Koning Willem-Alexander is vandaag vijftig jaar geworden. Of moeten we zeggen: dertig? Want hij zei gisteren zelf nog lachend in het zeer goed ontvangen tv-interview: "Vijftig is het nieuwe dertig!" Je kunt hem vandaag zelf feliciteren.

Feliciteren kan door op onderstaande link te klikken. Een aantal felicitaties wordt op de website van het Koninklijk Huis getoond. Alle felicitaties worden na sluiting van het register aangeboden aan de koning.

Klik op deze link om de koning te feliciteren.

Enthousiaste reacties op interview
Gisteren gaf de koning een openhartig en geëmotioneerd interview, waar de kijkers massaal enthousiast op reageerden; Twitter stroomde vol met complimenten voor onze "menselijke vorst". De Nederlandse bevolking ziet koning Willem-Alexander zelden emotioneel, maar tijdens zijn gesprek met interviewer Wilfried de Jong stonden de tranen in zijn ogen toen hij sprak over het overlijden van zijn broer Friso en de vliegtuigramp met de MH17. 

Lees ook: Fotoserie: 15 x bijzondere momenten uit het leven van Willem-Alexander

Op landgoed De Eikenhorst
De koning ontving De Jong voor een gesprek bij hem thuis, op landgoed De Eikenhorst. Een gesprek over het leven, zijn familie, belangrijke gebeurtenissen en leuke, maar ook emotionele momenten. Een gesprek over 50 jaar Willem-Alexander: de man, niet de koning, die "50 wordt, maar zich toch echt nog 30 voelt."

'We gingen van drie naar twee broers'
Prins Friso overleed in 2013. Hij kwam begin 2012 tijdens een ski-vakantie in Oostenrijk onder een lawine terecht en lag daarna anderhalf jaar in coma. "We gingen van drie naar twee broers", vertelt de koning met betraande ogen.

Lees hier meer over het interview van gisteravond.

 

Queen Elizabeth weet wel wat ze cadeau geeft: ze schonk prins Harry en zijn Meghan het prachtige York Cottage voor hun huwelijk.

De cottage staat op de gronden van haar landgoed Sandringham in Norfolk, waar de koningin zelf ook graag veel tijd doorbrengt. Zo’n geschenk is koninklijke traditie: Will en Kate kregen ook een buitenverblijf na hun jawoord.

Het idee is dat de newlyweds een plekje hebben waar ze naartoe kunnen gaan om te genieten van hun rust, zonder nieuwsgierige toeristen (die ze bij Kensington Palace natuurlijk volop hebben) en fotografen.

Ook als er straks eventueel babynieuws aankomt, kan zo’n huis goed van pas komen. Will en Kate kozen er bijvoorbeeld voor om hun kinderen de eerste jaren van hun leven te laten opgroeien op het platteland.

Zij keerden pas afgelopen september definitief terug naar Londen, omdat prins George daar naar de basisschool gaat.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Op de laatste avond van het Staatsbezoek van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima aan Luxemburg werden de warme banden tussen beide landen nog eens aangehaald. Máxima droeg voor de gelegenheid haar rode Valentino kaftan die prachtig wervelde in de wind.

Máxima droeg haar haar los, wat de lengte en vorm van de jurk accentueert.

Zo te zien ontlokte de outfit ook aan Willem Alexander een warme blik.

En Groothertog Henri begroet haar zelfs met een handkus, iets dat onze koningin wel kan waarderen.

Na aankomst trakteerde het koningspaar hun gasten op een concert van de Nederlandse violiste Simone Lamsma.

Vanmiddag komt het Staatsbezoek ten einde.

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in