Harry en William openhartig in nieuwe docu

In de aanloop naar het 20e jubileum van haar sterfdag komt er een gloednieuwe documentaire uit over Diana. Waarin zoons William en Harry openhartiger dan ooit zijn.

Over hun verdriet hebben ze al veel vaker gepraat. Maar nog nooit gingen de prinsen samen zitten om te praten over Diana als ouder. Daar komt met Diana, Our Mother: Her Life and Legacy nu verandering in. De docu komt zaterdag in Groot-Brittannië op televisie.

Lees ook: Prins Harry bekent dat hij 'bijna een zenuwinzinking had' na de dood van Diana

In een eerste preview is te zien hoe William en Harry door familiefotoalbums duimen en terugblikken op hun favoriete herinneringen aan hun moeder. “Het is voor het eerst dat we samen spreken over haar als moeder”, zegt Harry, die zijn moeder ook nog even ‘een van de meest ondeugende ouders’ noemt.

“Ze was heel erg informeel en genoot enorm van lachen en lol trappen”, zegt William in de documentaire over zijn moeder. “Ze begreep echt dat er een leven bestond buiten de paleismuren.”

Het is op dit moment nog niet bekend of en wanneer de documentaire in Nederland op televisie komt.

Koning Willem-Alexander is in zijn vijfde jaar op de troon populairder dan ooit. Dat blijkt uit het jaarlijkse Koningsdagonderzoek onder ruim 25.000 leden van het opiniepanel van het televisieprogramma EenVandaag.

85 procent van de ondervraagden heeft er vertrouwen in dat hij zijn werk goed doet. In 2016 was dit percentage 77. Vorig jaar was het al gestegen naar 82 procent.

Volgens het onderzoek scoort de koning op meerdere aspecten beter dan vorig jaar. Hij weet beter wat er speelt en hij is meer koning van alle Nederlanders. Ook is hij volgens iets meer mensen geloofwaardig en presenteert hij zich beter. Verder omschrijven panelleden de koning als betrokken, benaderbaar, open en gewoon.

Koningin Máxima is het populairste lid van het koningshuis. Maar haar man nadert als het gaat om het favoriete lid van het Koninklijk Huis. Prinses Beatrix en prof. mr. Pieter van Vollenhoven delen de derde plek.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

De geboorte van de kleine prins in Engeland zorgde voor een stortvloed aan felicitaties en reacties aan het adres van William en Kate op social media. Dit zijn de leukste:

Michelle Obama was er als de kippen bij om een mooie persoonlijke boodschap achter te laten:

En voetballer David Beckham deelde een persoonlijk kiekje:

De universiteit waar de twee elkaar leerde kennen, stuurde een mooie herinnering van het jonge stel:

Natuurlijk waren er ook veel fashionsites die de look van Kate memoreerden:

En deze afbeelding vloog werkelijk over het internet. Kate die met haar kleding een ode brengt aan William's overleden moeder Diana:

Het stel geniet nu van het gezin met hun drie kinderen, maar stuurde natuurlijk wel een bedankje voor zoveel felicitaties:

 

Welcome to the family. Thank you everyone for your kind wishes.

Een bericht gedeeld door Kensington Palace (@kensingtonroyal) op

Beeld: ANP/EPA Will Oliver

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in