Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Een royal opleiding, hoe zit dat?

Kroonprinses Elisabeth van België vertrok deze week naar Wales voor haar nieuwe schooljaar. Een kijkje in de royal opleidingskeuken. Royals, het zijn net mensen. Dus gaan ze ook allemaal anders om met de educatie van hun kinderen. De een kiest een luxe privéschool, de ander ziet heil in openbaar ...

Een royal opleiding, hoe zit dat?

Kroonprinses Elisabeth van België vertrok deze week naar Wales voor haar nieuwe schooljaar. Een kijkje in de royal opleidingskeuken.

Royals, het zijn net mensen. Dus gaan ze ook allemaal anders om met de educatie van hun kinderen. De een kiest een luxe privéschool, de ander ziet heil in openbaar onderwijs. De een houdt de kinderen het liefst dichtbij, de ander vindt een plekje buiten de nationale spotlights juist wenselijk. Voor elk is er wat wils, qua koninklijke kindjes.

Kostschool

William en Harry moesten, net als papa Charles, allebei naar een kostschool: Eton. Diana schijnt het vreselijk te hebben gevonden, maar zo doen de Britse royalmannen het nou eenmaal. Al lijkt het sterk de vraag of Will en Harry hun eigen kinderen te zijner tijd ook van huis zullen sturen.

Openbaar onderwijs

Prinses Estelle van Zweden begon vorige week haar schooljaar op een nieuwe school: een openbare school in Stockholm. Dat is voor de Zweden heel normaal, want ook mama Victoria ging naar een openbare basisschool. Al schijnt die van Estelle wel een stuk meer eliteleerlingen te hebben.

Private schools

Will en Kate verhuisden vorig jaar terug van het platteland naar Londen, zodat George specifiek daar naar school zou kunnen. De toekomstige koning van Engeland zit op een privéschool, en zusje Charlotte op een privékleuterschooltje.

Internationale school

Prinses Ingrid van Noorwegen wordt ooit koningin, en daar is haar opleiding ook alvast op ingericht. De dochter van Haakon en Mette-Marit zit op de Internationale School van Oslo. Een privéschool, maar dus ook nog eens met een extra randje. Voor de vergelijk: haar jongere broertje zit wel gewoon op een openbare Montessori-school.

Naar een ander land

Elisabeth van België meldt zich deze week bij Atlantic College in het zuiden van Wales voor haar internationale opleiding. De kroonprinses spreekt al Frans, Engels en Duits, maar zou zich nog verder willen specialiseren in verschillende talen. Het is de bedoeling dat ze tot 2020 op de school, dichtbij het Britse Cardiff, blijft.