Je bent 91 en je wilt wat…

De Windsors houden wel van een drankje, dat zit ze diep in de genen. Zo ook de queen, die dagelijks vier alcoholische versnaperingen bestelt uit eigen keuken.

Ze is er hartstikke oud op geworden, dus denk maar niet dat queen Elizabeth nog iets aan haar regime gaat veranderen de komende jaren. Haar advies voor een lang leven: hard blijven werken, maar ook hard genieten.

Vier glaasjes
Dat doet ze volgens voormalig royal chef Darren McGrady met liefst vier glaasjes per dag. Niet ’s avonds voor de televisie, maar vooral lekker midden op de dag.

Elizabeth begint haar pimpelsessie meestal een uurtje voor haar lunch geserveerd wordt. Dan bestelt ze een gin en Dubonnet (een wijnaperitief) met een schijfje citroen en heel veel ijs. Tijdens de lunch drinkt ze standaard een glas wijn. En als dessert komt er steevast een gortdroge gin-martini uit de keuken gerold. Of er daarna een dutje volgt is niet bekend (maar dat kan toch bijna niet anders?).

Slaapmutsje
De rest van de middag en avond drinkt Elizabeth geen druppel, maar voor het slapengaan volgt er nog wel een slaapmutsje in de vorm van een glas champagne. Daarna fluks de slippertjes uit en op een oor, want de volgende dag begint het hele riedeltje rond elf uur weer opnieuw…

Zelden zagen we Prinses Charlène van Monaco zo ontspannen. Na de overwinning van Daniel Ricciardo op het stratencircuit van Monaco (Formule 1) feliciteerde de prinses hem met een grote fles champagne.

Of ze ook een slokje wilde? Ja hoor! Zonder pardon zette ze de fles Cabbon champagne aan haar mond.

De coureur, Prins Albert, Andrea Casiraghi en Pierre Casiraghi zien de humor er ook wel van in. Santé!

Beeld: ANP.

Koningin Máxima straalde tijdens het gala voor de vijftigste verjaardag van Kroonprins Frederik van Denemarken in een jurk van één van haar favoriete ontwerpers: Jan Taminiau.

Bijzonder was dat de jurk tot eerder deze week werd vertoond op de expositie van Taminiau's werk op Utrecht Centraal. Toen de jurk uit de collectie werd verwijderd, wist iedereen wel hoe laat het was en inderdaad: Máxima droeg 'm met verve tijdens het gala-diner.

Máxima droeg de jurk ook al tijdens een feestelijk diner voor de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander vorig jaar.

Japanse zaal

Taminiau liet zich voor de jurk inspireren door het behang in de Japanse Zaal van Paleis Huis ten Bosch. De bamboe en kersenbloesem die daarop te zien zijn, brachten de ontwerper op het idee voor de stengels en dwarrelende bloemen op de japon.

Máxima zat zaterdagavond tijdens het galadiner vlakbij de jarige Frederik. Ook de Deense koningin Margrethe, de Noorse kroonprins Haakon, koningin Mathilde van België en de Zweedse koning Carl Gustaf zitten aan tafel met Frederik.

Koning Willem-Alexander zat bij Frederiks echtgenote kroonprinses Mary, de Zweedse koningin Silvia en groothertog Henri van Luxemburg, waar hij deze week op Staatsbezoek was.

Het was een feestelijke dag in Denemarken.

Beeld: Hollandse Hoogte/ANP. Bron: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in