Als je je ooit hebt afgevraagd hoe het zou zijn om te dineren met prinses Diana, hebben wij nu het antwoord. Een voormalige chef-kok, die de Royal Family bijna twee decennia heeft gediend, heeft een boekje opengedaan over Lady Di's dieet.

Never rood vlees
Wat blijkt? Diana heeft voor haar slanke figuur koste wat kost rood vlees en koolhydraten vermeden.

Zoetekauw
Darren McGrady, een kok van Buckingham Palace, heeft vaak voor de prinses haar favoriete chocolade mousse gemaakt. Zij was gek op snoep, chocola en alles wat zoet is. Bread and butter pudding was voor haar het ultieme dessert; dat kon zij nooit weigeren. Ze zou zelfs in de keuken hebben gestaan als Darren het nagerecht aan het bereiden was, gewoon om soms een stukje deeg en rozijnen mee te pikken. Aardappels, eieren, lam en kip waren ook favoriet.

Keerpunt
Lady Diana ging echt aan de slag om een slank figuur te krijgen toen zij en prins Charles uit elkaar gingen. Van de een op andere dag werd zij een heel gezonde eter, zo maakte Darren bekend. Diana had hem gezegd: ‘Jij zorgt ervoor dat er geen vetten in het eten zitten, dan zorg ik voor de koolhydraten en de sportschool.’

En de kinderen?
Diana hield haar gezonde levensstijl vol, ondanks dat haar kinderen iets anders wilden eten. Prins William en Harry hielden natuurlijk zoals elk kind van lekkernijen. Diana heeft haar kinderen wat dat betreft een tijdje voor de gek gehouden: ze wilde hen niet 'lastigvallen' met haar dieet. Als de kinderen bijvoorbeeld vette kip aten, deed Darren hetzelfde kippenvel om Diana's kip, terwijl deze veel gezonder was bereid. Zo dachten de jongens dat zij hetzelfde aten als hun moeder.

Bron: Redbook, Fotobron: Hollandse Hoogte

Volg jij Nouveau al op Instagram? Neem een kijkje backstage en laat je inspireren door de nieuwste trends, reizen, beauty en cultuur.