Heel leuk hoor, Kate en Meghan. Maar in Thailand is er maar één echte modeprinses: Sirivannavari Nariratana. En daar sluit het Britse societyblad Tatler zich nu bij aan.

De enige dochter van koning Vajiralongkorn siert de pagina's van het septembernummer van het magazine, dat ook in Britse royaltykringen gretig gelezen wordt. Op zich is het niet zo gek dat zij zo voor Sirivannavari (31) zijn gevallen: met een vader aan het roer van een van de rijkste koningshuizen ter wereld, heeft zij een zodanig groot kledingbudget dat ze alle andere prinsessen in haar stof kan achterlaten.

 

Princess Sirivannavari Nariratana is a Thai royal professional badminton player and princess of Thailand as the only daughter of King Vajiralongkorn and Sujarinee Vivacharawongse. Princess Sirivannavari represented Thailand in badminton in 2005 at 23rd South East Asian Games in the Philippines, winning a team gold. In 2007, she was invited by Pierre Balmain, the French couturier, to present her fashion show in Paris. Her debut Paris collection was titled Presence of the Past, which drew on memories of her royal grandmother as well as giving a modern interpretation to traditional Thai costume. The following year, she presented her own fashion show in Paris. In 2008, she was included as 16th on the list of the "20 Hottest Young Royals", compiled by Forbes. #royals #royalfam #thailand #thai #thairoyals #princess #sirivannavari #followus #followus👑

Een bericht gedeeld door The Royals👑 (@royalfamilies_) op

 

🙏สวัสดีคุณโยมสิริวัณวรี ก่อนอื่นอาตมาขออวยพรให้คุณโยมและครอบครัวในราชวงศ์จักรีทุกพระองค์ทรงพระเจริญอายุยิ่งยืนนานรักษาพระวรกายให้มีพลานามัยแข็งแรงเป็นมิ่งเกล้ามิ่งขวัญ ร่มโพธิ์ร่มไทรให้ปวงชนชาวไทยตลอดกาลนานเทอญ สาธธธู สาธธธู สาธธู และอาตมาขอแสดงความยินดีด้วยกับการได้ติดยศพันเอกหญิงและรางวัล ศิลปธร 61 นี้ก็เป็นความมีวิริยะอุสาหของคุณโยมเอง เรามาช่วยกันตั้งจิตอธิฐานร่วมกัน ขอให้คุณโยมปฏิบัติธรรมกรรมฐานในถ้ำให้สำเร็จ ขอพระบารมีของพระสัมมาสัมพุทธเจ้าช่วยหนุนนำในสิ่งที่คุณโยมตั้งจิตอธิฐานให้คนไทยรักและสามัคคีกันขอให้ชาติไทยเจริญรุ่งเรืองปชช.อยู่เย็นเป็นสุขรอดพ้นจากภัยต่างๆ ขอให้จ่าแซมไปในภพภูมที่ดีด้วยเถิดดด สาธธธู สาธธธู อนุโมทามิ 🙏🙏🙏 #yasotharasirivan12 ขอพระองค์ทรงพระเจริญ #พระเจ้าหลานเธอพระองค์เจ้าสิริวัณณวรีนารีรัตน์ 🙏ข้าพระพุทธเจ้าขอน้อมเกล้าถวายพระพรชัยมงคล 💜ขอพระองค์ทรงมีพระชนมายุยิ่งยืนนาน 🙏ขอพระองค์ทรงมีพระวรกายสมบูรณ์แข็งแรง 💜ขอพระองค์ทรงพระเกษม 🙏ขอราชวงศ์จักรีทุกพระองค์ทรงพระเจริญยิ่งยืนนาน 💜ขอกราบพระบาทน้อมสำนึกในพระมหากรุณาธิคุณอันหาที่สุดมิได้ 🙏ควรมิควรแล้วแต่ทรงโปรดเกล้าโปรดกระหม่อม 💜ด้วยเกล้าด้วยกระหม่อมขอเดชะ 🙏ข้าพระพุทธเจ้า พระ ติกขวีโร (พระ พีรดนย์ กิตติ์เกียรติธนา) 🙏🎉🎉💜☝💚☝ @siri918 H R H Princess Sirivannavari Nariratana #princesssirivannavarinariratana #sirivannavari #princesssirivannavari #thairoyalfamily #sirivannavari #sirivannavaribangkok #PrincessSirivannavari #เจ้าหญิงดีไซเนอร์ #sirivannavari2018 #SirivannavariBijoux

Een bericht gedeeld door jiro_da_mask_deejay (@jiro_da_mask_deejay) op

Tel daarbij op dat ze hartstikke mooi is, en dat het land verder alleen maar prinsen telt, en we hebben een winnaar. Oh, en de beauty heeft ook nog echt iets met mode: ze ontwerpt al jaren eigen collecties, toonde er eentje op Paris Fashion Week en heeft zelfs een eigen boetiek in Bangkok. Dat is nog eens een moderne moderoyal.

