In het Paleis op de Dam dineerde koning Willem-Alexander gisteravond met 150 ‘gewone’ burgers die op 27 april, net als hij, ook een kroonjaar vierden. 

Dit was met recht het diner van het jaar. Dit diner moesten de gasten "zien als een afterparty”, speechte de koning.

Paleis 50 uur achtereen open
Wat een mooie tafels - en dito menu. Een overzicht in foto's, die onder andere gedeeld werden door het zeer populaire 'Queen Máxima' Instagram-account. Het Paleis op de Dam blijft na het diner 50 uur achtereen open; maar wel alleen voor de gelukkigen die een gratis toegangskaart hebben weten te bemachtigen. 

 

Koning en koningin arriveren kwartier te vroeg. #WA50 #etenmetdekoning #50uuropenstelling

Een bericht gedeeld door Sander Paulus (@snpaulus) op

 

 

Ik vind het erg mooi. Dan weet u dat. #WA50 #etenmetdekoning #50uuropenstelling #paleisopdedam

Een bericht gedeeld door Sander Paulus (@snpaulus) op  

Lees ook: 150 burgers dineren met de koning: zó moeten ze zich gedragen 

 

Eet smakelijk! #WA50 #etenmetdekoning

Een bericht gedeeld door Sander Paulus (@snpaulus) op

 

Het livrei van een lakei. #etenmetdekoning #WA50 #50uuropenstelling

Een bericht gedeeld door Sander Paulus (@snpaulus) op

Zelden zagen we Prinses Charlène van Monaco zo ontspannen. Na de overwinning van Daniel Ricciardo op het stratencircuit van Monaco (Formule 1) feliciteerde de prinses hem met een grote fles champagne.

Of ze ook een slokje wilde? Ja hoor! Zonder pardon zette ze de fles Cabbon champagne aan haar mond.

De coureur, Prins Albert, Andrea Casiraghi en Pierre Casiraghi zien de humor er ook wel van in. Santé!

Beeld: ANP.

Koningin Máxima straalde tijdens het gala voor de vijftigste verjaardag van Kroonprins Frederik van Denemarken in een jurk van één van haar favoriete ontwerpers: Jan Taminiau.

Bijzonder was dat de jurk tot eerder deze week werd vertoond op de expositie van Taminiau's werk op Utrecht Centraal. Toen de jurk uit de collectie werd verwijderd, wist iedereen wel hoe laat het was en inderdaad: Máxima droeg 'm met verve tijdens het gala-diner.

Máxima droeg de jurk ook al tijdens een feestelijk diner voor de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander vorig jaar.

Japanse zaal

Taminiau liet zich voor de jurk inspireren door het behang in de Japanse Zaal van Paleis Huis ten Bosch. De bamboe en kersenbloesem die daarop te zien zijn, brachten de ontwerper op het idee voor de stengels en dwarrelende bloemen op de japon.

Máxima zat zaterdagavond tijdens het galadiner vlakbij de jarige Frederik. Ook de Deense koningin Margrethe, de Noorse kroonprins Haakon, koningin Mathilde van België en de Zweedse koning Carl Gustaf zitten aan tafel met Frederik.

Koning Willem-Alexander zat bij Frederiks echtgenote kroonprinses Mary, de Zweedse koningin Silvia en groothertog Henri van Luxemburg, waar hij deze week op Staatsbezoek was.

Het was een feestelijke dag in Denemarken.

Beeld: Hollandse Hoogte/ANP. Bron: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in