Alsof het nog niet onverwacht genoeg was dat prins Charles brieven schreef aan Nancy Reagan, blijken zijn ontboezemingen aan de voormalig first lady ook nog eens buitengewoon openhartig.

Het is niet altijd gemakkelijk om bekend te zijn. Bij wie durf je je diepste geheimen echt kwijt? Nou, bij iemand die in dezelfde situatie zit bijvoorbeeld. Voor prins Charles was dat de echtgenote van Ronald Reagan, die hij in 1974 leerde kennen via haar man. Er ontpopte een hechte vriendschap van decennialang. Nancy overleed vorig jaar, maar een deel van hun briefwisseling door de jaren heen is nu openbaar gemaakt als deel van een publiek archief.

Lees ook: Opmerkelijke brieven van Diana, die ‘flink wat slaap inhaalde’ op huwelijksreis

“Niemand begrijpt hoe het is, tot het je zelf overkomt”, schreef hij in 1992 over alle geruchten rondom hem, Diana en Camilla. Nancy begreep dat wel: in 1991 kwam er een tell all boek over haar uit. “Mensen scheppen zelf maximale controverse door de wildste dingen te claimen, om daar geld aan te verdienen”, aldus Charles. "Het gaat van kwaad naar erger."

Article continues after the ad

In de archieven is niet terug te vinden of Charles ooit wél de waarheid over zijn huwelijk deelde met Mrs. Reagan. Niet in briefvorm waarschijnlijk, maar de kans dat de twee er samen over hebben gesproken is groot. Ook te lezen in de briefwisseling: "Ooit zal ik je mijn hele verhaal vertellen. Het is een Griekse tragedie, je kunt er een prachtig toneelstuk van maken.”