Ooit hintte Lady Di al in een interview: "Er waren drie mensen in ons huwelijk, dat was te veel." Daarmee doelende op de affaire tussen Charles en Camilla Parker Bowles.

Maar in de documentaire die National Geographic gisteravond uitzond, laat Diana zich écht heel duidelijk en uitgebreid uit over de huwelijkscrisis en over haar 'korte gesprek' met Camilla. 

In her own words
In Diana: in her own words vertelt Diana voor het eerst hoe ze Camilla confronteerde met de verhouding die uiteindelijk tot de spraakmakende scheiding leidde. De affaire tussen Charles en zijn jeugdliefde Camilla begon al kort na de bruiloft. In 1996 ging het royal paar definitief uit elkaar.

Lees ook: Best of Diana: de 'revenge dress'

Schokkend
Bijzonder en tegelijk schokkend om Diana nu zelf aan het woord te horen. Niet in de laatste plaats omdat ze beeldend vertelt welke drama's zich hebben afgespeeld tussen de drie. Op een feestje in 1989 waar Diana ("Ik wilde haar niet langer begroeten met een kus") voor het eerst alleen de hand van Camilla schudt ("Ik was blij dat dat achter de rug was"), mist Diana ineens Charles en Camilla.

'Ik wil even met je praten'
Ze gaat naar hen op zoek - al wordt ze tegengehouden door andere gasten: "Ze zeiden: 'Diana, ga niet naar beneden.'" Maar dat doet de prinses toch, en in een kamer treft ze Charles, Camilla en een - voor Diana onbekende - vriend van de twee. "Ik zei tegen Camilla: 'Ik wil graag even met je praten als dat kan. Camilla voelde zich heel ongemakkelijk, liet haar hoofd zakken en zei: 'Ja, goed.'"

Doodsbang voor haar rivale
Diana: "Ik zei tegen de twee mannen: 'Oké jongens, ik heb even een kort gesprekje met Camilla. Ik kom straks weer naar boven.' Ze renden naar boven als kippen zonder kop en ik vóelde dat daar de hel was losgebroken. Camilla en ik gingen zitten, ik was doodsbang voor haar. Ik zei: 'Camilla, ik wil dat je weet dat ik precies doorheb wat er gaande is.' Ze antwoordde dat ze niet wist waar ik het over had. Ik zei: 'Ik weet wat er tussen jou en Charles aan de gang is. Ik wil dat je dat weet.'"

'Je hebt alles wat je hartje begeert'
Het antwoord van Camilla noemt Diana "heel interessant". "Camilla zei: 'Je hebt alles wat je hartje begeert. Alle mannen in de wereld worden verliefd op jou. Je hebt twee mooie kinderen, wat wil je nog meer?' Ik zei: 'Ik wil mijn man.'"

Beluister hier het openhartige fragment waarin Diana in haar eigen woorden de geschiedenis vertelt:

Stop met wat je aan het doen bent. Wij hebben namelijk het geheim voor de perfecte highlighter gevonden. Nou ja, Daniel Martin, de make-upartiest van Meghan Markle dan.

En echt een gouden tip kunnen we wel zeggen.

Natuurlijk glow

Daniel gebruikt namelijk niet zomaar even een highlighter, hij creëert het effect met een specifiek verzorgingsproduct. Een product waar Meghan een prachtige glans van in haar gezicht krijgt.

Eucerin

Hij heeft het over de crème Aquaphor van het merk Eucerin, waar overigens ook actrice Jessica Alba fan van is. Daniel gebruikt het op de plekken in het gezicht waar je wil highlighten. "Ik breng het aan op alle hoge punten van het gezicht. Het is vooral mooi voor op foto's", zo verklapt hij aan E! News.

Kopen

Het fijne is dat deze crème gewoon bij de drogist te vinden is. Je koopt hem hier voor 9 euro.

Bron: E! News Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Willem-Alexander en Máxima zijn in Londen, en daarvoor wordt flink uitgepakt door de Britse royals.

De Oranjes werden vanochtend ontvangen door prins Charles en Camilla, en werden daarna verwelkomd door koningin Elizabeth en premier Theresa May. Er was even sprake van dat prins Philip daar ook bij zou zijn, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval. De prins is met pensioen, en doet nog maar zelden publieke optredens.

We updaten dit verhaal de hele ochtend en middag met de nieuwste foto's vanuit Londen!

De koningin heet haar Nederlandse tegenhangers welkom met een ceremonie op Horse Guards Parade. Máxima draagt voor de dag een nieuwe mantel van Claes Iversen (zie hieronder). Wat ze daar onder draagt (ook Claes?) zullen we nog even moeten afwachten.

Slapen op het paleis

Er wordt na deze plechtigheden geluncht op Buckingham Palace (waar de Oranjes vannacht ook slapen), waarna onze koning en koningin naar een expositie in de Picture Gallery gaan en een krans leggen bij het graf van de onbekende soldaat in Westminster Abbey. Daar staat ook een rondleiding op het programma.

De rest van de dag zit al even afgeladen vol, want aansluitend houdt koning Willem-Alexander een toespraak in het Britse Parlement en spreekt het koninklijk paar met een aantal parlementariërs. Dan is het hup, naar Clarence House. In de woning van Charles en Camilla worden ze namelijk verwacht voor de afternoon tea.

Allemaal in de grime

Daarna begint de aankleedmarathon van de royals, die zich om 21.00 uur onze tijd op Buckingham Palace melden voor een staatsbanket. Met naast Elizabeth, Charles en Camilla óók Will en Kate in de gelederen. En aangezien Willem-Alexander en Máxima de guests of honor zijn, is ook schoonzus Mabel - die natuurlijk in Londen woont - van harte uitgenodigd.

De Stuart

Dat ons heel wat pracht te wachten staat is een zekerheidje. Zeker nu rondzoemt dat Máxima misschien wel het beroemde Stuart-diadeem inclusief het pronkstuk de Stuart-diamant (à bijna veertig karaat) uit de kast trekt. Die werd in 1972 voor het laatst in zijn volledigheid gedragen, door koningin Juliana tijdens een bezoek aan Buckingham Palace.

Máxima droeg het diadeem onlangs in Luxemburg (zie hierboven), maar dan wel zonder die grote diamant. Is vanavond de avond dat hij dan eindelijk in zijn totaliteit te zien is? Veel insiders durven er geld op in te zetten. Wij zitten er klaar voor!

Houd Nouveau.nl in de gaten voor het laatste nieuws rondom het staatsbezoek!

Bron outfit: Modekoninginmaxima.nl Beeld: ANP/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in