Prinses Sirivannavari Nariratana (30) liet Paris Fashion Week zich vorige week goed smaken.

De Thaise prinses is de enige dochter van koning Vajiralongkorn. Dat die aan het roer staat van een van de rijkste koningshuizen ter wereld, maakt dat zijn prinsesje een graag geziene gast is bij de shows van Fashion Week.

Bij Christian Dior

Bij Balmain

En als we zijn prinsesje zeggen, dan bedoelen we dat vooral in de zin van oogappeltje: Sirivannavari heeft vier broers, maar valt extra op omdat ze de enige van de vijf kinderen van de koning is die bij hem in Thailand woont. De broers wonen bij hun moeder in de VS. Die is wel met ruzie uit Thailand vertrokken, dus de kans is groot dat zij niet van top tot teen in Chanel door het leven gaan.

Bij - inkoppertje - Elie Saab

Bij Giambattista Valli

Bij, hoe kan het ook anders, Louis Vuitton

Sirivannavari wel. Zij verkent de nieuwste collecties het liefst hoogstpersoonlijk vanaf de front row, en beslist pas daarna waar ze de dikke huishoudportefeuille voor inzet. Geen wonder dus dat designers altijd een plekje voor haar reserveren.

Bij Chanel

En bij Chloe

Zelf heeft Sirivannavari overigens ook mode-ambities: ze studeerde textielkunde aan de Chulalongkorn-universiteit in Bangkok en trainde in Parijs. Ze heeft zelfs een eigen boetiek in de Thaise hoofdstad.

 

Koning Filip en koningin Mathilde van België waren deze week op staatsbezoek in Canada. En Mathilde nam een koffer vol prachtige looks mee.

Van casual voor in de sneeuw tot helemaal tot in de puntjes verzorgd voor een galadiner: wie op staatsbezoek gaat, moet veelzijdig zijn. En daar is koningin Mathilde de laatste dagen geweldig in geslaagd. Haar mooiste outfits op een rij.


Beeld: Hollandse Hoogte

Prins William en zijn vrouw Catherine deelden traditiegetrouw klavertjes uit op St. Patrick's Day, waar Catherine, geheel in thema, in het groen verscheen. Wat opviel? Behalve dat ze stralend zwanger is, is William heel zorgzaam en kijkt zij naar haar prins alsof het hun eerste date is. Wat een leuk stel!

Prins William en zijn vrouw Catherine hebben zaterdag St. Patrick's Day gevierd bij de Irish Guards in Londen. Het paar woonde op de thuisbasis van het eerste bataljon van de Ierse Garde in Hounslow de ceremoniële parade bij.

Er werden traditiegetrouw klavertjes uitgedeeld, waarbij Catherine een klavertje gaf aan de Ierse wolfshond Dornhnall, de mascotte van het regiment. Prins William is kolonel van de Irish Guards.

Catherine verscheen hoogzwanger en stond iedereen even vriendelijk te woord:

Wat verder opviel? William was heel zorgzaam naar zijn zwangere vrouw:

En Kate keek naar haar man alsof het hun eerste date was:

Beeld: ANP