Harry en William openhartig in nieuwe docu

In de aanloop naar het 20e jubileum van haar sterfdag komt er een gloednieuwe documentaire uit over Diana. Waarin zoons William en Harry openhartiger dan ooit zijn.

Over hun verdriet hebben ze al veel vaker gepraat. Maar nog nooit gingen de prinsen samen zitten om te praten over Diana als ouder. Daar komt met Diana, Our Mother: Her Life and Legacy nu verandering in. De docu komt zaterdag in Groot-Brittannië op televisie.

Lees ook: Prins Harry bekent dat hij 'bijna een zenuwinzinking had' na de dood van Diana

In een eerste preview is te zien hoe William en Harry door familiefotoalbums duimen en terugblikken op hun favoriete herinneringen aan hun moeder. “Het is voor het eerst dat we samen spreken over haar als moeder”, zegt Harry, die zijn moeder ook nog even ‘een van de meest ondeugende ouders’ noemt.

“Ze was heel erg informeel en genoot enorm van lachen en lol trappen”, zegt William in de documentaire over zijn moeder. “Ze begreep echt dat er een leven bestond buiten de paleismuren.”

Het is op dit moment nog niet bekend of en wanneer de documentaire in Nederland op televisie komt.

In een unieke nieuwe documentaire over koningin Elizabeth komen alle jonge royals aan het woord. En komt Meghan oog in oog te staan met haar beroemde trouwjurk.

Ongeëvenaarde toegang, dat belooft de documentaire Queen of the World. Waarin de filmmakers Buckingham Palace in gaan en onder andere spreken met William, Harry en Meghan. Die laatste gaat voor de camera's op bezoek bij haar trouwjurk, en daarvan zit al een klein stukje in de trailer voor het kijkcijferkanon.

Meghans echtgenoot zorgt als altijd voor een vrolijke noot als hij personeel in opleiding vraagt of ze de koningin al zijn tegengekomen in de wandelgangen. Zijn advies: "Als dat gebeurt: raak niet in paniek. Doen jullie toch wel. Dat gevoel hebben we allemaal."

De docu wordt volgende week uitgezonden op de Britse zender ITV. Of deze ook de Nederlandse televisie haalt is nog niet bekend, maar mocht het zover komen dan lees je dat uiteraard op Nouveau.nl.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

De opnames van The Crown seizoen 3 zijn in volle gang. Hoofdrolspeelsters Olivia Colman (koningin Elizabeth) en Helena Bonham Carter (prinses Margaret) werden samen gespot tijdens een filmdag bij Winchester Cathedral.

Volgens insiders kwamen de actrices daar bijeen om scènes op te nemen voor de begrafenis van Winston Churchill.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

NEWS! #HelenaBonhamCarter and Olivia Coleman filming #TheCrown . Thanks to vk.com\hbc_group

Een bericht gedeeld door Helena Bonham Carter (@bonham.carter) op

Het is voor het eerst dat we de nieuwe cast van The Crown in actie zien. Wel werden eerder al de eerste officiële foto's van de nieuwe Elizabeth, Margaret, Philip en Anthony vrijgegeven. 

Seizoen drie van The Crown begint met een helemaal verse cast omdat er een tijdssprong gemaakt wordt. Toch heeft de oude cast de serie ook nog niet losgelaten. Voormalig hoofdrolspeelster Claire Foy won maandag nog een Emmy Award voor haar vertolking van Elizabeth.

Wanneer we de nieuwe Elizabeth in actie zien, is helaas nog niet bekend. De eerste twee seizoenen van The Crown kwamen in de maand november op Netflix, maar de verwachting is dat de serie pas ergens in 2019 weer terugkeert. In de tussentijd houden we je hier natuurlijk op de hoogte van al het nieuws rondom onze favoriete serie.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in