Het voelt misschien als heel wat dat prins Harry straks met een actrice trouwt. Maar hij sluit aan in een lange rij royals die het aanlegden met een celebrity.

De actrices van weleer

Grace Kelly gaf – net als Meghan nu – in de fifties haar acteercarrière op om met prins Rainier van Monaco te trouwen na hun ontmoeting tijdens het filmfestival van Cannes.

Rita Hayworth zette haar carrière on hold en trouwde met prins Aly Khan uit Iran. Vier jaar later scheidden de twee weer en ging ze weer terug naar Hollywood.

Zsa Zsa Gabor koos voor haar negende huwelijk (ja, echt) voor Frederic, prinz von Anhalt. Dat was overigens geen échte Duitse prins, maar een meneer die een prinses in geldnood flink betaalde om hem te adopteren. Dat trucje deden Frederic en Zsa Zsa zelf trouwens ook nog vaak over: zij zouden meer dan tien volwassen mannen hebben geadopteerd die grof geld wilden betalen voor een royal titel.

De modevrouwen

Designer Diane von Fürstenberg trouwde met prins Egon van het Duitse huis Fürstenberg, en werd daarmee zelf een prinses. Die titel verloor ze toen ze na drie jaar weer scheidden, maar de naam Von Fürstenberg leefde in haar mode imperium voort.

Naomi Campbell heeft er een handje van om met miljardairs te daten, maar circa 1995 was ze de vaste vriendin van prins Albert van Monaco. Daar zit de liefde voor mooie, beroemde vrouwen ze in de genen want…

...hij was begin jaren ’90 volgens eigenlijk alle insiders een setje met Claudia Schiffer. Dit heeft de prins zelf altijd ontkend, maar volgens intimi zou Albert zelfs op een knie zijn gegaan voor La Schiffer.

De Hollywood-clan

Nóg een Grimaldi-overwinning was acteur Rob Lowe. Die beleefde een fling met de losbandige prinses Stéphanie van Monaco. Ze woonden een dag na hun eerste ontmoeting al samen, bekende hij in zijn autobiografie.

Gwyneth Paltrow zocht het nog iets zuidelijker op. Zij zou in 2002 een romance hebben beleefd met de toen nog prins Felipe van Spanje. Later dat jaar viel ze voor haar inmiddels ex-man Chris Martin.

En nu dus Meghan Markle. Al lijkt die wel een stuk verder te komen dan haar Hollywood-collega's.

Prinses Laurentien is één van de inspirerende sprekers van de Nouveau Matinee. Op 14 juni in het Concertgebouw te Amsterdam geeft ze een korte lezing. Daar kun je bij zijn.

Als auteur en oprichter van de Missing Chapter Foundation deelt Laurentien de beste levens- en leiderschapslessen uit het boek dat ze samen met Jeroen Smit schreef: Nog lang en gelukkig, Voorleesboek voor volwassenen die de weg een beetje kwijt zijn, waarin kinderen CEO's advies geven. 

We zijn ontzettend blij zijn we dat we prinses Laurentien aan het rijtje inspirerende sprekers kunnen toevoegen.

Bestel hier je tickets

En verder?

Succesvol fotografe Sacha de Boer vertelt hoe zij middenin een topcarrière als journalist en nieuwslezeres haar passie volgde en de overstap maakte naar fotografie.

Barbara van Beukering gaat in gesprek met kunstenares Ans Markus (bekend van de prachtige schilderijen van personen in windsels) en Hedy d'Ancona over belangrijkste inzichten en gelukkig ouder worden. 

Daarnaast wil je ongetwijfeld de charismatische schrijver en Nouveau-columnist Tommy Wieringa ontmoeten. Wie kan er beter voorlezen uit eigen werk? Vergeet ook je eigen ‘Wieringa’ niet, want wellicht weet je een handtekening van Tommy te scoren.

Er zijn beauty workshops door Sisley, zangeres Ntjam Rosie treedt op en filosoof Lammert kamphuis deelt zijn filosofie voor een weergaloos leven. We sluiten af met een gezellige borrel.

Kortom, het wordt een leuke en inspirerende middag. Er zijn nog een paar kaarten! 

Klik hier voor meer informatie

De trouwjurk van prinses Mabel is te bewonderen bij een nieuwe tentoonstelling in Rotterdam. En dus kwam de powervrouw 'm ook zelf even bewonderen.

De tentoonstelling in de Kunsthal viert het 25-jarig jubileum van designduo Viktor & Rolf, dus zijn enkele van hun beroemdste stukken er te bewonderen. Natuurlijk hoort  Mabels strikkenjurk daarbij, net als haar 'rouwjapon' (met de witte mouw).

Mabel toog zaterdag zelf naar Rotterdam om de tentoonstelling te openen, en stond ineens zichtbaar geëmotioneerd oog in oog met haar jurk. In haar speech vertelde ze ook hoe mooi Friso de jurk gevonden had. Bekijk dat bijzondere moment hieronder. 

De jurken van Viktor & Rolf zelf bewonderen? Dat kan tot en met 30 september.

Beeld: ANP
Bron: Blauw Bloed

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in