Het levert altijd prachtige plaatjes op als de royal airplane is geland en William, Kate, George en Charlotte hun grootse entree maken. Zoals onlangs in Duitsland en Polen. Maar het gezin houdt zich daarmee niet aan een belangrijk protocol.

Prins William mag namelijk nooit dezelfde vlucht nemen als zijn troonopvolger - in dit geval zijn zoontje George (4) - om zo de troonopvolging niet in gevaar te brengen.

Lees ook: Charlotte en George stelen de show

The Queen bepaalt
Hoewel het geen officiële regel is en koninklijke erfgenamen in het verleden al talloze keren samen hebben gereisd, moet William wel degelijk altijd toestemming vragen aan koningin Elizabeth, die hier het laatste woord over te zeggen heeft. 

Samen naar Australië
Zijn grootmoeder gaf hem toestemming om iets flexibeler met de regels om te gaan toen William in 2014 samen met (de toen pas negen maanden oude) George en Kate wilde afreizen naar Australië en Nieuw-Zeeland. In juli van dit jaar reisde het gezin, nu met z'n vieren, gezamenlijk op drie vluchten naar Duitsland en Polen.

Koninklijke entourage
Soms gebruiken ze hun privé-jet, maar over het algemeen vliegen ze met British Airways - de luchtvaartmaatschappij waarvoor Kate's vader en moeder allebei hebben gewerkt. Het gezin neemt altijd een flinke entourage mee, onder wie hun privé-secretarissen, persofficieren, kinderjuf en Kate's stylist en kapper.

Bron: Hello Magazine

Ons koningspaar is vandaag op streekbezoek in Zeeland, en geniet daar zichtbaar van het zonnetje.

Máxima droeg een fonkelnieuwe rok van Claes Iversen die haar outfit naast rood-wit-blauw ook een beetje roze en geel meegaf. wat Máxima betreft mag het zo te zien een kleurig najaar worden!

De Oranjes maakten het meeste van het stralende nazomerweer (mag het nog nazomer heten eigenlijk?) tijdens hun drukke dag in Schouwen-Duiveland. Ze bezochten achtereenvolgens Renesse, Kerkwerve, Bruinisse, Sint Philipsland, Sint-Annaland en Tholen.

Later vanmiddag moeten ze met gierende banden weer terug naar Den Haag - vanavond wacht ze een ontmoeting met voormalig secretaris-generaal van de VN Ban Ki-Moon en zijn echtgenote Ban Soon-taek.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Hij is nog klein, maar hij is er echt: Meghans babybump. Harry en Meghan begonnen gisteren (maandag) aan hun Australische tour, en gunden ons gelijk een kijkje op hun babygeluk.

Daar is-ie hoor: de bump!

De twee waren in Sydney, waar ze onder andere het beroemde Opera House aandeden. En naar een zoo gingen voor de verplichte maar oh zo leuke koala-ontmoeting die royals Down Under nou eenmaal altijd even aftikken.

Het was wel duidelijk dat niet alleen de omstanders baby Sussex on the brain hadden, maar ook papa en mama zelf: een beetje onwennig maar groot grijnzend namen ze de eerste babycadeautjes in ontvangst: een knuffelkangoeroe mét kleintje, en een minipaar Uggs.

Niet geheel onverwacht koos de duchess op haar eerste dag in Australië voor Australisch design. Haar jurk is van Karen Gee.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in