De hertogin van Cambridge bezoekt op 11 oktober Den Haag, Rotterdam en haar mede-royals in Wassenaar.

Kate Middleton komt naar Nederland vanwege de tentoonstelling in het Mauritshuis te

Nederland

Den Haag genaamd ‘Hollanders in huis: Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection’. Hier zijn 22 belangrijke genrestukken te zien uit de collectie van de Britse Koninklijke familie. Dit zal zij vast interessant vinden, omdat zij zelf een graad in de kunstgeschiedenis behaalde an de Universiteit van St. Andrews.

De directrice van het Mauritshuis is in haar nopjes met het koninklijke bezoek. "Wij zijn zeer vereerd dat Hare Koninklijke Hoogheid het Mauritshuis komt bezoeken. Ik verheug me er op om haar rond te leiden door onze befaamde collectie en de tentoonstelling", aldus Emilie Gordenker. Kate zal rond worden geleid langs de topstukken zoals 'Meisje met de parel' van Johannes Vermeer, 'Het puttertje' van Carel Fabritius en 'De stier' van Paulus Potter. Gewone bezoekers kunnen de werken van 29 september 2016 tot en met 8 januari 2017 bewonderen.

Nederland

Eerst zal Middleton haar dag beginnen met een bezoek aan onze Koning Willem-Alexander voor een lunch in Villa Eikenhorst in Wassenaar. Na het bezoek aan het Mauritshuis heeft Kate een dicussiebijeenkomst belegd in de residentie van de Britse ambassadeur over thema’s als verslaving en geestelijke gezondheid. Daar nemen deskundigen van het Trimbos-Instituut aan deel. Tot slot gaat Kate ook naar de ‘makerspace’ Bouwkeet in Rotterdam: een buurthuis met technische faciliteiten voor buurtbewoners.

Dit is voor het eerst dat de vrouw van de Britse prins William alleen een buitenlands werkbezoek aflegt. Wij zijn in ieder geval enthousiast!

De opnames van The Crown seizoen 3 zijn in volle gang. Hoofdrolspeelsters Olivia Colman (koningin Elizabeth) en Helena Bonham Carter (prinses Margaret) werden samen gespot tijdens een filmdag bij Winchester Cathedral.

Volgens insiders kwamen de actrices daar bijeen om scènes op te nemen voor de begrafenis van Winston Churchill.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

NEWS! #HelenaBonhamCarter and Olivia Coleman filming #TheCrown . Thanks to vk.com\hbc_group

Een bericht gedeeld door Helena Bonham Carter (@bonham.carter) op

Het is voor het eerst dat we de nieuwe cast van The Crown in actie zien. Wel werden eerder al de eerste officiële foto's van de nieuwe Elizabeth, Margaret, Philip en Anthony vrijgegeven. 

Seizoen drie van The Crown begint met een helemaal verse cast omdat er een tijdssprong gemaakt wordt. Toch heeft de oude cast de serie ook nog niet losgelaten. Voormalig hoofdrolspeelster Claire Foy won maandag nog een Emmy Award voor haar vertolking van Elizabeth.

Wanneer we de nieuwe Elizabeth in actie zien, is helaas nog niet bekend. De eerste twee seizoenen van The Crown kwamen in de maand november op Netflix, maar de verwachting is dat de serie pas ergens in 2019 weer terugkeert. In de tussentijd houden we je hier natuurlijk op de hoogte van al het nieuws rondom onze favoriete serie.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Die prachtige Italiaanse japon willen we natuurlijk óók op Paleis Noordeinde zien. Máxima, Willem-Alexander, prins Constantijn en prinses Laurentien verschenen zojuist op het balkon voor de traditionele balkonscène.

Maar zelden was het op de derde dinsdag van september zúlk ontzettend mooi weer als vandaag. En dat maakte de plaatjes van de Oranjes op het balkon van het werkpaleis des te mooier.

Natuurlijk hielp Máxima ook flink, in die prachtige Luisa Beccaria. Laurentien droeg vandaag een jurk van Hardies Couture.

We kunnen er hier geen genoeg van krijgen, maar gelukkig hoeven we ook niet erg lang zonder Máxima: donderdag verschijnt ze alweer bij een evenement voor Meer Muziek in de Klas. Toch zal het even duren voor we onze koningin weer op chique zien. Op 10 oktober gaan de Oranjes op werkbezoek in Duitsland, en staan er twee diners op de agenda.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in