Hij is verkocht op The European Fine Art Fair (TEFAF) in Maastricht: de prachtige tiara die eens toebehoorde aan de familie van prinses Diana. Het sieraad, dat werd aangeboden voor 185.000 pond, zo'n 213.000 euro, trok veel belangstelling.

De tiara, versierd met diamanten die een totale waarde hebben van 48 karaat, is wederom het bewijs dat Diana's stijl nog altijd - zij het zijdelings - een enorme impact heeft.

Gewild juweel
Het gewilde item werd verkocht op de eerste dag (10 maart) van het tien dagen durende evenement. Hancock, een juwelier uit de Londense wijk Mayfair, stelde het sieraad tentoon en vertelde dat de aandacht enorm was - met dank aan zijn beroemde eerdere eigenares: Lady Delia Spencer, prinses Diana's oudtante.

Deze beeldschone tiara herbergt drie sieraden in één

Article continues after the ad

800 diamanten
Maar het 'koninklijke' juweel is dan ook adembenemend: de tiara is bezet met 800 diamanten en was oorspronkelijk een cadeau aan Lady Delia Spencer; Delia kreeg het sieraad van haar vader Charles voor haar bruiloft op 18 februari 1914.

Lees ook: 8 Beautyrituelen waar prinses Diana zich altijd aan hield

Drie sieraden in één
De Edwardiaanse (1901-1910) tiara heeft bovendien nog een paar verborgen kanten. Het sieraad is aan het frame bevestigd met minuscule schroefjes, die ervoor zorgen dat de drie centrale delen van het erfstuk kunnen veranderen in een choker-ketting. De twee overige delen aan de zijkant kunnen samen een armband vormen. Volgens Guy Burton van juwelier Hancocks is het "een prachtig voorbeeld van voortreffelijk vakmanschap met een unieke herkomst."

Dat blijft geheim
De juwelier heeft niet bekendgemaakt wie de tiara kocht of voor welk bedrag deze van de hand is gegaan. Maar als we afgaan op de prijzen van items die recent zijn verkocht en die eigendom waren van prinses Diana, dan is deze tiara voor ver boven de vraagprijs van eigenaar gewisseld. 

Miljoenenopbrengst
Vorige maand werd bekend dat een ketting met parels en diamanten, gedragen door Diana tijdens een van haar publieke optredens vlak voor haar dood in 1997, het nieuwste stuk is dat zal worden geveild. Er wordt nu al gezegd dat het sieraad 11,2 miljoen euro zal opleveren.