Op feestdag 27 april ging het Koninklijk Huis van start met een eigen Instagram-account. En wat een succes is het gebleken! Elke foto is dan ook een feestje om te zien.

Wij selecteerden onze veertien favorieten. En dat was nog best een moeilijke opgave, want wat een plaatjes allemaal! 

1. Met deze post begon het koninklijke Instagram-avontuur. Voor velen kwam het als een leuke verrassing.

2. Meteen op dezelfde dag volgde een stralende momentopname van Máxima, Alexia (rechts) en Ariane. De foto kon al snel rekenen op ruim 11.000 likes.

3. Zo trots was Willem-Alexander op deze foto met zijn oudste, Catherina-Amalia (13), dat hij het close-up kiekje natuurlijk wel moest delen met de hashtag #vaderendochter. 

 

Koning Willem-Alexander en zijn dochter Prinses Catharina-Amalia #Koningsdag #Tilburg #WA50 #vaderendochter 📸ANP

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

4. Toen het Paleis op de Dam werd opengesteld in het kader van 'WA 50', volgde (letterlijk) een tipje van de sluier met dit bericht.

5. "Geweldig toch dat onze Koninklijke Luchtvaart Maatschappij ook echt onze Koning als een van hun piloten heeft. Super cool!", schrijft Instagrammer marco.pol.5891 als commentaar bij deze foto.

 

Kijkje in de cockpit 📸 KLM, Natascha Libbert

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

6. Wielerkampioen Tom Dumoulin schittert op één van de vele foto's. Willem-Alexander schrijft er jubelend bij: 'Wat een fantastische prestatie van Tom Dumoulin tijdens de laatste tijdrit! De eerste Nederlander die deze grote wielerwedstrijd weet te winnen en de derde Nederlander die één van de drie grote wielerrondes wint. Een werkelijk fantastische prestatie! Ik ben bijzonder trots op zijn overwinning van deze 100e editie van de Giro d’Italia.' WA

7. Het nieuwe koninklijke servies wordt eveneens getoond. Het oude servies was na 40 jaar wel aan vervanging toe. 'Beste koning, mag ik het oude servies?', reageert volger Ton Wolter. Wij werden ook al hebberig.

 

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima vertegenwoordigen Nederland. Dat doen ze niet alleen in het buitenland, maar ook als buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders ons land bezoeken. Wanneer het Koningspaar gastheer en gastvrouw is bij grote officiële diners, zoals bijvoorbeeld staatsbanketten of bij ontvangsten van buitenlandse ambassadeurs in ons land, dan worden de tafels extra mooi gedekt. Sinds mei 2017 is er een nieuw officieel servies. Het oude #servies was na veertig jaar toe aan vervanging. De aantallen begonnen zo terug te lopen dat men tekort dreigde te komen bij het dekken voor de grotere diners. En het servies was niet meer bij te maken. Met het nieuwe 14-delige (glas-)servies kan men weer tientallen jaren vooruit. Meer informatie over servies en glasservies is te vinden op de site van het Koninklijk Huis. Voor mensen die het servies graag eens van dichtbij zouden willen bekijken is er goed nieuws. Zomer 2017 is het te bezichtigen op Koninklijk Paleis Amsterdam en tijdens de #zomeropenstelling van Paleis Noordeinde. Meer informatie over de zomeropenstelling van #Paleis Noordeinde en de start van de kaartverkoop volgt in de loop van juni via www.koninklijkhuis.nl. 📷RVD

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

8. Er wordt vanzelfsprekend ook dieper ingegaan op zaken als kindervluchtelingen-problematiek; prinses Margriet en zanger Jan Smit waren daarvoor op werkbezoek bij SOS Kinderdorpen in Libanon.

 

"SOS Kinderdorpen biedt hier psychosociale zorg en medische zorg aan kinderen, en er zijn case workers die met de families werken. Er wordt volledige zorg geboden. Zonder dat zou ik niet weten wat er van ze terecht moet komen." - Prinses Margriet Prinses Margriet was samen met @jansmitcom bij @soskinderdorpen in Libanon. Zij bezochten daar projecten waar Syrische kindvluchtelingen worden opgevangen. Sommige van deze kinderen zijn alleen gevlucht voor het oorlogsgeweld of hebben geen familie meer die voor hen kan zorgen. Deze kinderen zonder ouders of veilig thuis worden op verschillende manieren liefdevol opgevangen en verzorgd. #soskinderdorpen #prinsesmargriet #jansmit #libanon 📷 SOS Kinderdorpen

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

9. En uiteraard ontbreekt een 'throwback foto' ook bij de royals niet.

10. Willem-Alexander en Máxima bezoeken met leden van de handelsmissie de culinaire conceptstore Eataly. Máxima's zomerse jurk kon rekenen op veel positieve reacties.

11. Een stralend koningspaar bij de klassieke Italiaanse Fiat'jes in rood-wit-blauw.

12. Milaan is de stad van design. Het Koningspaar bezoekt Rossana Orlandi, een bekende galeriehouder en talentscout voor Dutch Design. Ook de Nederlandse trendvoorspeller Lidewij Edelkoort en ontwerper Piet Hein Eek zijn aanwezig.

13. Stilstaan bij de mensen die zich hebben ingezet voor onze vrede op Veteranendag.

14. Máxima onthult en doopt de speciale Máxima-roos in Winschoten.

Om het publiek te bedanken voor alle mooie wensen heeft Kensington Palace vandaag drie prachtige officiële foto's van Harry en Meghan vrijgegeven.

Op de foto's (geschoten door wedding fotograaf Alexi Lubomirski) zien we de newlyweds dolgelukkig met z'n tweeën, samen met hun lieve bruidsmeisjes en -jonkertjes, en met de hele familie Windsor én Meghans moeder Doria.

Een prachtige kroon op een geweldige dag.

Beeld: Kensington Palace

Oké, de eerste week na hun bruiloft zijn Meghan en Harry nog gewoon aan het werk in Engeland. Maar daarna gaan ze volgens insiders zo snel mogelijk naar Namibië. Waar dit wel eens hun honeymoonlocatie kan zijn.

Het Hoanib Valley Camp van Natural Selection Travel wordt door verschillende bronnen aangewezen als dé locatie waar Harry en Meghan gaan genieten van hun huwelijksreis. En de artist impressions van het stulpje maken direct duidelijk waarom. Wow!

 

The gorgeous Hoanib Valley Camp, Namibia’s new kid on the block c/o our friends at @naturalselectiontravel. We can’t wait to check it out! Repost - "So sit back, relax, and take in Namibia's Hoanib Valley Camp. Hoanib Valley Camp is a joint venture between Natural Selection, the local communities, and Dr Julian Fennessy, Africa's foremost giraffe expert who works with the Giraffe Conservation Foundation. We've sourced locally wherever possible, working with local crafters including Rundu carpenters, Himba carvers and basket weavers via the Omba project in Windhoek. It's crucial to our DNA that each camp in our portfolio makes a difference in the area it operates. Enjoy! #safarisofcharacter #naturalselectiontravel #naturalselectionsafaris #travelNamibia #namibia #hoanibvalleycamp #hoanib #luxurycamp #desertcamp @giraffe_conservation" #luxurylife #luxurycamp #luxurylodge #thisisafrica #desertlife #safarichic #designlife #designlovers #a2asafaris #journeysofalifetime

Een bericht gedeeld door A2A – Safaris | Journeys (@a2asafaris) op