Koning Willem-Alexander is vandaag vijftig jaar geworden. Of moeten we zeggen: dertig? Want hij zei gisteren zelf nog lachend in het zeer goed ontvangen tv-interview: "Vijftig is het nieuwe dertig!" Je kunt hem vandaag zelf feliciteren.

Feliciteren kan door op onderstaande link te klikken. Een aantal felicitaties wordt op de website van het Koninklijk Huis getoond. Alle felicitaties worden na sluiting van het register aangeboden aan de koning.

Klik op deze link om de koning te feliciteren.

Enthousiaste reacties op interview
Gisteren gaf de koning een openhartig en geëmotioneerd interview, waar de kijkers massaal enthousiast op reageerden; Twitter stroomde vol met complimenten voor onze "menselijke vorst". De Nederlandse bevolking ziet koning Willem-Alexander zelden emotioneel, maar tijdens zijn gesprek met interviewer Wilfried de Jong stonden de tranen in zijn ogen toen hij sprak over het overlijden van zijn broer Friso en de vliegtuigramp met de MH17. 

Lees ook: Fotoserie: 15 x bijzondere momenten uit het leven van Willem-Alexander

Op landgoed De Eikenhorst
De koning ontving De Jong voor een gesprek bij hem thuis, op landgoed De Eikenhorst. Een gesprek over het leven, zijn familie, belangrijke gebeurtenissen en leuke, maar ook emotionele momenten. Een gesprek over 50 jaar Willem-Alexander: de man, niet de koning, die "50 wordt, maar zich toch echt nog 30 voelt."

'We gingen van drie naar twee broers'
Prins Friso overleed in 2013. Hij kwam begin 2012 tijdens een ski-vakantie in Oostenrijk onder een lawine terecht en lag daarna anderhalf jaar in coma. "We gingen van drie naar twee broers", vertelt de koning met betraande ogen.

Lees hier meer over het interview van gisteravond.

 

Stop met wat je aan het doen bent. Wij hebben namelijk het geheim voor de perfecte highlighter gevonden. Nou ja, Daniel Martin, de make-upartiest van Meghan Markle dan.

En echt een gouden tip kunnen we wel zeggen.

Natuurlijk glow

Daniel gebruikt namelijk niet zomaar even een highlighter, hij creëert het effect met een specifiek verzorgingsproduct. Een product waar Meghan een prachtige glans van in haar gezicht krijgt.

Eucerin

Hij heeft het over de crème Aquaphor van het merk Eucerin, waar overigens ook actrice Jessica Alba fan van is. Daniel gebruikt het op de plekken in het gezicht waar je wil highlighten. "Ik breng het aan op alle hoge punten van het gezicht. Het is vooral mooi voor op foto's", zo verklapt hij aan E! News.

Kopen

Het fijne is dat deze crème gewoon bij de drogist te vinden is. Je koopt hem hier voor 9 euro.

Bron: E! News Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Willem-Alexander en Máxima zijn in Londen, en daarvoor wordt flink uitgepakt door de Britse royals.

De Oranjes werden vanochtend ontvangen door prins Charles en Camilla, en worden straks verwelkomd door koningin Elizabeth en prins Philip. Dat is een unicum aan het worden: de man van de koningin is sinds vorig jaar met pension, en rukt nog maar zelden uit voor officiële aangelegenheden. Voor Willem-Alexander en Máxima maakt hij een uitzondering.

We updaten dit verhaal de hele ochtend en middag met de nieuwste foto's vanuit Londen!

Na het eerste fotomoment in de Nederlandse residentie is het tijd voor een ceremonie op Horse Guards Parade, waarbij de koningin haar Nederlandse tegenhangers officieel welkom heet. Máxima draagt voor de dag een nieuwe mantel van Claes Iversen (zie hieronder). Wat ze daar onder draagt (ook Claes?) zullen we nog even moeten afwachten.

Slapen op het paleis

Er wordt na deze plechtigheden geluncht op Buckingham Palace (waar de Oranjes vannacht ook slapen), waarna onze koning en koningin naar een expositie in de Picture Gallery gaan en een krans leggen bij het graf van de onbekende soldaat in Westminster Abbey. Daar staat ook een rondleiding op het programma.

De rest van de dag zit al even afgeladen vol, want aansluitend houdt koning Willem-Alexander een toespraak in het Britse Parlement en spreekt het koninklijk paar met een aantal parlementariërs. Dan is het hup, naar Clarence House. In de woning van Charles en Camilla worden ze namelijk verwacht voor de afternoon tea.

Allemaal in de grime

Daarna begint de aankleedmarathon van de royals, die zich om 21.00 uur onze tijd op Buckingham Palace melden voor een staatsbanket. Met naast Elizabeth, Charles en Camilla (Philip is geen zekerheidje) óók Will en Kate in de gelederen. En aangezien Willem-Alexander en Máxima de guests of honor zijn, is ook schoonzus Mabel - die natuurlijk in Londen woont - van harte uitgenodigd.

De Stuart

Dat ons heel wat pracht te wachten staat is een zekerheidje. Zeker nu rondzoemt dat Máxima misschien wel het beroemde Stuart-diadeem inclusief het pronkstuk de Stuart-diamant (à bijna veertig karaat) uit de kast trekt. Die werd in 1972 voor het laatst in zijn volledigheid gedragen, door koningin Juliana tijdens een bezoek aan Buckingham Palace.

Máxima droeg het diadeem onlangs in Luxemburg (zie hierboven), maar dan wel zonder die grote diamant. Is vanavond de avond dat hij dan eindelijk in zijn totaliteit uit de kast komt? Veel insiders durven er geld op in te zetten. Wij zitten er klaar voor!

Houd Nouveau.nl in de gaten voor het laatste nieuws rondom het staatsbezoek!

Bron outfit: Modekoninginmaxima.nl Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in