Afgelopen maandag klonken er royal bells: prins Harry en 'zijn' Meghan Markle zijn verloofd. Een aantal dagen later maakten de twee hun eerste officiële uitstapje samen. Uiteraard werd dat vastgelegd. De vonken sprongen nog nét niet door het scherm. Wat zijn die twee verliefd.

Meghan en Harry waren gisteren naar de Engelse stad Nottingham gekomen om aandacht te vragen voor kansarme jongeren en projecten tegen aids te ondersteunen. Iets wat zijn moeder, prinses Diana ook deed.

Stralen van oor tot oor
Meghan kon dus voor het eerst een beetje proeven van haar toekomstige leven als lid van de Britse koninklijke familie. En dat deed ze goed: ze straalde van oor tot oor (de lach was niet van haar gezicht af te krijgen), schudde de handen van mensen die het stel in levenden lijve wilde zien en trapte af en toe stiekem wat lol met Harry. Bekijk hieronder de beelden.

Bron: Daily Mail
Beeld: Hollandse Hoogte

Een drukte van jewelste op Paleis Noordeinde, waar twee avonden op rij hoogwaardigheidsbekleders werden ontvangen door een stralend koningspaar.

Ons koningspaar ontving vanavond (dinsdag) de voormalig secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon en zijn echtgenote op Paleis Noordeinde. Daarbij droeg Máxima opvallend genoeg (en lekker down to earth) dezelfde outfit van Claes Iversen die ze vandaag droeg in Zeeland.

Het was druk op Noordeinde deze week: maandagavond verwelkomden Willem-Alexander en Máxima ook al de Chinese premier Li Keqiang en zijn vrouw. Die ontmoeting stond in het teken van de goede betrekkingen tussen China en Nederland. De Oranjes gaan zelf ook geregeld naar China voor een bezoekje. Voor die gelegenheid koos de koningin voor een Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontvangen vanavond Ban Ki-moon, de voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, op Paleis Noordeinde. Hij neemt zijn vrouw Yoo Soon-Taek mee.

Ban Ki-moon is in Nederland vanwege de lancering van de Global Commission on Adaptation. Deze internationale klimaatcommissie, opgericht op initiatief van Nederland, gaat met landen wereldwijd in gesprek zich te wapenen tegen de gevolgen van klimaatverandering. 

Ban Ki-moon is voorzitter van de commissie.

Het koningspaar kent Ban Ki-moon goed. Willem-Alexander had met hem te maken als voorzitter van de VN-adviesraad water- en sanitatie en Máxima als pleitbezorger voor betere toegang tot financiële diensten.

In 2016 werd Ban Ki-moon ook al eens met zijn vrouw ontvangen op Noordeinde, toen voor een diner.

Bron en beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in