Hij blaast deze woensdag 35 kaarsjes uit met Kate, George en Charlotte. Nouveau dook in de wondere wereld van prins William op zoek naar de tien leukste feitjes over de Duke of Cambridge.

 1. Hij debuteerde op de trap van St. Mary’s Hospital, net als zijn eigen kinderen. Maar toen hij negen maanden oud was ging hij er voor het eerst echt op uit: toen trokken Charles en Diana naar Australië en Nieuw-Zeeland. Nooit eerder had de koninklijke familie de kinderen meegenomen op zo’n tripje, maar Diana stond erop.
   
 2. William studeerde af in Aardrijkskunde, maar begon op St. Andrews University in Schotland aan een opleiding Geschiedenis. Daar leerde hij Kate kennen.


   

 3. Samen met zijn gezin woont hij in Apartment 1A van Kensington Palace. Eerder woonde prinses Margaret hier.
   
 4. De prins houdt van surfen, en sneakt met enige regelmaat naar plaatsen als Cornwall en Devon om zich op de golven te storten.

 5. Hun eerste dans na hun jawoord dansten Will en Kate op de Elton John-klassieker Your Song (voor de gelegenheid gezongen door Ellie Goulding).
   
 6. Thuis op de bank kijkt William graag naar Homeland en Game of Thrones.

 7. William heeft een litteken op zijn voorhoofd dat hij liefkozend ‘zijn Harry Potter-scar’ noemt. Gevolg van een uit de hand gelopen potje golf in 1991, toen een vriend hem per ongeluk met een club tegen zijn hoofd sloeg.
   
 8. In zijn pubertijd was Will tot over zijn oren verliefd op supermodel Cindy Crawford. Voor zijn dertiende verjaardag regelde Diana dat zij op de thee kwam.


   

 9. Vroeger wilde William politieagent worden. Dat was voor hij besefte dat hij al een baan op zich had wachten als hij later groot werd.
   
 10. Zijn favoriete taart is chocolate biscuit cake – een taart van koekjes en pure chocolade. Dus dan weten we waar die 35 kaarsjes op staan vandaag.

Article continues after the ad