Ernst August is verliefd, maar zijn vader is fel tegen

Een adellijk huwelijk in Hannover, deze zaterdag tussen erfprins Ernst August en zijn Ekaterina. Maar wel een met een royaltywaardig drama op de achtergrond: de vader van de prins is niet blij met de keuze voor Ekaterina.

Donderdag trouwden de prins en zijn Russische modeontwerpster al tijdens een burgerlijke ceremonie, zaterdag pakten ze groots uit voor hun kerkelijk huwelijk (zie het prachtige beeld hieronder). Twee breed uitgemeten momenten waarop de vader van de bruidegom dus niet aanwezig was.

Lees ook: De trouwontwerper van de royals


Ernst August senior heeft openlijk zijn verzet aangegeven. “Ik zie mij ertoe gedwongen om de belangen van het Huis Hannover en de bezittingen te beschermen”, liet hij via officiële weg weten. Hij is overigens de echtgenoot van prinses Caroline van Monaco, al leven de twee al jaren gescheiden.

Pierre Casiraghi met zijn vrouw Beatrice en zus Charlotte Casiraghi

Het weerhield zijn Monegaskische familie er niet van om junior en Ekaterina een steuntje in de rug te bieden. Pierre, Andrea en Charlotte Casiraghi (de kinderen van juniors stiefmoeder dus) waren alle drie gewoon in Hannover voor het feest. Zij delen een halfzusje met Ernst August Junior: Alexandra van Hannover (18).

Alexandra van Hannover: het zusje dat de Monegasken en de Hannovers bindt.

 

Beeld: Haz/REX/Shutterstock en Getty Images

Ja, we zwijmelen gewoon nog even door hoor. Nu er steeds meer beelden van het huwelijk binnendruppelen, viel ons die bijzondere momenten op waarbij het stel echt even alleen oog lijkt te hebben voor elkaar... 

1. Meghan naast haar prins:

2. Hand in hand in de koets:

3. Volgens liplezers zegt Harry op dit moment: "You look amazing... I'm so lucky."

4. Prachtig beeld van Harry die zijn bruid naar buiten begeleidt...

 

Een bericht dat is gedeeld door @cmillertiu op

5. Het gelukkige stel in de kerk voordat de ceremonie begint...

 

Een bericht gedeeld door Clem (@lclemenstagram) op

6. Harry helpt Meghan galant de auto in:

 

Een bericht gedeeld door AL’ NYAH (@al_nyah) op

7. Vlak voor dé kus:

8. Harry doet voorzichtig Meghan's sluier af. Meghan kijkt hem aan en hij zegt schattig: "Hi". Zucht...

 

Als íets 'not done' is op een trouwerij, is het wel wit dragen. De kleur van de bruidsjurk. Oprah koos voor een beige outfit, maar eenmaal in Engeland, besefte dat door het felle zonlicht, de jurk bijna wit werd op foto's. Gelukkig was daar Team Stella McCartney om haar uit de brand te helpen: