Ralph Lauren wordt volgend jaar geridderd namens de Queen Elizabeth. Hij is de eerste Amerikaanse mode-ontwerper die deze eer ten deel valt.

Ralph Lauren vierde eerder dit jaar al zijn vijftigjarig jubileum in het vak. Daar wordt hij voor geëerd door de Britse koningin, maar ook voor zijn filantropie.

More content below the advertising

Straks kan hij Knight Commander of the Most Excellent Order of the British Empire (KBE) op zijn visitekaartjes bijschrijven.

Ralph Lauren wordt graag gedragen door het koninkshuis

Door de jaren heen droegen de Britse royals heel wat van Laurens creaties. Zo zullen veel mensen zich nog de witte kanten jurk herinneren waarin Diana in 1996 naar het Witte Huis kwam.

En Kate Middleton droeg een opvallende jurk van de mode-ontwerper een paar dagen nadat ze in 2015 was bevallen van prinses Charlotte.

Meghan Markle verscheen afgelopen zomer nog in een outfit van Lauren bij Wimbledon.

Lauren is overigens niet de eerste Amerikaan die wordt geridderd. Onder anderen de presidenten Dwight D. Eisenhower, Ronald Reagan en George H.W. Bush gingen hem voor. Net als oud-burgemeesters Michael Bloomberg en Rudolph Giuliani, actrice Angelina Jolie en regisseur Steven Spielberg.

Bron en beeld: ANP en iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Prinses Caroline van Monaco was al jaren goed bevriend met Karl Lagerfeld, die dinsdag op 85-jarige leeftijd overleed. Zo schitterden ze onder andere elk jaar samen op het Rozenbal.

Een modeprinses en een talentvolle designer: natuurlijk klikte het tussen Caroline en Karl. Of het nou op een groot bal, front row of privé was: de twee waren jarenlang onafscheidelijk. Het mooiste van Caroline en Karl nog een keer in beeld.

More content below the advertising

(Klik op het pijltje voor meer beelden) -->

Hoofdfoto: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Máxima was vanochtend in het Zeeuwse Vlissingen. En werd daar omringd door honderden kinderen.

In de Lasloods in Vlissingen werd het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs ondertekend, waar Máxima erevoorzitter van is. En daar waren natuurlijk ook héél veel blije kinderen bij. En de band Bløf, want het is tóch Zeeland. Máxima zong uiteraard meteen lekker mee.

More content below the advertising

In het convenant staan afspraken over het vormgeven van muziekonderwijs in Zeeland de komende jaren. Momenteel krijgen kinderen op veertig procent van alle basisscholen in Zeeland structureel muziekles, in 2021 moet dat tachtig procent zijn.

Máxima droeg een top uit de collectie van Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in