Het zal je maar gebeuren: het ene moment step je nog rond in Apeldoorn, het volgende moment ben je de privé-chauffeur van prins Harry in Toronto.

Het overkwam de vijfjarige Daimy Gommers. Het meisje uit Apeldoorn (Gelderland) is in Canada om haar vader toe te juichen. Hij doet als boogschutter en zitvolleyballer mee aan de Invictus Games, een internationaal sportevenement voor militairen die door of tijdens de dienst gewond zijn geraakt. 

Lees ook: Meghan Markle op de tribune bij Harry

Hij herkende haar meteen
Vorig jaar ontmoette Daimy His Royal Highness Prince Henry of Wales - zoals Harry voluit heet - ook al tijdens de Invictus Games. Sindsdien vertelt ze aan iedereen dat ze met de prins bevriend is. En na afgelopen weekend heeft ze ook een filmpje als bewijs: in 'haar' mini Land Rover geeft Daimy hem een korte tour over het Invictus Games-terrein. Harry herkende zijn Nederlandse vriendinnetje meteen, hij vond dat ze flink was gegroeid. 

Article continues after the ad

Nog een weekje vrij
Daimy heeft nog een hele week vrij gekregen om haar vader, Paul Gommers, aan te moedigen. Hij is een van de dertig Nederlanders die deelnemen. Harry bedacht de Invictus Games; de eerste editie had plaats in Londen, daarna volgde Orlando (VS) en nu is het Canadese Toronto aan de beurt. De spelen, waaraan zeventien landen meedoen, duren nog tot en met 30 september. 

Bron: AD.nl