Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Foto's: Máxima straalt in Nigeria

Koningin Máxima vormde een opvallende verschijning in Nigeria, dankzij haar knalgele Natan. Máxima kwam gisteravond laat aan in Nigeria, waar ze de komende drie dagen op werkbezoek is vanuit de VN. Ze begon haar trip met een bezoekje aan het Subol-ziekenhuis, waar ze gebruik maken van een Nederla...

Foto's: Máxima straalt in Nigeria

Koningin Máxima vormde een opvallende verschijning in Nigeria, dankzij haar knalgele Natan.

Máxima kwam gisteravond laat aan in Nigeria, waar ze de komende drie dagen op werkbezoek is vanuit de VN. Ze begon haar trip met een bezoekje aan het Subol-ziekenhuis, waar ze gebruik maken van een Nederlands ziektekostenverzekeringssysteem.

Naar Nederlands voorbeeld
De koningin liet zich informeren over de intakeprocedure van het ziekenhuis en de digitale verwerking van verzekeringsinformatie. In Nigeria is een verzekering niet vanzelfsprekend. Er wordt binnen de deelstaat Lagos nu gekeken naar een verplichte (en voor de armste inwoners door de overheid betaalde) basisverzekering naar Nederlands voorbeeld. Dat ligt natuurlijk helemaal in Máxima's straatje, als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Wat ook typisch Máxima was, was haar contact met personeel en patiënten: ze straalde als altijd, een handje geholpen door een knalgele creatie van Natan. De foto's vind je hieronder.