Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Elizabeth draagt elke dag dit sieraad

Ze heeft de prachtigste juwelen in haar kluis liggen. Toch is er maar één sieraad dat koningin Elizabeth al zeventig jaar lang elke dag draagt. De queen is haar sentimentaliteit kennelijk nooit verloren. Ze draagt nog altijd haar verlovingsring naast haar gouden trouwring. Let er maar eens op als...

Elizabeth draagt elke dag dit sieraad

Ze heeft de prachtigste juwelen in haar kluis liggen. Toch is er maar één sieraad dat koningin Elizabeth al zeventig jaar lang elke dag draagt.

De queen is haar sentimentaliteit kennelijk nooit verloren. Ze draagt nog altijd haar verlovingsring naast haar gouden trouwring. Let er maar eens op als ze geen handschoentjes draagt: er schittert altijd een diamant om haar linker ringvinger.

In 1947...

De ring werd door prins Philip zelf ontworpen voor hun verloving in 1947, en bestaat uit een diamant van 3 karaat, omringd door acht kleinere diamanten.

Dat Elizabeth echt heel dol is op haar ring, blijkt wel uit het feit dat hij zelfs een doel dient tijdens officiële gelegenheden. Als de queen klaar is om te gaan, laat ze dat haar mensen weten door haar ring te draaien. Daarna staat ze in no time weer buiten.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in