Het jaarlijkse zomerportret van de Zweedse koninklijke familie is er weer een om in te lijsten. Wat een plaatje.

Het is zomer, en dat mag gevierd. De Zweden doen dat graag bij hun eigen Slot Solliden op het zuidelijke Zweedse eiland Öland, waar een paar weken geleden de veertigste verjaardag van Victoria groots werd gevierd.

Dresscode
Iedereen was er toen tóch, dus zag de koninklijke huisfotograaf kans om direct even een nieuwe groepsfoto te maken. Geen sinecure, met zoveel kleintjes erbij, maar wel enorm geslaagd. Al hadden Madeleine en Sofia de dresscode kennelijk niet helemaal meegekregen.

De kleintjes stelen de show
Op de bank zit koningin Silvia met haar kleinkinderen Estelle (5) en Nicolas (2). Op de leuningen prinses Madeleine met dochter Leonore (3) en kroonprinses Victoria met zoon Oscar (1). En op de achterste rij van links naar rechts Madeleine’s man Chris O’Neill, prins Carl Philip en zijn Sofia (met een hier onzichtbare babybuik) met zoontje Alexander (1), koning Carl Gustaf en prins Daniel, de man van Victoria.

Beeld: Kungahuset.se

Wij sluiten de werkdag af, maar die van Máxima begint pas net in New York. Op de planning: allerlei meetings én een hereniging met Ivanka Trump.

Máxima nam vanochtend deel aan een ontbijt waarbij met bedrijven wordt gepraat over de rol die zij kunnen spelen bij het verbeteren van toegang tot financiële diensten. Daarna ging ze om tafel met de CEO's van sommige van deze bedrijven.

Máxima kwam gisteravond aan in New York, en werd toen al gespot bij een VN-evenement.

In de namiddag schuift ze aan bij een bijeenkomst over het ‘Women Entrepreneurs Finance Initiative’ (We-Fi). Dit initiatief richt zich op betere toegang tot financiering voor vrouwelijke ondernemers in ontwikkelingslanden, waar 70 procent van de vrouwen geen betaalbare lening kan aanvragen om een eigen bedrijf te starten.

Daar treft ze als het goed is ook Ivanka Trump, die ze vorig jaar ook al tegenkwam op de VN-vergadering. De first daughter was toen zo onder de indruk van onze koningin dat ze op Instagram speciaal een foto plaatste.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Ze is nog maar net lid van de royal family, maar Meghan Markle is er kennelijk klaar voor om in het diepe te worden gegooid: ze maakte vanmiddag (dinsdag) haar allereerste solo-uitje.

Meghan opende vanavond (dinsdag) in Londen de tentoonstelling Oceania. Een mooie vuurdoop voor de duchess, want in oktober gaat ze samen met Harry op reis naar landen die zijn opgenomen in de expositie, zoals Nieuw-Zeeland, Fiji en Australië. 

Wat de Britten betreft is het snel dat Meghan in haar eentje op pad gaat. Kate Middleton deed er na haar huwelijk zes maanden over, maar haar eerste solo-verplichting was een moetje: ze werd door prins Charles gevraagd om voor hem in te vallen tijdens een diner, omdat hij onverwacht naar een begrafenis in Saudie-Arabië moest. 

De duchess droeg een zwarte jurk van haar trouwjurk-designer Givenchy, die weer heel wat losmaakte. Het is de zoveelste keer dat Meghan gespot wordt in een jurk of outfit die niet al te nauwsluitend is. Bump-watch is in volle gang, kortom.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in