Vandaag wordt Donatelle Versace 63, en dat vieren we samen met haar twee grote royalfans: prinses Diana en prinses Charlene. Die de stoute Versace-schoenen regelmatig durfden aan te trekken.

Versace en royalty. Het is geen beproefde combinatie. Het Italiaanse merk wordt toch vaak als niet proper genoeg gezien voor de koningshuizen. Zelfs onze eigen Máxima waagt zich er niet aan. Jammer voor Donatella, die ooit zeer openlijk de wens uitsprak om Kate Middleton te kleden, zonder resultaat.

Wel heeft ze een prinses van weleer en een moderne tegenhangster ferm in haar kamp: prinses Diana was altijd groot fan van de jurken van broer Gianni (ze ging zelfs naar zijn begrafenis). En prinses Charlene is de enige prinses die de Versace-designs op dit moment aan durft. Met wisselend succes, maar toch. Wedden dat Donatella staat te juichen dat de royal nalatenschap van Gianni een beetje wordt voortgezet?

Diana in Versace:Charlene in Versace:De moeilijke prinsessenstart van Meghan komt door haar eigen familie, maar voor de meeste prinsessen is hun start in de royal family niet eenvoudig. Sofia van Zweden spreekt er openhartig over.

“Toen mijn relatie met Carl Philip bekend werd, kreeg ik een gigantische haatstorm over me heen”, vertelt de 33-jarige prinses tijdens een tv-interview. “Mensen hadden meningen over mij, mijn relatie en nog veel meer. Dat verraste me, en ik was er ook een tijdje echt ondersteboven van.”

“Het was een moeilijke tijd”, zegt de prinses die inmiddels alweer ruim acht jaar samen is met het broertje van kroonprinses Victoria. “Mensen vielen overal over: over wat ik deed, en ook over hoe ik eruit zag.

Voordat ze voor de knappe prins viel, werkte Sofia als glamourmodel en zat ze in de realityshow Paradise Hotel. Het royal koppel ontmoette elkaar in een nachtclub in Stockholm. Niet iedereen was gecharmeerd van het model, maar inmiddels is ze een populaire royal, moeder van twee mooie kindjes en happily married. Sofia: “Het was liefde op het eerste gezicht.”

Beeld: Kungahuset.se

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Je even een echte royal wanen? Het kan tijdens Royal Polo at the Palace: een polotoernooi bij het paleis in Apeldoorn.

Nationale en internationale poloteams strijden op zaterdag 25 en zondag 26 augustus om de King’s Cup voor het prachtige decor van het paleis. En nog leuker: de tuinen, Koninklijke stallen en het dak van het paleis zijn die dagen ook opengesteld voor bezoekers.

Om voor het ultieme royalgevoel te zorgen wordt er tussen de wedstrijden door een ‘charity-veiling’ gehouden door veilinghuis Bonhams, en zijn er typisch Engelse sportrijtuigen te bezichtigen, compleet met chique passagiers.

Zelf kun je ook op chique naar Apeldoorn: de dresscode voor de dagen is Summer Chiq – en er wordt een prijs uitgereikt voor het beste hoedje. Lijkt ons een stijlvolle manier om de zomer af te sluiten. Tickets koop je hier.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in