Een adellijk huwelijk in Hannover, deze zaterdag tussen erfprins Ernst August en zijn Ekaterina. Maar wel een met een royaltywaardig drama op de achtergrond: de vader van de prins is niet blij met de keuze voor Ekaterina.

Donderdag trouwden de prins en zijn Russische modeontwerpster al tijdens een burgerlijke ceremonie, zaterdag pakten ze groots uit voor hun kerkelijk huwelijk (zie het prachtige beeld hieronder). Twee breed uitgemeten momenten waarop de vader van de bruidegom dus niet aanwezig was.

Lees ook: De trouwontwerper van de royals


Ernst August senior heeft openlijk zijn verzet aangegeven. “Ik zie mij ertoe gedwongen om de belangen van het Huis Hannover en de bezittingen te beschermen”, liet hij via officiële weg weten. Hij is overigens de echtgenoot van prinses Caroline van Monaco, al leven de twee al jaren gescheiden.

Pierre Casiraghi met zijn vrouw Beatrice en zus Charlotte Casiraghi

Het weerhield zijn Monegaskische familie er niet van om junior en Ekaterina een steuntje in de rug te bieden. Pierre, Andrea en Charlotte Casiraghi (de kinderen van juniors stiefmoeder dus) waren alle drie gewoon in Hannover voor het feest. Zij delen een halfzusje met Ernst August Junior: Alexandra van Hannover (18).

Alexandra van Hannover: het zusje dat de Monegasken en de Hannovers bindt.

 

Beeld: Haz/REX/Shutterstock en Getty Images

De Britse royal family kennen we goed, maar een aanverwante royal zien we maar zelden: Laura Lopes, de dochter van Camilla.

Laura (40) is het stiefzusje van Will en Harry, de dochter van Camilla en haar eerste man Andrew Parker Bowles. Ze heeft ook nog een broer, Tom, die door zijn werk als schrijver vaker in de pers is. Maar Laura, die zien we maar zelden.

Daar komt op de bruiloft van Harry en William naar verwachting verandering in: Laura zou zeker weten een uitnodiging krijgen. Ze was ook op het huwelijk van Will en Kate, en haar dochtertje Eliza (10) was toen ook een van de bruidsmeisjes.

Dikke kans dus dat zij ook dit keer weer mag meelopen met de bruid. Zoontjes Gus en Louis (een tweeling van 8) krijgen wellicht ook een rol. Wij houden onze ogen voor ze open.

Och, wat is het toch heerlijk speculeren over die royal wedding (nog maar drie maanden!). Zelfs op de schoenen wordt gegokt.

De Britten krijgen er geen genoeg van. En hebben nu ontdekt: grote kans dat Meghan Markle voor deze pumps gaat. Reden? Ze zijn van haar favoriete shoe designer Sarah Flint, met wie ze een goede band heeft. Ook Amal Clooney is fan. Meghan droeg Flints schoenen al lang voor ze met Harry ging. Ze droeg ook een bruin paar tijdens de Invictus Games in Toronto waar ze naast Harry zat - zie de foto boven -; met als gevolg dat die schoenen in no time waren uitverkocht.

Maar to the point nu: waarom deze schoenen? Omdat ze sparklen, sexy zijn en feestelijk. De ultieme trouwhakken. Wat denk jij: gaan dit ze worden?