Vandaag (maandag) is het hun grote dag: de Nederlandse Dennis Muhammad Abdullah (voorheen Dennis Verbaas) trouwt met sultansdochter Aminah in het Maleisische Johor Bahru.

De Lissenaar (28) en prinses Aminah (31) geven elkaar het jawoord voor de ogen van zo’n 1200 genodigden, en op de straten van Johor Bahru hangen grote schermen zodat er nog veel meer mensen mee kunnen genieten van de plechtigheden. De straten zijn er versierd: het is een grote dag, voor het sultanaat. Aminah is de enige dochter van sultan Ibrahim.

Dennis en Aminah ontmoetten elkaar in een café, en zijn alweer een aantal jaar samen, zo valt te lezen in een officieel persbericht van het Royal Press Office van Johor. De prinses is voorzitter van een voetbalclub waar Dennis werkte. De vonk zou direct over zijn gesprongen.

Nederlandse werklust
In 2015 bekeerde Dennis zich tot de islam en nam hij zijn nieuwe naam aan. Een goede beslissing, zegt hij in het persbericht. “Ik ben Allah dankbaar dat hij mij de gelegenheid geeft meer te leren en dit geloof te volgen. Ik ben rustiger geworden en heb vrede met mezelf."

Ook zegt Dennis na zijn sprookjeshuwelijk gewoon te blijven werken. Je kunt de jongen wel uit Nederland halen, maar Nederland blijkbaar niet zomaar uit de jongen. Dennis: "Dat heb ik van mijn vader geleerd. Het is belangrijk om hard te werken en zelf je inkomen te verdienen."

Koning Filip en koningin Mathilde van België waren deze week op staatsbezoek in Canada. En Mathilde nam een koffer vol prachtige looks mee.

Van casual voor in de sneeuw tot helemaal tot in de puntjes verzorgd voor een galadiner: wie op staatsbezoek gaat, moet veelzijdig zijn. En daar is koningin Mathilde de laatste dagen geweldig in geslaagd. Haar mooiste outfits op een rij.


Beeld: Hollandse Hoogte

Prins William en zijn vrouw Catherine deelden traditiegetrouw klavertjes uit op St. Patrick's Day, waar Catherine, geheel in thema, in het groen verscheen. Wat opviel? Behalve dat ze stralend zwanger is, is William heel zorgzaam en kijkt zij naar haar prins alsof het hun eerste date is. Wat een leuk stel!

Prins William en zijn vrouw Catherine hebben zaterdag St. Patrick's Day gevierd bij de Irish Guards in Londen. Het paar woonde op de thuisbasis van het eerste bataljon van de Ierse Garde in Hounslow de ceremoniële parade bij.

Er werden traditiegetrouw klavertjes uitgedeeld, waarbij Catherine een klavertje gaf aan de Ierse wolfshond Dornhnall, de mascotte van het regiment. Prins William is kolonel van de Irish Guards.

Catherine verscheen hoogzwanger en stond iedereen even vriendelijk te woord:

Wat verder opviel? William was heel zorgzaam naar zijn zwangere vrouw:

En Kate keek naar haar man alsof het hun eerste date was:

Beeld: ANP