Wat een geweldige dag was het vandaag: het weer viel honderd procent mee, Tilburg kleurde oranje en iedereen was in de feeststemming. En: wat zag koningin Máxima er weer beeldschoon uit. En zij niet alleen. 

Het koninklijk gezelschap arriveerde even na 11.00 uur per trein in de Brabantse stad Tilburg om er Koningsdag te vieren. Kort daarvoor stelde de koning vanuit de trein met een bericht en een foto een instagramaccount (zie onder) in gebruik.

Lees ook: Feliciteer koning Willem-Alexander vandaag zelf via dit felicitatieregister

Handen schudden
Er was in Tilburg veel politie en beveiliging aanwezig, maar het koninklijk gezelschap zag er ontspannen uit en deed mee met veel activiteiten. Ook prinsessen Amalia, Ariane en Alexia, de dochters van de koning, schudden tientallen handen met mensen in het publiek.

Máxima in Jan Taminiau
Tijdens de ruim twee uur durende wandeling waren er veel verwijzingen naar de Tilburgse cultuur en tradities, zoals textiel, carnaval, kermis, onderwijs en techniek, maar ook Roze Maandag, een onderdeel van de Tilburgse kermis. Het ensemble, van Jan Taminiau, dat koningin Máxima droeg tijdens het bezoek aan Tilburg is vanaf vrijdag te zien in het TextielMuseum.

Hoge bezoekersaantallen
Het bezoek van de koninklijke familie aan Tilburg heeft donderdag zo'n 150.000 bezoekers getrokken. De gemeente had vooraf gerekend op 70.000 tot 100.000 gasten voor het verjaardagsfeest van de koning. "Maar dit soort bezoekersaantallen zijn we wel gewend, bijvoorbeeld op de Roze Maandag tijdens de kermis. Daar draaien we onze hand niet voor om'', zei een woordvoerster na afloop.

Natuurlijk werd er ook in de rest van Nederland volop Koningsdag gevierd.

Een stralende Máxima (in Jan Taminiau, een gouden combinatie) neemt bloemen van het publiek in ontvangst.

Willem-Alexander werd getrakteerd op 13 verschillende voorstellingen die de stad en zijn geschiedenis in beeld brachten. Ook Guus Meeuwis (foto) gaf acte de présence.

Ook prinses Annette Sekrève, eega van prins Bernhard, genoot zichtbaar en zag er prachtig uit.

Prinses Laurentien had ook aandacht voor de allerkleinsten.

Prins Constantijn zag alles door een rood-wit-blauwe bril.

Prins Maurits nam nog even een selfie.

Amsterdam viert uitbundig Koningsdag: drukte op de Prinsengracht.

En bij een feest hoort taart...

Bron Beeld: ANP, Hollandse Hoogte

Dat ze gezinsuitbreiding on the brain hadden, wist iedereen. Dat het zo snel zou gaan, was voor velen een verrassing. Hoewel de voortekenen er achteraf best wel waren.

Heel veel hoeraatjes voor Harry en Meghan, die in het voorjaar van 2019 (in april volgens de eerste bronnen) hun eerste kindje verwachten. De twee lieten er na hun bruiloft halverwege mei geen gras over groeien en kondigden vanuit Australië aan blij nieuws te hebben. Een perfect getimede boodschap, want a) ze gunden nichtje Eugenie zo lekker de spotlights tijdens haar royal wedding en b) als hun tour morgen van start gaat, is er toch geen ontkennen meer aan.

Dat ontkennen gaat trouwens al een paar weken heel lastig. Op deze vier momenten roken we al onraad.

  1. De verdachte snit van de Jason Wu-jurk die ze begin september droeg in Londen.

     

  2. Mama Doria die haar enthousiasme niet kon bedwingen - de moeder van Meghan werd op een babycursus gespot in Los Angeles. Zij zou nog voor baby Windsor er is naar Londen willen verhuizen. 
  3. Die eeuwige jas bij de wedding van Eugenie. Ze trok 'm pas binnen uit, en de manier waarop-ie dichtgeknoopt was, was ook best bijzonder: alleen de bovenste twee knoopjes.
  4. De Australische multomappen: Meghan stapte met twee grote mappen voor haar middenrif een auto in na aankomst in Sydney. Alsof er geen assistent is voor dat soort draagwerk.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Ja hoor! Babynieuws in Kensington Palace. Harry en Meghan verwachten, nog geen vijf maanden na hun sprookjesbruiloft, een kindje!

Het was het nieuws waar eigenlijk de hele wereld al op zat te wachten... wanneer zouden Harry en Meghan werk maken van hun grote kinderwens? Zo snel mogelijk, bleek het antwoord. Kensington Palace maakte het nieuws vanochtend (maandag) bekend, onder andere via Instagram.

"De Duke and Duchess of Sussex maken met veel blijdschap bekend dat de duchess een baby verwacht in voorjaar 2019", valt te lezen op de officiële kanalen van Kensington Palace. "Ze waarderen de steun die ze sinds hun huwelijk hebben mogen ontvangen, en zijn dolgelukkig dat ze dit blije nieuws nu met het publiek kunnen delen."

De geruchten gingen al een tijdje. De afgelopen weken liet Meghan zich meer en meer in donkere en losvallende kleding zien. Ook haar lokken paste ze aan, volgens velen een teken aan de wand.

En nu is het dus echt zover: er komt een prinsje of prinsesje bij. Een neefje of nichtje voor George, Charlotte en Louis, en nóg een achterkleinkind voor koningin Elizabeth. Heeeeerlijk.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in