Vandaag wordt koning Willem-Alexander 51 jaar oud. Jaren waarin hij verschillende hoogte- en dieptepunten meemaakte. Hij finishte uitgeput na de Elfstedentocht, straalde tijdens de Olympische Spelen, vond de liefde van zijn leven, maar verloor ook de broer van wie hij zielsveel hield. 

Ter ere van zijn verjaardag laten we vandaag deze vijftien belangrijke momenten uit het leven van Willem-Alexander zien.

Lees ook: Fotoserie: Willem-Alexander en Máxima openen de Koningsspelen in Veghel

Bekijk hier de video van Willem-Alexanders geboortedag:

Bron beelden: ANP, Hollandse Hoogte, e.a.

De Noorse prinses Märtha Louise bericht bijna dagelijks over haar avonturen op Spitsbergen. Ze is in de Arctische archipel gebleven om de ruige natuur te ontdekken en er van te genieten, na een cruise vorige week met de hele koninklijke familie aan boord van het koningsschip Norge.

De Noorse prinses is één van de meest actieve royals op social media en geeft zo een mooi kijkje achter de schermen. Daarnaast maakt ze zich hard voor het milieu.

Maandag deelde de dochter van koning Harald foto's van Fredheim, een voormalige jachthut in het verre noorden van Spitsbergen aan een fjord die in 1596 door Willem Barentsz 'Grooter Inwijck' werd genoemd en die nu bekend staat als 'IJsfjord'.

Märtha Louise omschreef het nog als "de meest verbazingwekkende plek op de planeet.”

Ze vertelde op Instagram dat haar broer kroonprins Haakon en schoonzus kroonprinses Mette-Marit er tien jaar eerder met hun kinderen drie weken verbleven. “Wat een rust en contact met de essentie van de natuur. Om nog maar te zwijgen van het uitzicht. Ik kon echt voelen dat de bergen tegen me praatten”, aldus de prinses.

Ze deelde ook nog een korte video van een rendier en de prachtige omgeving:

Bron en beeld: ANP en Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Weinig dames liggen zo onder een vergrootglas als die van Koninklijke huize. Als je zoveel gefotografeerd wordt, wil je er natuurlijk wel goed uitzien. En daarnaast vraagt het vele reizen en socializen ook veel energie. Dit doen Máxima, Mary, Kate, Meghan en Charlene om er goed uit te zien en fit te blijven.

1. Mary: ketogeen dieet

Mary van Denemarken (46) volgt volgens geruchten een ketogeen dieet dat inhoudt dat ze veel noten, groente en zalm eet. Waar een normaal dieet bestaat uit 30 tot 50 procent koolhydraten, vind je in een ketogeen dieet maar ongeveer 20 procent ‘carbs’. Haar energie haalt ze uit ‘goede vetten’.

Het resultaat? Een prachtlijf voor de moeder van 4 en meer energie.

2. Kate: Raw food en spirulina

Volgens Carolyn Robb, die al langer dan een decennium chef is bij de Britse royals, eet het gezin van William het liefst gewoon aan tafel en maakt Kate (36) dan graag curries.

Om af te vallen volgde de Duchess ooit het Dukan-dieet. Veel proteïnen en weinig koolhydraten zijn daarvan de pijlers. Veel groenten, fruit en volkoren producten zorgen voor voldoende energie. Snacktrek werd een halt toegeroepen met garnalen en cottage cheese.

Daarnaast eet ze veel ‘raw food’. Denk aan Goji-bessen, gazpacho, watermeloensalade en amandelmelk.

Wondermiddel

En ze verklapt dat haar superingrediënt in haar ontbijt niet mag ontbreken. Volgens de Britse Marie Claire begint Kate altijd met een smoothie bestaande uit boerenkool, spinazie, romeinse sla, koriander en blauwe bessensap.

En dan het 'wondermiddel': spirulina. Dit voegt de hertogin van Cambridge altijd toe aan haar ontbijt.

3. Máxima: Trenddieet

Máxima (47) volgde volgens bronnen het populaire NewFysik-dieet.

Of, we mogen eigenlijk geen dieet zeggen, want het is een levensstijl. Geen sapjes of shakes, maar een op jouw persoonlijk afgestemde, permanente aanpassing van je voedingspatroon en de nodige beweging. Daardoor ziet onze koningin eruit om door een ringetje te halen.

4. Charlene: bewuste keuzes en zwemmen

Prinses Charlene van Monaco (40) heeft een lijf om jaloers op te worden. Haar verleden als topzwemster helpt daar wel een handje bij, maar ook zij moet er echt wel iets voor doen om er zo uit te zien. En dan heeft ze ook nog een hekel aan de sportschool.

Aan Women’s Health vertelde ze dat ze bij officiële gelegenheden het menu niet altijd voor het kiezen heeft, maar ze gaat meestal voor vis en verse groenten en fruit. Daarnaast zorgt ze ervoor dat ze veel water drinkt. En af en toe een toetje is echt niet erg, volgens de stijlvolle prinses.

In het buitenland zoekt ze vaak het hotelzwembad op voor wat lichaamsbeweging én ze is dol op SUP-pen (Stand Up Paddeling). Als topsportster waren haar trainingen vaak explosief, nu richt ze zich meer op krachttraining en traint ze haar core regelmatig.

5. Meghan: Yoga en balans

Als actrice was Meghan (37) natuurlijk al afhankelijk van haar looks. Maar om in haar trouwjurk te passen, moest zij er natuurlijk ook aan geloven: een dieet. Volgens Harper’s Bazaar doet de kersverse Duchess veel aan yoga en loopt ze graag hard.

Tijdens het filmen at ze doordeweeks vegan, maar of ze dat, met al die officiële gelegenheden nog steeds doet, is de vraag. Wel onthulde ze dat haar guilty pleasure frietjes zijn, ze dol is op pasta en best geniet van een wijntje op z’n tijd.

Aan Best Health vertelde ze: “Doe de dingen die je doet met mate. Als je je lichaam kent en weet wat voor jou werkt, is er niets aan de hand.”

Hoe dan ook, de dames zien er allemaal geweldig uit.

Beeld: ANP en Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in