Koningin Máxima vormde een opvallende verschijning in Nigeria, dankzij haar knalgele Natan.

Máxima kwam gisteravond laat aan in Nigeria, waar ze de komende drie dagen op werkbezoek is vanuit de VN. Ze begon haar trip met een bezoekje aan het Subol-ziekenhuis, waar ze gebruik maken van een Nederlands ziektekostenverzekeringssysteem.

Naar Nederlands voorbeeld
De koningin liet zich informeren over de intakeprocedure van het ziekenhuis en de digitale verwerking van verzekeringsinformatie. In Nigeria is een verzekering niet vanzelfsprekend. Er wordt binnen de deelstaat Lagos nu gekeken naar een verplichte (en voor de armste inwoners door de overheid betaalde) basisverzekering naar Nederlands voorbeeld. Dat ligt natuurlijk helemaal in Máxima's straatje, als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Wat ook typisch Máxima was, was haar contact met personeel en patiënten: ze straalde als altijd, een handje geholpen door een knalgele creatie van Natan. De foto's vind je hieronder.

Een drukte van jewelste op Paleis Noordeinde, waar twee avonden op rij hoogwaardigheidsbekleders werden ontvangen door een stralend koningspaar.

Ons koningspaar ontving vanavond (dinsdag) de voormalig secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon en zijn echtgenote op Paleis Noordeinde. Daarbij droeg Máxima opvallend genoeg (en lekker down to earth) dezelfde outfit van Claes Iversen die ze vandaag droeg in Zeeland.

Het was druk op Noordeinde deze week: maandagavond verwelkomden Willem-Alexander en Máxima ook al de Chinese premier Li Keqiang en zijn vrouw. Die ontmoeting stond in het teken van de goede betrekkingen tussen China en Nederland. De Oranjes gaan zelf ook geregeld naar China voor een bezoekje. Voor die gelegenheid koos de koningin voor een Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontvangen vanavond Ban Ki-moon, de voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, op Paleis Noordeinde. Hij neemt zijn vrouw Yoo Soon-Taek mee.

Ban Ki-moon is in Nederland vanwege de lancering van de Global Commission on Adaptation. Deze internationale klimaatcommissie, opgericht op initiatief van Nederland, gaat met landen wereldwijd in gesprek zich te wapenen tegen de gevolgen van klimaatverandering. 

Ban Ki-moon is voorzitter van de commissie.

Het koningspaar kent Ban Ki-moon goed. Willem-Alexander had met hem te maken als voorzitter van de VN-adviesraad water- en sanitatie en Máxima als pleitbezorger voor betere toegang tot financiële diensten.

In 2016 werd Ban Ki-moon ook al eens met zijn vrouw ontvangen op Noordeinde, toen voor een diner.

Bron en beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in