Prins Harry en Meghan trouwen op 19 mei dus de geruchtenmachine draait volop. Over de ceremonie, over de gasten, over de jurk en zelfs het weer. Nouveau verzamelde de 21 meest opvallende feitjes voor je. Dit wil je weten over de grootste royal wedding van het jaar.

1. Fotograaf

De officiële trouwfotograaf van het stel is Alexi Lubomirski. Hij maakte ook al de prachtige verlovingsportretten (zie hierboven).  

Hij heeft het niet van een vreemde, Lubomirski werkte jarenlang als assistent van Mario Testino. Die was, op zijn beurt, weer verantwoordelijk voor de verlovingsfoto’s van William en Kate.

2. Geen prenup

Harry wil niet trouwen onder huwelijkse voorwaarden. De Windsors zijn er geen van allen erg van: Diana en Charles tekenden niets, noch Fergie en Andrew, en William en Kate. Toch werd verwacht dat het voor Meghan en Harry wel eens anders kon zijn, mede omdat zij al eens eerder gescheiden is.

Toch gaat het niet gebeuren, delen insiders nu met de Daily Mail. “Harry heeft helemaal nooit overwogen haar voorwaarden te laten tekenen”, aldus de bron. “Voor hem is zijn huwelijk met Meghan iets voor altijd.” 

3. Familie van Diana is aanwezig

"Harry heeft altijd nauw contact gehouden met de Spencers en ze hebben allemaal een uitnodiging ontvangen", zegt een familievriend tegen het tijdschrift Vanity Fair.

"Harry kan goed opschieten met zijn oom en tantes en ze hebben Meghan ook ontmoet. Ook zijn neven en nichten hebben allemaal een 'gouden ticket' voor de ceremonie en het feest 's avonds gekregen."

4. Prins William is de getuige van Harry

Harry was William’s getuigen bij zijn huwelijk en nu is dat andersom ook zo.

5. Meghan heeft geen bruidsmeisjes 

Dat bevestigt een woordvoerder van Kensington Palace onlangs aan People. "Meghan heeft een hechte vriendinnengroep en ze kan hieruit niet kiezen", luidt zijn verklaring.

6. Dé jurk 

De ontwerper van Dé jurk is natuurlijk ook een dankbaar onderwerp. Ralph & Russo, wordt genoemd, maar ook Erdem met zijn Canadees-Britse roots wordt met nadruk getipt. Meghan woonde lang in Canada toen ze nog in ‘Suits’ speelde.

7. Rol voor ouders Meghan

Meghan’s vader Thomas zal zijn dochter naar het altaar begeleiden. Dit is niet zo vanzelfsprekend, want Meghan’s ouders leven al jaren in onmin met elkaar. 

Haar moeder Doria reist met Meghan naar Windsor Castle. Volgens een officieel statement is Meghan enorm blij dat allebei haar ouders een rol hebben op deze speciale dag.

8. Planning

Harry belooft Meghan op 19 mei om 12:00 eeuwige trouw in St. George's Chapel, de kapel in Windsor Castle. Na de huwelijksvoltrekking maakt het stel een korte rijtoer door Windsor. 

Vervolgens volgt in een receptie in St. George's Hall en een feest in Frogmore House, het koninklijke buitenhuis in het park bij het woonkasteel van koningin Elizabeth.

9. Windsor maakt zich op

Windsor maakt zich al op voor de grote dag. In het dorpje wordt de route die de koets aflegt helemaal opgeknapt en souvenirwinkels barsten bijna uit hun voegen van de Harry&Meghan-memorabilia.

10. Geen cadeaus

Het stel wil geen cadeaus, er is zelfs met nadruk gevraagd aan de gasten om geen cadeaus mee te brengen naar de ceremonie of het feest. Ze willen graag dat er geld wordt overgemaakt naar het goede doel.

11. Dresscode nagellak

Dames is gevraagd géén nagellak met glitters te dragen. 

12. Dresscode panty

Ook gekleurde of glanzende panty’s passen niet in de dresscode. Huidkleurig is het devies.

Nouveau's hoofdredacteur Claudia vertelde bij Max Vandaag nog meer over de grote dag:

13. Geen camera’s

Het stel wil geen camera’s tijdens de plechtigheid of het feest. Gasten worden zelfs gevraagd hun telefoon in te leveren.

