Vandaag wordt koning Willem-Alexander 51 jaar oud. Jaren waarin hij verschillende hoogte- en dieptepunten meemaakte. Hij finishte uitgeput na de Elfstedentocht, straalde tijdens de Olympische Spelen, vond de liefde van zijn leven, maar verloor ook de broer van wie hij zielsveel hield. 

Ter ere van zijn verjaardag laten we vandaag deze vijftien belangrijke momenten uit het leven van Willem-Alexander zien.

Lees ook: Fotoserie: Willem-Alexander en Máxima openen de Koningsspelen in Veghel

Bekijk hier de video van Willem-Alexanders geboortedag:

Bron beelden: ANP, Hollandse Hoogte, e.a.

Ter gelegenheid van de 46e verjaardag van koningin Mathilde heeft het Belgische hof een nieuw portret van de vorstin vrijgegeven.

'Bedankt voor uw verjaardagswensen!', meldt de koningin bij het mooie plaatje dat geschoten is in het Koninklijk Paleis. Wat een prachtige koningin.

De koningin vierde haar verjaardag net als elk jaar met haar gezin, maar wel voor het eerst zonder oudste dochter Elisabeth: die studeert momenteel in Wales. Ook royal-BFF Máxima was niet van de partij, maar die krijgt een dezer dagen vast de kans om haar vriendin hoogstpersoonlijk te feliciteren. Beide koninginnen reizen af naar Davos voor het World Economic Forum.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Máxima komt vanavond (dinsdag) aan bij het World Economic Forum in het Zwitserse Davos. Waar de powerqueen druk aan het werk gaat voor de VN.

De koningin is van dinsdagavond tot en met donderdag in wit Zwitserland als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Ze gaat al jaren naar het forum, waar ze altijd volgeboekt zit met gesprekken.

Máxima heeft onder andere bilaterale gesprekken over de verbetering van toegang tot financiële diensten met regeringsvertegenwoordigers van diverse landen, functionarissen van centrale banken en vertegenwoordigers van fin-tech organisaties en het bedrijfsleven. Daarnaast is ze bij een aantal algemene sessies.

Vorig jaar in Davos

Intensieve samenwerking

Woensdagochtend begint de koningin haar dag met een overleg met het CEO Partnership for Inclusion, een informeel samenwerkingsverband van tien internationale bedrijven uit verschillende sectoren. Doel van deze samenwerking is om de kennis en ervaring op het gebied van inclusieve financiering met elkaar te delen en samenwerking te intensiveren. 

Daarna neemt ze deel aan een open paneldiscussie over Private-Private Partnership for Financial Inclusion. Máxima  is hier gastvrouw van. De discussie richt zich op de rol van internationale bedrijven in het beter toegankelijk maken van financiële diensten en wat dit kan betekenen voor het uitbreiden van hun marktpotentieel. 

Globalisering

Op de donderdag staat de ochtend van de koningin in het teken van de Board Meeting van de Financial and Monetary Systems Stewardship, waar ze sinds 2016 op uitnodiging van het WEF lid van is.

Het WEF is een jaarlijkse internationale bijeenkomst van ongeveer tweeduizend politici, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en internationale organisaties, academici, maatschappelijke organisaties en journalisten. Het thema van dit jaar is ‘Globalization 4.0: Shaping a Global Architecture in the Age of the Fourth Industrial Revolution’.

Op Nouveau.nl zie je de komende dagen alles van Máxima in Zwitserland voorbij komen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in