De meeste prinsessen doen niet anders dan zich onder hun landgenoten begeven, maar prinses Lalla Salma van Marokko zien we normaal gesproken zelden. Maar deze weken...

Deze en vorige week kwam Lalla Salma maar liefst twee keer op rij opdraven voor een evenement. Woensdag was ze in Montevideo aanwezig bij de Global Conference van de WHO, en vorige week opende ze een YSL-museum in Marrakesh. Waarbij maar weer eens bleek wat een plaatje de roodharige royal vormt.

Bij de WHO-conferentie


En bij de opening van het YSL-museumModerne royal
Lalla Salma trouwde zestien jaar geleden met koning Mohammed VI van Marokko, en heeft met hem twee kinderen: kroonprins Moulay Hassan (14) en prinses Lalla Khadija (10). Naar westerse standaarden zagen we haar daarna relatief weinig, maar in Marokko wordt de prinses juist beschouwd als een moderne royal die zich veel vaker laat zien dan haar voorgangers.

Met haar echtgenoot


En afgelopen juni met de MacronsStijlgevoel
Mocht die rode bos haar je bekend voorkomen: het kan dat je Lalla Salma hebt gezien op de royal wedding van William en Kate. En ze was ook bij het abdicatie-diner van koningin Beatrix en de inhuldiging van Willem-Alexander. In beide gevallen werd ze geroemd om haar prachtige outfits. Dat ze in de tussenliggende jaren haar stijlgevoel niet is verloren, is wel duidelijk.

Bij de royal wedding van Will en Kate


Bij het diner ter ere van koningin Beatrix


En bij de inhuldiging van Willem-Alexander

Meghan heeft heel wat outfits nodig voor haar Australische tour, en zal dus ongetwijfeld op zoek zijn gegaan naar royal inspiratiebronnen. Inclusief Máxima, zo lijkt het nu.

De duchess of Sussex verscheen vorige week ten tonele in een prachtig design van het Brits/Servische Roksanda. Enne... dat merk kennen wij in Nederland natuurlijk heel goed.

Onze eigen koningin Máxima heeft veel succes gehad met haar ontwerpen van Roksanda Ilinčić. Niet alleen was dit prachtige jumpsuit dat Máxima vorig jaar droeg van haar makelij, misschien wel Máxima's beroemdste outfit komt uit handen van Roksanda.

Dan hebben we het over de blauwe jurk met klokmouwen (sowieso Máxima's ding) die de koningin onder andere droeg tijdens een bezoek aan Mexico. Het is ook deze jurk die haar vorig jaar samen met man Willem-Alexander op de best dressed couples-lijst van Vanity Fair zette. Dat wil Meghan natuurlijk óók wel.

Beeld: ANP/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Ons koningspaar voegt zich morgen (dinsdag) bij koningin Elizabeth, en het paleis duikt speciaal voor die gelegenheid in de oude doos. Prachtig.

Het beloven een paar heerlijke royaldagen te worden, want Willem-Alexander en Máxima gaan dinsdag en woensdag op bezoek bij koningin Elizabeth, premier Theresa May én prins Charles en Camilla. Daarmee wordt ons huidige koningspaar de derde generatie Oranjes die op bezoek gaat bij Buckingham Palace.

In maart 1958 reisden de queen en prins Philip af naar Nederland, en in 1972 staken koningin Juliana en prins Bernhard (met twee van hun dochters) op hun beurt de Noordzee over. In 1982 vond het laatste officiële Oranje staatsbezoek aan Groot-Brittannië plaats: toen gingen koningin Beatrix en prins Claus op bezoek. Het koninklijk huis heeft er uiteraard prachtige foto's van.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vanaf dinsdag brengt het Koningspaar een staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk! 🇬🇧🇳🇱Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn de derde generatie die een bezoek brengt aan Queen Elizabeth. In maart 1958 brachten Queen Elizabeth en Prince Philip een staatsbezoek aan Nederland. Een tegenbezoek van Koningin Juliana en Prins Bernhard volgde in 1972 en tien jaar later reisden Koningin Beatrix en Prins Claus naar het Verenigd Koninkrijk voor een staatsbezoek. Benieuwd naar het programma van volgende week? Zie link in bio. #tbt #throwbackthursday #koning #koningin #queen #prins #prinses #NLUK #staatsbezoek #NorthSeaNeighbours 📸 ANP

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

Vlak na zijn kroning gingen koning Willem-Alexander en koningin Máxima wel langs bij koningin Elizabeth (toen op Windsor Castle), maar daar ging het niet om een officieel staatsbezoek. Wat dat betreft is deze week een primeur. Wij hebben er zin in!

Beeld: Koninklijk Huis

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in