Afgelopen donderdag veroorzaakte Prins Philip (97) een auto-ongeluk waarbij een paar mensen licht gewond raakte. De Prins zelf kwam er zonder kleerscheuren vanaf al kantelde zijn range Rover wel. Maar waar de britten zich drukker om maken, is dat hij twee dagen later gefotografeerd werd zonder veiligheidsgordel.

En oplettende paparazzi legde ook Koningin Elizabeth vast zonder autogordel. Ze kruipt zelf ook regelmatig achter het stuur, terwijl ze niet in het bezit is van een rijbewijs, maar dat willen de Britten wel door de vingers zien. de veiligheidsgordel houdt de gemoederen echter wel behoorlijk bezig.

Article continues after the ad

Auto ongeluk Philip

Het onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval loopt nog. Volgens getuigen kwam de prins uit een zijweg van de A149 bij Sandringham en trok hij op zonder rekening te houden met aankomend verkeer. "Ik was een dwaas”, zou hij na het ongeluk hebben gezegd.

De politie in Norfolk heeft de prins een reprimande gegeven vanwege rijden zonder gordel om.

Volgens royalty-kenners is het helemaal niet zo'n uitzondering dat leden van het koninklijk huis geen gordel dragen. Ze maken, met hun veiligheidsadviseurs altijd een zorgvuldige afweging van veiligheidsrisico's betreft.

Soms wordt dan besloten om geen gordel te dragen zodat de royal het voertuig snel kan verlaten als dat moet. Dan zou de riem vertragend kunnen werken.

Het lijkt er echter niet op dat hier in het geval van Philip sprake van is, aangezien hij zelf reed en zich dan eigenlijk aan de verkeersregels zou moeten houden.

Beeld en bron: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in