Heel leuk hoor, Kate en Meghan. Maar in Thailand is er maar één echte modeprinses: Sirivannavari Nariratana. En daar sluit het Britse societyblad Tatler zich nu bij aan.

De enige dochter van koning Vajiralongkorn siert de pagina's van het septembernummer van het magazine, dat ook in Britse royaltykringen gretig gelezen wordt. Op zich is het niet zo gek dat zij zo voor Sirivannavari (31) zijn gevallen: met een vader aan het roer van een van de rijkste koningshuizen ter wereld, heeft zij een zodanig groot kledingbudget dat ze alle andere prinsessen in haar stof kan achterlaten.

 

Princess Sirivannavari Nariratana is a Thai royal professional badminton player and princess of Thailand as the only daughter of King Vajiralongkorn and Sujarinee Vivacharawongse. Princess Sirivannavari represented Thailand in badminton in 2005 at 23rd South East Asian Games in the Philippines, winning a team gold. In 2007, she was invited by Pierre Balmain, the French couturier, to present her fashion show in Paris. Her debut Paris collection was titled Presence of the Past, which drew on memories of her royal grandmother as well as giving a modern interpretation to traditional Thai costume. The following year, she presented her own fashion show in Paris. In 2008, she was included as 16th on the list of the "20 Hottest Young Royals", compiled by Forbes. #royals #royalfam #thailand #thai #thairoyals #princess #sirivannavari #followus #followus?

Een bericht gedeeld door The Royals? (@royalfamilies_) op

 

?สวัสดีคุณโยมสิริวัณวรี ก่อนอื่นอาตมาขออวยพรให้คุณโยมและครอบครัวในราชวงศ์จักรีทุกพระองค์ทรงพระเจริญอายุยิ่งยืนนานรักษาพระวรกายให้มีพลานามัยแข็งแรงเป็นมิ่งเกล้ามิ่งขวัญ ร่มโพธิ์ร่มไทรให้ปวงชนชาวไทยตลอดกาลนานเทอญ สาธธธู สาธธธู สาธธู และอาตมาขอแสดงความยินดีด้วยกับการได้ติดยศพันเอกหญิงและรางวัล ศิลปธร 61 นี้ก็เป็นความมีวิริยะอุสาหของคุณโยมเอง เรามาช่วยกันตั้งจิตอธิฐานร่วมกัน ขอให้คุณโยมปฏิบัติธรรมกรรมฐานในถ้ำให้สำเร็จ ขอพระบารมีของพระสัมมาสัมพุทธเจ้าช่วยหนุนนำในสิ่งที่คุณโยมตั้งจิตอธิฐานให้คนไทยรักและสามัคคีกันขอให้ชาติไทยเจริญรุ่งเรืองปชช.อยู่เย็นเป็นสุขรอดพ้นจากภัยต่างๆ ขอให้จ่าแซมไปในภพภูมที่ดีด้วยเถิดดด สาธธธู สาธธธู อนุโมทามิ ??? #yasotharasirivan12 ขอพระองค์ทรงพระเจริญ #พระเจ้าหลานเธอพระองค์เจ้าสิริวัณณวรีนารีรัตน์ ?ข้าพระพุทธเจ้าขอน้อมเกล้าถวายพระพรชัยมงคล ?ขอพระองค์ทรงมีพระชนมายุยิ่งยืนนาน ?ขอพระองค์ทรงมีพระวรกายสมบูรณ์แข็งแรง ?ขอพระองค์ทรงพระเกษม ?ขอราชวงศ์จักรีทุกพระองค์ทรงพระเจริญยิ่งยืนนาน ?ขอกราบพระบาทน้อมสำนึกในพระมหากรุณาธิคุณอันหาที่สุดมิได้ ?ควรมิควรแล้วแต่ทรงโปรดเกล้าโปรดกระหม่อม ?ด้วยเกล้าด้วยกระหม่อมขอเดชะ ?ข้าพระพุทธเจ้า พระ ติกขวีโร (พระ พีรดนย์ กิตติ์เกียรติธนา) ????☝?☝ @siri918 H R H Princess Sirivannavari Nariratana #princesssirivannavarinariratana #sirivannavari #princesssirivannavari #thairoyalfamily #sirivannavari #sirivannavaribangkok #PrincessSirivannavari #เจ้าหญิงดีไซเนอร์ #sirivannavari2018 #SirivannavariBijoux

Een bericht gedeeld door jiro_da_mask_deejay (@jiro_da_mask_deejay) op

Tel daarbij op dat ze hartstikke mooi is, en dat het land verder alleen maar prinsen telt, en we hebben een winnaar. Oh, en de beauty heeft ook nog echt iets met mode: ze ontwerpt al jaren eigen collecties, toonde er eentje op Paris Fashion Week en heeft zelfs een eigen boetiek in Bangkok. Dat is nog eens een moderne moderoyal.

