Koning Willem-Alexander is vandaag vijftig jaar geworden. Of moeten we zeggen: dertig? Want hij zei gisteren zelf nog lachend in het zeer goed ontvangen tv-interview: "Vijftig is het nieuwe dertig!" Je kunt hem vandaag zelf feliciteren.

Feliciteren kan door op onderstaande link te klikken. Een aantal felicitaties wordt op de website van het Koninklijk Huis getoond. Alle felicitaties worden na sluiting van het register aangeboden aan de koning.

Klik op deze link om de koning te feliciteren.

Enthousiaste reacties op interview
Gisteren gaf de koning een openhartig en geëmotioneerd interview, waar de kijkers massaal enthousiast op reageerden; Twitter stroomde vol met complimenten voor onze "menselijke vorst". De Nederlandse bevolking ziet koning Willem-Alexander zelden emotioneel, maar tijdens zijn gesprek met interviewer Wilfried de Jong stonden de tranen in zijn ogen toen hij sprak over het overlijden van zijn broer Friso en de vliegtuigramp met de MH17. 

Article continues after the ad

Lees ook: Fotoserie: 15 x bijzondere momenten uit het leven van Willem-Alexander

Op landgoed De Eikenhorst
De koning ontving De Jong voor een gesprek bij hem thuis, op landgoed De Eikenhorst. Een gesprek over het leven, zijn familie, belangrijke gebeurtenissen en leuke, maar ook emotionele momenten. Een gesprek over 50 jaar Willem-Alexander: de man, niet de koning, die "50 wordt, maar zich toch echt nog 30 voelt."

'We gingen van drie naar twee broers'
Prins Friso overleed in 2013. Hij kwam begin 2012 tijdens een ski-vakantie in Oostenrijk onder een lawine terecht en lag daarna anderhalf jaar in coma. "We gingen van drie naar twee broers", vertelt de koning met betraande ogen.

Lees hier meer over het interview van gisteravond.