Vond je de verlovingsfoto’s van prins Harry en Meghan Markle ook zo prachtig? Dan ga je je vergapen aan de echte trouwfoto’s van 19 mei: die worden namelijk gemaakt door dezelfde fotograaf.

Alexi Lubomirski heet hij, een geboren Brit met roots in Peru, Polen en Frankrijk. Op zijn achtste verhuisde hij met zijn ouders naar Botswana, en dat is niet geheel ontoevallig ook een lievelingsland van Harry en de locatie van Harry en Meghans eerste vakantie als stel. Gemeenschappelijke interesses genoeg dus.

Ook als het om royal kiekjes gaat is er trouwens een gemene deler. De fotograaf werkte jarenlangs als assistent van Mario Testino, en die schoot weer de verlovingsfoto’s van Will en Kate.

Maar Alexi is natuurlijk veel meer dan een oud-assistent van een fotografielegende. Hij is inmiddels zelf ook een regelrechte topfotograaf (voor wie een herinnering wil, zie hieronder) en wij kijken nu al uit naar zijn kijk op de royal wedding photos.

 

 

Queen Elizabeth weet wel wat ze cadeau geeft: ze schonk prins Harry en zijn Meghan het prachtige York Cottage voor hun huwelijk.

De cottage staat op de gronden van haar landgoed Sandringham in Norfolk, waar de koningin zelf ook graag veel tijd doorbrengt. Zo’n geschenk is koninklijke traditie: Will en Kate kregen ook een buitenverblijf na hun jawoord.

Het idee is dat de newlyweds een plekje hebben waar ze naartoe kunnen gaan om te genieten van hun rust, zonder nieuwsgierige toeristen (die ze bij Kensington Palace natuurlijk volop hebben) en fotografen.

Ook als er straks eventueel babynieuws aankomt, kan zo’n huis goed van pas komen. Will en Kate kozen er bijvoorbeeld voor om hun kinderen de eerste jaren van hun leven te laten opgroeien op het platteland.

Zij keerden pas afgelopen september definitief terug naar Londen, omdat prins George daar naar de basisschool gaat.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Op de laatste avond van het Staatsbezoek van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima aan Luxemburg werden de warme banden tussen beide landen nog eens aangehaald. Máxima droeg voor de gelegenheid haar rode Valentino kaftan die prachtig wervelde in de wind.

Máxima droeg haar haar los, wat de lengte en vorm van de jurk accentueert.

Zo te zien ontlokte de outfit ook aan Willem Alexander een warme blik.

En Groothertog Henri begroet haar zelfs met een handkus, iets dat onze koningin wel kan waarderen.

Na aankomst trakteerde het koningspaar hun gasten op een concert van de Nederlandse violiste Simone Lamsma.

Vanmiddag komt het Staatsbezoek ten einde.

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in