 

#ทรงพระเจริญ เมื่อวันที่ ๒๔ ก.ค. ๖๑ #ราชกิจจานุเบกษา เผยแพร่พระราชโองการ โปรดเกล้าโปรดกระหม่อมพระราชทานพระยศ พันเอกหญิง ให้ว่าที่พันเอกหญิง พระเจ้าหลานเธอ พระองค์เจ้าสิริวัณณวรีนารีรัตน์ พระอาจารย์หัวหน้าแผนก โรงเรียนทหารม้า ศูนย์การทหารม้า (อัตรา พันเอก) โดยมีเนื้อหาดังนี้.... “ ประกาศเรื่อง พระราชทานยศทหาร สมเด็จพระเจ้าอยู่หัวมหาวชิราลงกรณ บดินทรเทพยวรางกูร มีพระราชโองการโปรดเกล้าโปรดกระหม่อมพระราชทานพระยศทหาร อาศัยอำนาจตามความในมาตรา ๕ และมาตรา ๖ แห่งพระราชบัญญัติยศทหาร พุทธศักราช ๒๔๗๙ จึงทรงพระกรุณาโปรดเกล้าโปรดกระหม่อมพระราชทานพระยศ พันเอกหญิง ให้ ว่าที่พันเอกหญิง พระเจ้าหลานเธอ พระองค์เจ้าสิริวัณณวรีนารีรัตน์ พระอาจารย์หัวหน้าแผนก โรงเรียนทหารม้า ศูนย์การทหารม้า (อัตรา พันเอก) ทั้งนี้ ตั้งแต่วันที่ ๒๑ มิถุนายน พุทธศักราช ๒๕๖๑ ประกาศ ณ วันที่ ๒๒ กรกฎาคม พุทธศักราช ๒๕๖๑ เป็นปีที่ ๓ในรัชกาลปัจจุบัน “(ที่มา: ภาพพระฉายาลักษณ์จาก fb.Veerapong Chaparungsri) #hrhprincesssirivannavarinariratana #princesssirivannavari #sirivannavari #myprincess

Een bericht gedeeld door น.ณ.กรุงธนบุรี (@khunchaiyod9t) op

Hoofdfoto: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Stop met wat je aan het doen bent. Wij hebben namelijk het geheim voor de perfecte highlighter gevonden. Nou ja, Daniel Martin, de make-upartiest van Meghan Markle dan.

En echt een gouden tip kunnen we wel zeggen.

Natuurlijk glow

Daniel gebruikt namelijk niet zomaar even een highlighter, hij creëert het effect met een specifiek verzorgingsproduct. Een product waar Meghan een prachtige glans van in haar gezicht krijgt.

Eucerin

Hij heeft het over de crème Aquaphor van het merk Eucerin, waar overigens ook actrice Jessica Alba fan van is. Daniel gebruikt het op de plekken in het gezicht waar je wil highlighten. "Ik breng het aan op alle hoge punten van het gezicht. Het is vooral mooi voor op foto's", zo verklapt hij aan E! News.

Kopen

Het fijne is dat deze crème gewoon bij de drogist te vinden is. Je koopt hem hier voor 9 euro.

Bron: E! News Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Willem-Alexander en Máxima zijn in Londen, en dat wordt gevierd door de Britse royals. Die al net zo gecharmeerd lijken van ons koningspaar als wij zelf.

De Oranjes werden vanochtend feestelijk ontvangen door prins Charles en Camilla, en worden straks verwelkomd door koningin Elizabeth en prins Philip. Dat is een unicum aan het worden: de man van de koningin is sinds vorig jaar met pension, en rukt nog maar zelden uit voor officiële aangelegenheden. Voor Willem-Alexander en Máxima maakt hij een uitzondering.

De nieuwste foto's vanuit Londen volgen!

Na het eerste fotomoment in de Nederlandse residentie is het tijd voor een ceremonie op Horse Guards Parade, waarbij de koningin haar Nederlandse tegenhangers officieel welkom heet. Máxima draagt voor de dag een nieuwe mantel van Claes Iversen (zie hieronder). Wat ze daar onder draagt (ook Claes?) zullen we nog even moeten afwachten.

Slapen op het paleis

Er wordt na deze plechtigheden geluncht op Buckingham Palace (waar de Oranjes vannacht ook slapen), waarna onze koning en koningin naar een expositie in de Picture Gallery gaan en een krans leggen bij het graf van de onbekende soldaat in Westminster Abbey. Daar staat ook een rondleiding op het programma.

De rest van de dag zit al even afgeladen vol, want aansluitend houdt koning Willem-Alexander een toespraak in het Britse Parlement en spreekt het koninklijk paar met een aantal parlementariërs. Dan is het hup, naar Clarence House. In de woning van Charles en Camilla worden ze namelijk verwacht voor de afternoon tea.

Allemaal in de grime

Daarna begint de aankleedmarathon van de royals, die zich om 21.00 uur onze tijd op Buckingham Palace melden voor een staatsbanket. Met naast Elizabeth, Charles en Camilla (Philip is geen zekerheidje) óók Will en Kate in de gelederen. En aangezien Willem-Alexander en Máxima de guests of honor zijn, is ook schoonzus Mabel - die natuurlijk in Londen woont - van harte uitgenodigd.

De Stuart

Dat ons heel wat pracht te wachten staat is een zekerheidje. Zeker nu rondzoemt dat Máxima misschien wel het beroemde Stuart-diadeem inclusief het pronkstuk de Stuart-diamant (à bijna veertig karaat) uit de kast trekt. Die werd in 1972 voor het laatst in zijn volledigheid gedragen, door koningin Juliana tijdens een bezoek aan Buckingham Palace.

Máxima droeg het diadeem onlangs in Luxemburg (zie hierboven), maar dan wel zonder die grote diamant. Is vanavond de avond dat hij dan eindelijk in zijn totaliteit uit de kast komt? Veel insiders durven er geld op in te zetten. Wij zitten er klaar voor!

Houd Nouveau.nl in de gaten voor het laatste nieuws rondom het staatsbezoek!

Bron outfit: Modekoninginmaxima.nl Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in