Op feestdag 27 april ging het Koninklijk Huis van start met een eigen Instagram-account. En wat een succes is het gebleken! Elke foto is dan ook een feestje om te zien.

Wij selecteerden onze veertien favorieten. En dat was nog best een moeilijke opgave, want wat een plaatjes allemaal! 

1. Met deze post begon het koninklijke Instagram-avontuur. Voor velen kwam het als een leuke verrassing.

2. Meteen op dezelfde dag volgde een stralende momentopname van Máxima, Alexia (rechts) en Ariane. De foto kon al snel rekenen op ruim 11.000 likes.

3. Zo trots was Willem-Alexander op deze foto met zijn oudste, Catherina-Amalia (13), dat hij het close-up kiekje natuurlijk wel moest delen met de hashtag #vaderendochter. 

 

Koning Willem-Alexander en zijn dochter Prinses Catharina-Amalia #Koningsdag #Tilburg #WA50 #vaderendochter ?ANP

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

4. Toen het Paleis op de Dam werd opengesteld in het kader van 'WA 50', volgde (letterlijk) een tipje van de sluier met dit bericht.

5. "Geweldig toch dat onze Koninklijke Luchtvaart Maatschappij ook echt onze Koning als een van hun piloten heeft. Super cool!", schrijft Instagrammer marco.pol.5891 als commentaar bij deze foto.

 

Kijkje in de cockpit ? KLM, Natascha Libbert

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

6. Wielerkampioen Tom Dumoulin schittert op één van de vele foto's. Willem-Alexander schrijft er jubelend bij: 'Wat een fantastische prestatie van Tom Dumoulin tijdens de laatste tijdrit! De eerste Nederlander die deze grote wielerwedstrijd weet te winnen en de derde Nederlander die één van de drie grote wielerrondes wint. Een werkelijk fantastische prestatie! Ik ben bijzonder trots op zijn overwinning van deze 100e editie van de Giro d’Italia.' WA

7. Het nieuwe koninklijke servies wordt eveneens getoond. Het oude servies was na 40 jaar wel aan vervanging toe. 'Beste koning, mag ik het oude servies?', reageert volger Ton Wolter. Wij werden ook al hebberig.

 

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima vertegenwoordigen Nederland. Dat doen ze niet alleen in het buitenland, maar ook als buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders ons land bezoeken. Wanneer het Koningspaar gastheer en gastvrouw is bij grote officiële diners, zoals bijvoorbeeld staatsbanketten of bij ontvangsten van buitenlandse ambassadeurs in ons land, dan worden de tafels extra mooi gedekt. Sinds mei 2017 is er een nieuw officieel servies. Het oude #servies was na veertig jaar toe aan vervanging. De aantallen begonnen zo terug te lopen dat men tekort dreigde te komen bij het dekken voor de grotere diners. En het servies was niet meer bij te maken. Met het nieuwe 14-delige (glas-)servies kan men weer tientallen jaren vooruit. Meer informatie over servies en glasservies is te vinden op de site van het Koninklijk Huis. Voor mensen die het servies graag eens van dichtbij zouden willen bekijken is er goed nieuws. Zomer 2017 is het te bezichtigen op Koninklijk Paleis Amsterdam en tijdens de #zomeropenstelling van Paleis Noordeinde. Meer informatie over de zomeropenstelling van #Paleis Noordeinde en de start van de kaartverkoop volgt in de loop van juni via www.koninklijkhuis.nl. ?RVD

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

8. Er wordt vanzelfsprekend ook dieper ingegaan op zaken als kindervluchtelingen-problematiek; prinses Margriet en zanger Jan Smit waren daarvoor op werkbezoek bij SOS Kinderdorpen in Libanon.

9. En uiteraard ontbreekt een 'throwback foto' ook bij de royals niet.

10. Willem-Alexander en Máxima bezoeken met leden van de handelsmissie de culinaire conceptstore Eataly. Máxima's zomerse jurk kon rekenen op veel positieve reacties.

11. Een stralend koningspaar bij de klassieke Italiaanse Fiat'jes in rood-wit-blauw.

12. Milaan is de stad van design. Het Koningspaar bezoekt Rossana Orlandi, een bekende galeriehouder en talentscout voor Dutch Design. Ook de Nederlandse trendvoorspeller Lidewij Edelkoort en ontwerper Piet Hein Eek zijn aanwezig.

13. Stilstaan bij de mensen die zich hebben ingezet voor onze vrede op Veteranendag.

14. Máxima onthult en doopt de speciale Máxima-roos in Winschoten.

Dat ze gezinsuitbreiding on the brain hadden, wist iedereen. Dat het zo snel zou gaan, was voor velen een verrassing. Hoewel de voortekenen er achteraf best wel waren.

Heel veel hoeraatjes voor Harry en Meghan, die in het voorjaar van 2019 (in april volgens de eerste bronnen) hun eerste kindje verwachten. De twee lieten er na hun bruiloft halverwege mei geen gras over groeien en kondigden vanuit Australië aan blij nieuws te hebben. Een perfect getimede boodschap, want a) ze gunden nichtje Eugenie zo lekker de spotlights tijdens haar royal wedding en b) als hun tour morgen van start gaat, is er toch geen ontkennen meer aan.

Dat ontkennen gaat trouwens al een paar weken heel lastig. Op deze vier momenten roken we al onraad.

  1. De verdachte snit van de Jason Wu-jurk die ze begin september droeg in Londen.

     

  2. Mama Doria die haar enthousiasme niet kon bedwingen - de moeder van Meghan werd op een babycursus gespot in Los Angeles. Zij zou nog voor baby Windsor er is naar Londen willen verhuizen. 
  3. Die eeuwige jas bij de wedding van Eugenie. Ze trok 'm pas binnen uit, en de manier waarop-ie dichtgeknoopt was, was ook best bijzonder: alleen de bovenste twee knoopjes.
  4. De Australische multomappen: Meghan stapte met twee grote mappen voor haar middenrif een auto in na aankomst in Sydney. Alsof er geen assistent is voor dat soort draagwerk.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Ja hoor! Babynieuws in Kensington Palace. Harry en Meghan verwachten, nog geen vijf maanden na hun sprookjesbruiloft, een kindje!

Het was het nieuws waar eigenlijk de hele wereld al op zat te wachten... wanneer zouden Harry en Meghan werk maken van hun grote kinderwens? Zo snel mogelijk, bleek het antwoord. Kensington Palace maakte het nieuws vanochtend (maandag) bekend, onder andere via Instagram.

"De Duke and Duchess of Sussex maken met veel blijdschap bekend dat de duchess een baby verwacht in voorjaar 2019", valt te lezen op de officiële kanalen van Kensington Palace. "Ze waarderen de steun die ze sinds hun huwelijk hebben mogen ontvangen, en zijn dolgelukkig dat ze dit blije nieuws nu met het publiek kunnen delen."

De geruchten gingen al een tijdje. De afgelopen weken liet Meghan zich meer en meer in donkere en losvallende kleding zien. Ook haar lokken paste ze aan, volgens velen een teken aan de wand.

En nu is het dus echt zover: er komt een prinsje of prinsesje bij. Een neefje of nichtje voor George, Charlotte en Louis, en nóg een achterkleinkind voor koningin Elizabeth. Heeeeerlijk.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in