 

#ทรงพระเจริญ เมื่อวันที่ ๒๔ ก.ค. ๖๑ #ราชกิจจานุเบกษา เผยแพร่พระราชโองการ โปรดเกล้าโปรดกระหม่อมพระราชทานพระยศ พันเอกหญิง ให้ว่าที่พันเอกหญิง พระเจ้าหลานเธอ พระองค์เจ้าสิริวัณณวรีนารีรัตน์ พระอาจารย์หัวหน้าแผนก โรงเรียนทหารม้า ศูนย์การทหารม้า (อัตรา พันเอก) โดยมีเนื้อหาดังนี้.... “ ประกาศเรื่อง พระราชทานยศทหาร สมเด็จพระเจ้าอยู่หัวมหาวชิราลงกรณ บดินทรเทพยวรางกูร มีพระราชโองการโปรดเกล้าโปรดกระหม่อมพระราชทานพระยศทหาร อาศัยอำนาจตามความในมาตรา ๕ และมาตรา ๖ แห่งพระราชบัญญัติยศทหาร พุทธศักราช ๒๔๗๙ จึงทรงพระกรุณาโปรดเกล้าโปรดกระหม่อมพระราชทานพระยศ พันเอกหญิง ให้ ว่าที่พันเอกหญิง พระเจ้าหลานเธอ พระองค์เจ้าสิริวัณณวรีนารีรัตน์ พระอาจารย์หัวหน้าแผนก โรงเรียนทหารม้า ศูนย์การทหารม้า (อัตรา พันเอก) ทั้งนี้ ตั้งแต่วันที่ ๒๑ มิถุนายน พุทธศักราช ๒๕๖๑ ประกาศ ณ วันที่ ๒๒ กรกฎาคม พุทธศักราช ๒๕๖๑ เป็นปีที่ ๓ในรัชกาลปัจจุบัน “(ที่มา: ภาพพระฉายาลักษณ์จาก fb.Veerapong Chaparungsri) #hrhprincesssirivannavarinariratana #princesssirivannavari #sirivannavari #myprincess

Een bericht gedeeld door น.ณ.กรุงธนบุรี (@khunchaiyod9t) op

Hoofdfoto: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Hoewel onze koningin uit te tekenen is in een outfit van haar favoriete Belgische modehuis Natan, is ze ook dol op Dutch design. Zo droeg Máxima meerdere keren een ontwerp van Claes Iversen.

En daar hebben we een mooi lijstje van samengesteld. 

1. Glitters op Bevrijdingsdag

Máxima zorgde op Bevrijdingsdag dit jaar voor een hoop oh's en ah's. Wat zag onze koningin er prachtig uit in een creatie van Claes Iversen. De jurk van zijden chiffon met pailletten en brede leren riem is geïnspireerd op een look uit de lente/zomer 2018 collectie van de Deens-Nederlandse designer.

De japon is oorspronkelijk doorzichtig, maar dat kan bij een koningin natuurlijk niet. Máxima maakte haar look af met een paar hakken Salvatore Ferragamo (een merk dat ze graag draagt) en een clutch van Bottega Veneta.

2. Bordeaux in China

Dit was uiteraard niet de eerste keer dat ze was koos van Claes Iversen. Ze droeg ook een prachtige (rode) parel tijdens het staatsbezoek aan China. 

Koningin Máxima werd voor het eerst in de jurk gezien tijdens de ontmoeting met premier Li. De bordeaux rode jurk met oranje stiksels is geïnspireerd op een ontwerp uit de SS17 couture collectie van de ontwerper.

3. Rood met bloot

Toen de koningin een bezoek bracht aan Denemarken (2015) koos ze, hoe kan het ook anders, voor 'een Claes'. Ze droeg deze keer een rode japon (met blote schouder), die bewerkt is met pailletten.

De jurk heeft ze overigens naar meerdere events gedragen. Want ja, ook Máxima houdt van recyclen. 

4. Knalgeel 

Tijdens het staatsbezoek van de koning en koningin van Jordanië droeg Máxima deze knalgele jurk (met horizontale volants) van Claes Iversen. Want mooi geel is niet lelijk. De koningin kiest niet vaak voor deze kleur, maar het staat haar wel goed. 

Het diamanten collier dat Máxima draagt is grotendeels zeventiende-eeuws.

5. Prinsjesdag

Ook op Prinsjesdag in 2016 koos Máxima voor een creatie van Claes Iversen. Deze keer een nachtblauwe zijde Armure top en een goudkleurige zijde satijn double gabardine rok. 'Wat fijn dat Máxima weer Claes Iversen draagt.

Erkenning na het drama van de 'hakenkruismantel'', schreef Josine Droogendijk van Modekoninginmaxima.nl er destijds over. Ondanks alle gedoe na de mantel met kruizen die hij maakte (bakken kritiek), is ze Claes gewoon trouw gebleven. 

Bron: Modekoninginmaxima.nl/Blauw Bloed Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

De nobelprijswinnaar overleed na een kort ziekbed in Zwitserland. Als secretaris-generaal van de Verenigde Naties heeft hij enorm veel betekend. Zowel Máxima en Willem-Alexander en Mabel reageren geschokt en geraakt op het nieuws.

Hij was de eerste VN-baas uit Sub-Saharaans Afrika en de eerste die uit de eigen gelederen kwam. Hij werd geroemd om zijn diplomatieke houding, die hij combineerde met een flinke eigenzinnigheid, volgens NU.nl.

Reacties

In die hoedanigheid hebben Máxima, Willem-Alexander en Mabel ook kennis met hem gemaakt. Het koningspaar gaf een officiële verklaring vrij:

"Met groot verdriet hebben wij kennisgenomen van het overlijden van Kofi Annan. Wij herinneren ons zijn warmte en zijn wijsheid. Onvermoeibaar zette hij zich in voor recht en vrede en een beter leven voor mensen overal ter wereld.

Kofi Annan kon mensen bij elkaar brengen. In zijn stem klonken overtuigingskracht en compassie door en daarmee wist hij mensen te raken en te motiveren. In gedachten zijn wij bij zijn vrouw en kinderen"

Prinses Mabel

Prinses Mabel plaatse haar reactie op Twitter. Ze is oud-directeur van The Elders, waar Kofi Annan deel van uitmaakte.

Beeld: ANP