Het levert altijd prachtige plaatjes op als de royal airplane is geland en William, Kate, George en Charlotte hun grootse entree maken. Zoals onlangs in Duitsland en Polen. Maar het gezin houdt zich daarmee niet aan een belangrijk protocol.

Prins William mag namelijk nooit dezelfde vlucht nemen als zijn troonopvolger - in dit geval zijn zoontje George (4) - om zo de troonopvolging niet in gevaar te brengen.

Lees ook: Charlotte en George stelen de show

The Queen bepaalt
Hoewel het geen officiële regel is en koninklijke erfgenamen in het verleden al talloze keren samen hebben gereisd, moet William wel degelijk altijd toestemming vragen aan koningin Elizabeth, die hier het laatste woord over te zeggen heeft. 

Samen naar Australië
Zijn grootmoeder gaf hem toestemming om iets flexibeler met de regels om te gaan toen William in 2014 samen met (de toen pas negen maanden oude) George en Kate wilde afreizen naar Australië en Nieuw-Zeeland. In juli van dit jaar reisde het gezin, nu met z'n vieren, gezamenlijk op drie vluchten naar Duitsland en Polen.

Koninklijke entourage
Soms gebruiken ze hun privé-jet, maar over het algemeen vliegen ze met British Airways - de luchtvaartmaatschappij waarvoor Kate's vader en moeder allebei hebben gewerkt. Het gezin neemt altijd een flinke entourage mee, onder wie hun privé-secretarissen, persofficieren, kinderjuf en Kate's stylist en kapper.

Bron: Hello Magazine

Het klinkt bijna als een sprookje: prinses draagt broek van klein jeansbedrijfje die íedereen nu wil hebben, waardoor er een wachtlijst van drie maanden is.

Het gaat om de zwarte jeans die Meghan Markle droeg toen ze op 18 januari samen met Harry Cardiff Castle in Wales bezocht. Maker van die jeans is de firma Hiut Denim, een klein bedrijfje dat de aanvraag sinds die beruchte dag niet meer aan kan.

Wereldwijd

Die aanvragen komen overigens niet alleen van de Britten, maar ook uit Parijs en New York. David Hieatt die het bedrijfje runt met zijn vrouw Claire: ‘Sinds die dag is het gekkenhuis op onze site. De bestellingen hebben nu een wachttijd van drie maanden. We hebben meer mensen aangenomen en gaan verhuizen naar een nieuwe fabriek. Het Meghan effect is opmerkelijk.’ Op de wachtlijst voor een jeans van 175 pond… Go Hiut! En dank je, Meghan!

De jeans, zoals je 'm vindt op https://hiutdenim.co.uk/products/the-dina

 

 

Bron: Daily Mail Beeld: Getty Images, Hiut Denim

 

 

Menig royal houdt wel van een goede recycle, maar prinses Anne neemt dat wel héél serieus: zij droeg van de week een outfit van bijna veertig jaar oud.

De Princess Royal (de dochter van koningin Elizabeth) kwam naar de viering van Commonwealth Day  in een prachtige mantel met matchende hoed, tas, schoenen en handschoenen.

Een bekend ensemble voor Anne-watchers, want deze look heeft ze al veel vaker gedragen. Ze werd er voor het eerst in gespot tijdens de Royal Ascot van 1980, maar droeg ‘m ook in 1985, 1990 (weer bij de Ascot) en 2015.Met haar decennia-oude recycle volgt Anne helemaal de trend van dit moment: tijdens de Oscaruitreiking verscheen actrice Rita Moreno (West Side Story) ook al in een look van vele jaren geleden: 56 in haar geval.

Beeld: Getty Images