14. Het weer

Volgens The Sun maakt Meghan zich enorm druk over het weer nu ze heeft ervaren hoe grillig het Britse klimaat is. Vooralsnog kán de zon schijnen, kunnen er opklaringen zijn én ook wat regen. Tja, daar heb je dus nog helemaal niets aan.

15. Geen vruchtentaart bij deze bruiloft

De Britten konden het bijna niet geloven, maar het is toch echt zo. De bruidstaart is van vlierbessenbloesem en wordt ontworpen door Claire Ptak.

16. Bloemen voor Diana

Er zijn witte rozen als eerbetoon aan Diana

17. Pioenen uit de tuin van de koningin

Verder zijn er pioenrozen. Het is Meghan’s favoriete bloem, en ze komen uit de tuin Queen Elizabeth.

18. Geen balkonscène

Er komt geen traditionele balkonscène met kus, want Windsor Castle heeft geen balkon. 

19. Veel burgergasten

Van de 2.640 gasten moeten er 1.200 een doorsnee van de samenleving vertegenwoordigen. Ze komen uit alle hoeken van het land. Mensen die iets hebben betekend voor de maatschappij hebben bij Meghan een streepje voor.

De 'burgergasten' bestaan verder uit 200 mensen die betrokken zijn bij goede doelen waar Harry en Meghan aan verbonden zijn. 

En dan komen er ook nog 100 leerlingen van twee scholen uit de buurt, 610 medewerkers van Windsor Castle en de St. George's Chapel en 530 (!) medewerkers van de koninklijke huishouding.

20. Geen huwelijksreis

Het stel gaat na het weekend gewoon weer aan het werk en stelt hun honeymoon uit tot nader order.

21. Geen staatsaangelegenheid 

Dus geen koninklijke gasten. Willem Alexander en Máxima zullen dit feestje aan zich voorbij moeten laten gaan.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: Hollandse Hoogte, Getty Images, ANP

Om het publiek te bedanken voor alle mooie wensen heeft Kensington Palace vandaag drie prachtige officiële foto's van Harry en Meghan vrijgegeven.

Op de foto's (geschoten door wedding fotograaf Alexi Lubomirski) zien we de newlyweds dolgelukkig met z'n tweeën, samen met hun lieve bruidsmeisjes en -jonkertjes, en met de hele familie Windsor én Meghans moeder Doria.

Een prachtige kroon op een geweldige dag.

Beeld: Kensington Palace

Oké, de eerste week na hun bruiloft zijn Meghan en Harry nog gewoon aan het werk in Engeland. Maar daarna gaan ze volgens insiders zo snel mogelijk naar Namibië. Waar dit wel eens hun honeymoonlocatie kan zijn.

Het Hoanib Valley Camp van Natural Selection Travel wordt door verschillende bronnen aangewezen als dé locatie waar Harry en Meghan gaan genieten van hun huwelijksreis. En de artist impressions van het stulpje maken direct duidelijk waarom. Wow!

 

The gorgeous Hoanib Valley Camp, Namibia’s new kid on the block c/o our friends at @naturalselectiontravel. We can’t wait to check it out! Repost - "So sit back, relax, and take in Namibia's Hoanib Valley Camp. Hoanib Valley Camp is a joint venture between Natural Selection, the local communities, and Dr Julian Fennessy, Africa's foremost giraffe expert who works with the Giraffe Conservation Foundation. We've sourced locally wherever possible, working with local crafters including Rundu carpenters, Himba carvers and basket weavers via the Omba project in Windhoek. It's crucial to our DNA that each camp in our portfolio makes a difference in the area it operates. Enjoy! #safarisofcharacter #naturalselectiontravel #naturalselectionsafaris #travelNamibia #namibia #hoanibvalleycamp #hoanib #luxurycamp #desertcamp @giraffe_conservation" #luxurylife #luxurycamp #luxurylodge #thisisafrica #desertlife #safarichic #designlife #designlovers #a2asafaris #journeysofalifetime

Een bericht gedeeld door A2A – Safaris | Journeys (@a2asafaris) op