De enige momenten dat wij onze royals doorgaans te zien krijgen, is bij officiële gelegenheden en geplande fotomomenten. Wat ze in hun vrije tijd doen en met wie, blijft vaak gissen. Toch bestaat er een grote kans dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima zich af en toe goed vermaken met déze BN’ers.

Lees ook
Fotoserie: Máxima en de Argentijnse First Lady stralen tijdens zonnig staatsbezoek

Wist je namelijk dat het koninklijk paar bevriend is met een aantal bekende Nederlanders?

Van je ouders moet je het hebben
Zo kunnen Willem-Alexander en Máxima het bijzonder goed vinden met zangeres Trijntje Oosterhuis. Prins Claus, de wijlen vader van onze huidige koning, was goed bevriend met Huub Oosterhuis, de vader van Trijntje. Door dit goede contact kwam ook de jongere generatie met elkaar in aanraking en er ontstond een bijzondere band. De royals kwamen zelfs al eens kijken bij een optreden van Trijntje met de Ladies of Soul.

Wát een topper
Een ander BN’er-gezin dat een zeer goede band heeft met de koninklijke familie zijn de Frogers. Zanger René en zijn vrouw, presentatrice Natasja, liepen Willem-Alexander en Máxima ooit eens tegen het lijf op een verjaardag van een gemeenschappelijke vriend. Naar verluidt, klikte het meteen: de koppels onderhouden een goed contact.

Bron: Story. Beeld: Hollandse Hoogte.

Het staatsbezoek in Luxemburg was natuurlijk een officieel gebeuren met veel statige foto's. Maar deze instapic laat zien dat het ook erg gezellig was.

Inmiddels hebben Máxima en Willem-Alexander Luxemburg ingeruild voor Denemarken om bij de vijftigste verjaardag van kroonprins Frederik te zijn. Een meer luchtige aangelegenheid dan het staatsbezoek, zou je denken. Want ook al zijn onze koning en koningin goed bevriend met groothertogelijk paar Henri en Maria Teresa, het is toch een serieuze bedoening. Zie onderstaande foto. 

Maar dat beeld klopt toch niet helemaal. Tussen de bezoeken, banketten en ontmoetingen door is er ook ruimte voor ontspanning. En blijkt zo'n koninklijk bezoek ineens fun! (En vragen wij ons stiekem af wat vooral Henri hier zo doet schateren.)

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

 

De Deense kroonprins is generatiegenoot van onze eigen Willem Alexander. Op diverse officiële en officieuze gelegenheden wordt duidelijk dat beide koningshuizen het goed met elkaar kunnen vinden. 

Frederik André Henrik Christian wordt op 26 mei 1968 geboren in Kopenhagen als oudste zoon van koningin Margrethe II van Denemarken en haar echtgenoot, de eerder dit jaar overleden, prins Henrik van Denemarken.

Prins Frederik is heel sportief en een fervent zeiler.

In zijn jonge jaren is het een behoorlijke wildebras wat hem de bijnaam 'Fast Freddy' oplevert, omdat hij enorm snel van vriendin wisselt. Tot de Olympische Spelen van Sydney waar hij wordt voorgesteld aan Mary.

Net als Máxima, komt zij niet uit het land van herkomst van haar prins en is ze ook niet van adel. Beide dames kunnen elkaar ook de hand schudden als het op stijl aankomt.

In oktober 2005 wordt hun eerste zoon, Christian, geboren. in 2007 volgt het tweede kindje. Dit keer een meisje: Isabella (hier op de foto). In 2011 bevalt Mary van een gezonde tweeling: Vincent en Josephine.

Ook in Denemarken heeft het Koningshuis een afspraak met de pers. In ruil voor een zomerse en winterse (in hun geval in Verbier) fotosessie wordt het gezin verder met rust gelaten door de media.

Tijdens een staatsbanket in Denemarken zien we dat Frederik en Máxima even een onderonsje hebben.

Frederik was vorig jaar voor het laatst in Nederland om het Deense Damesvoetbalelftal aan te moedigen in de finale tegen Nederland. Helaas voor hem, weten wij hoe dat afliep!

Op 26 mei wordt een groot gala georganiseerd ter ere van Frederik's 50ste verjaardag. Koningin Máxima en Koning Willem Alexander zullen daarbij aanwezig zijn wat de warme banden tussen beide koningshuizen weer verder onderstreept.

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in