De meeste prinsessen doen niet anders dan zich onder hun landgenoten begeven, maar prinses Lalla Salma van Marokko zien we normaal gesproken zelden. Maar deze weken...

Deze en vorige week kwam Lalla Salma maar liefst twee keer op rij opdraven voor een evenement. Woensdag was ze in Montevideo aanwezig bij de Global Conference van de WHO, en vorige week opende ze een YSL-museum in Marrakesh. Waarbij maar weer eens bleek wat een plaatje de roodharige royal vormt.

Article continues after the ad

Bij de WHO-conferentie
En bij de opening van het YSL-museum

Moderne royal
Lalla Salma trouwde zestien jaar geleden met koning Mohammed VI van Marokko, en heeft met hem twee kinderen: kroonprins Moulay Hassan (14) en prinses Lalla Khadija (10). Naar westerse standaarden zagen we haar daarna relatief weinig, maar in Marokko wordt de prinses juist beschouwd als een moderne royal die zich veel vaker laat zien dan haar voorgangers.

Met haar echtgenoot
En afgelopen juni met de Macrons

Stijlgevoel
Mocht die rode bos haar je bekend voorkomen: het kan dat je Lalla Salma hebt gezien op de royal wedding van William en Kate. En ze was ook bij het abdicatie-diner van koningin Beatrix en de inhuldiging van Willem-Alexander. In beide gevallen werd ze geroemd om haar prachtige outfits. Dat ze in de tussenliggende jaren haar stijlgevoel niet is verloren, is wel duidelijk.

Bij de royal wedding van Will en Kate

Bij het diner ter ere van koningin Beatrix

En bij de inhuldiging van Willem-Alexander