Prinses Sirivannavari Nariratana (30) liet Paris Fashion Week zich vorige week goed smaken.

De Thaise prinses is de enige dochter van koning Vajiralongkorn. Dat die aan het roer staat van een van de rijkste koningshuizen ter wereld, maakt dat zijn prinsesje een graag geziene gast is bij de shows van Fashion Week.

Bij Christian Dior


Bij Balmain

En als we zijn prinsesje zeggen, dan bedoelen we dat vooral in de zin van oogappeltje: Sirivannavari heeft vier broers, maar valt extra op omdat ze de enige van de vijf kinderen van de koning is die bij hem in Thailand woont. De broers wonen bij hun moeder in de VS. Die is wel met ruzie uit Thailand vertrokken, dus de kans is groot dat zij niet van top tot teen in Chanel door het leven gaan.

Bij - inkoppertje - Elie Saab


Bij Giambattista Valli


Bij, hoe kan het ook anders, Louis Vuitton

Sirivannavari wel. Zij verkent de nieuwste collecties het liefst hoogstpersoonlijk vanaf de front row, en beslist pas daarna waar ze de dikke huishoudportefeuille voor inzet. Geen wonder dus dat designers altijd een plekje voor haar reserveren.

Bij Chanel


En bij Chloe

Zelf heeft Sirivannavari overigens ook mode-ambities: ze studeerde textielkunde aan de Chulalongkorn-universiteit in Bangkok en trainde in Parijs. Ze heeft zelfs een eigen boetiek in de Thaise hoofdstad.

 

Het is al een tijdje stil rondom ons koningspaar, vanwege de zomervakantie natuurlijk. Maar komende week keren de Oranjes dan toch eindelijk weer terug naar Wassenaar. Al is het de vraag wanneer we Máxima voor het eerst weer aan het werk zien.

Het is nog heel even vakantie, in De Eikenhorst. De meiden hoeven pas maandag de 27e weer naar school, en op die dag begint ook het werkschema van de koning weer. Die opent die dag het mbo-jaar 2018-2019 in Tilburg.

Agenda
Voor Máxima staat echter pas op 10 september een eerste werkverplichting in de agenda: dan opent zij een theater in Meierijstad. Overigens is het heus de verwachting dat de koningin voor die datum alweer gespot wordt. Er zullen de komende weken meer agendapunten worden toegevoegd voor Máxima, en ze staat er ook om bekend regelmatig onaangekondigd ergens op bezoek te gaan. Zodra het zover is, lees je er uiteraard over hier op Nouveau.nl.

Hoe lang we precies nog moeten wachten op de eerste foto's van Máxima post-vakantie, is dus nog niet bekend. Maar gezien de schema's van de meiden en Willem-Alexander, lijkt het wel zeker dat de royals komende week in elk geval terugkeren op Nederlandse bodem. We hebben ze gemist deze zomer.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

De moeilijke prinsessenstart van Meghan komt door haar eigen familie, maar voor de meeste prinsessen is hun start in de royal family niet eenvoudig. Sofia van Zweden spreekt er openhartig over.

“Toen mijn relatie met Carl Philip bekend werd, kreeg ik een gigantische haatstorm over me heen”, vertelt de 33-jarige prinses tijdens een tv-interview. “Mensen hadden meningen over mij, mijn relatie en nog veel meer. Dat verraste me, en ik was er ook een tijdje echt ondersteboven van.”

“Het was een moeilijke tijd”, zegt de prinses die inmiddels alweer ruim acht jaar samen is met het broertje van kroonprinses Victoria. “Mensen vielen overal over: over wat ik deed, en ook over hoe ik eruit zag.

Voordat ze voor de knappe prins viel, werkte Sofia als glamourmodel en zat ze in de realityshow Paradise Hotel. Het royal koppel ontmoette elkaar in een nachtclub in Stockholm. Niet iedereen was gecharmeerd van het model, maar inmiddels is ze een populaire royal, moeder van twee mooie kindjes en happily married. Sofia: “Het was liefde op het eerste gezicht.”

Beeld: Kungahuset.se

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in