Ralph Lauren wordt volgend jaar geridderd namens de Queen Elizabeth. Hij is de eerste Amerikaanse mode-ontwerper die deze eer ten deel valt.

Ralph Lauren vierde eerder dit jaar al zijn vijftigjarig jubileum in het vak. Daar wordt hij voor geëerd door de Britse koningin, maar ook voor zijn filantropie.

Article continues after the ad

Straks kan hij Knight Commander of the Most Excellent Order of the British Empire (KBE) op zijn visitekaartjes bijschrijven.

Ralph Lauren wordt graag gedragen door het koninkshuis

Door de jaren heen droegen de Britse royals heel wat van Laurens creaties. Zo zullen veel mensen zich nog de witte kanten jurk herinneren waarin Diana in 1996 naar het Witte Huis kwam.

En Kate Middleton droeg een opvallende jurk van de mode-ontwerper een paar dagen nadat ze in 2015 was bevallen van prinses Charlotte.

Meghan Markle verscheen afgelopen zomer nog in een outfit van Lauren bij Wimbledon.

Lauren is overigens niet de eerste Amerikaan die wordt geridderd. Onder anderen de presidenten Dwight D. Eisenhower, Ronald Reagan en George H.W. Bush gingen hem voor. Net als oud-burgemeesters Michael Bloomberg en Rudolph Giuliani, actrice Angelina Jolie en regisseur Steven Spielberg.

Bron en beeld: ANP en iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in