Alsof het nog niet onverwacht genoeg was dat prins Charles brieven schreef aan Nancy Reagan, blijken zijn ontboezemingen aan de voormalig first lady ook nog eens buitengewoon openhartig.

Het is niet altijd gemakkelijk om bekend te zijn. Bij wie durf je je diepste geheimen echt kwijt? Nou, bij iemand die in dezelfde situatie zit bijvoorbeeld. Voor prins Charles was dat de echtgenote van Ronald Reagan, die hij in 1974 leerde kennen via haar man. Er ontpopte een hechte vriendschap van decennialang. Nancy overleed vorig jaar, maar een deel van hun briefwisseling door de jaren heen is nu openbaar gemaakt als deel van een publiek archief.

Lees ook: Opmerkelijke brieven van Diana, die ‘flink wat slaap inhaalde’ op huwelijksreis

“Niemand begrijpt hoe het is, tot het je zelf overkomt”, schreef hij in 1992 over alle geruchten rondom hem, Diana en Camilla. Nancy begreep dat wel: in 1991 kwam er een tell all boek over haar uit. “Mensen scheppen zelf maximale controverse door de wildste dingen te claimen, om daar geld aan te verdienen”, aldus Charles. "Het gaat van kwaad naar erger."

In de archieven is niet terug te vinden of Charles ooit wél de waarheid over zijn huwelijk deelde met Mrs. Reagan. Niet in briefvorm waarschijnlijk, maar de kans dat de twee er samen over hebben gesproken is groot. Ook te lezen in de briefwisseling: "Ooit zal ik je mijn hele verhaal vertellen. Het is een Griekse tragedie, je kunt er een prachtig toneelstuk van maken.”

Tijdens haar bezoek aan Drachten werd de koningin gevraagd om een reactie op het vreselijke treinongeluk in Oss vanmorgen waarbij vier kinderen om het leven kwamen. 

"Onze gedachten gaan uit naar alle families die hun kinderen hebben verloren door een verschrikkelijk ongeluk in Oss'', laat koningin Máxima weten. Ze voegt eraan toe dat zij en koning Willem-Alexander enorm meeleven. "We hebben geen woorden'', aldus Máxima vanmorgen tijdens een bezoek aan Drachten.

Donderdagochtend kwamen vier kinderen om het leven toen de elektrische kar waarin zij zaten werd aangereden door een trein bij een spoorwegovergang in Oss. Nog een kind en een volwassene, de bestuurster van de zogeheten stint, liggen volgens de politie in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Bron en beeld: ANP

Nu Prinsjesdag erop zit, gaan we Máxima weer meer en meer zien. Vandaag (donderdag) ging ze op bezoek in Drachten. En daar droeg ze een wel heel opvallend sieraad.

De koningin was in Drachten bij ondertekening van het convenant Méér Muziek in de Klas, een stichting waar ze erevoorzitter van is. Het doel van de stichting is dat alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen van Nederland structureel muziekonderwijs krijgen.

We zien Máxima regelmatig aan het werk voor Méér Muziek in de Klas, en inmiddels is het zo'n beetje een zekerheidje geworden dat onze koningin een opvallende outfit aantrekt voor haar ochtenden omringd door schoolkinderen. In juni koos ze bijvoorbeeld voor haar inmiddels bekende jumpsuit van Natan, en afgelopen december straalde ze in een geweldige Natan met veren.

Wat dat betreft stelde ze ook deze donderdag niet teleur met een bekende kleurige rok en een wel heel opvallende oranje ketting met bijpassende oorbellen (ook allemaal van Natan). Die ze ook al eerder combineerde met deze outfit, zoals op dit kerstportret uit 2016.

UPDATE: Máxima besteedde in Drachten ook aandacht aan het vreselijke bakfietsongeluk dat vanochtend plaatsvond in Oss, waarbij vier kinderen om het leven kwamen.

Beeld: ANP/RVD - Jeroen van der Meyde

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in