Het jaarlijkse zomerportret van de Zweedse koninklijke familie is er weer een om in te lijsten. Wat een plaatje.

Het is zomer, en dat mag gevierd. De Zweden doen dat graag bij hun eigen Slot Solliden op het zuidelijke Zweedse eiland Öland, waar een paar weken geleden de veertigste verjaardag van Victoria groots werd gevierd.

Dresscode
Iedereen was er toen tóch, dus zag de koninklijke huisfotograaf kans om direct even een nieuwe groepsfoto te maken. Geen sinecure, met zoveel kleintjes erbij, maar wel enorm geslaagd. Al hadden Madeleine en Sofia de dresscode kennelijk niet helemaal meegekregen.

De kleintjes stelen de show
Op de bank zit koningin Silvia met haar kleinkinderen Estelle (5) en Nicolas (2). Op de leuningen prinses Madeleine met dochter Leonore (3) en kroonprinses Victoria met zoon Oscar (1). En op de achterste rij van links naar rechts Madeleine’s man Chris O’Neill, prins Carl Philip en zijn Sofia (met een hier onzichtbare babybuik) met zoontje Alexander (1), koning Carl Gustaf en prins Daniel, de man van Victoria.


Beeld: Kungahuset.se

Een week, vier heel verschillende outfits. Meghan Markle trok voor haar drukste royal dagen tot nog toe alles uit de kast.

Van receptie tot royal birthday: de week die achter ons ligt was druk voor prins Harry en verloofde Meghan Markle. Die vier keer de kans kreeg om zich van haar beste modekant te laten zien in drie dagen tijd.

Woensdag 18 april
In een midi-jurk van Altuzarra en blazer van Camilla and Marc
Bij het Commonwealth Youth Forum

Donderdag 19 april
In een zwarte jurk van Black Halo
Bij de Women’s Empowerment-receptie

Zaterdag 21 april - overdag
In een groene jurk van Self Portrait
Bij de Invictus Games-receptie

Zaterdag 21 april - 's avonds
In een blauwe capejurk van Stella McCartney
Bij het verjaardagsconcert van koningin Elizabeth

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Volgens de Daily Mail is Kate vroeg in de ochtend opgenomen. Ze kwam met de auto, samen met haar man Prins William, aan bij het St. Mary's Hospital in Londen. Ze maakt zich klaar om te bevallen van het derde kind van het stel in de private Lindo Wing.

De pers en Britse royalty-fans kamperen al dagenlang voor het ziekenhuis waar het nu toch echt te lijkt beginnen.

We houden je op de hoogte!