Een Maleisische droombruiloft

Vandaag (maandag) is het hun grote dag: de Nederlandse Dennis Muhammad Abdullah (voorheen Dennis Verbaas) trouwt met sultansdochter Aminah in het Maleisische Johor Bahru.

De Lissenaar (28) en prinses Aminah (31) geven elkaar het jawoord voor de ogen van zo’n 1200 genodigden, en op de straten van Johor Bahru hangen grote schermen zodat er nog veel meer mensen mee kunnen genieten van de plechtigheden. De straten zijn er versierd: het is een grote dag, voor het sultanaat. Aminah is de enige dochter van sultan Ibrahim.

Dennis en Aminah ontmoetten elkaar in een café, en zijn alweer een aantal jaar samen, zo valt te lezen in een officieel persbericht van het Royal Press Office van Johor. De prinses is voorzitter van een voetbalclub waar Dennis werkte. De vonk zou direct over zijn gesprongen.

Nederlandse werklust
In 2015 bekeerde Dennis zich tot de islam en nam hij zijn nieuwe naam aan. Een goede beslissing, zegt hij in het persbericht. “Ik ben Allah dankbaar dat hij mij de gelegenheid geeft meer te leren en dit geloof te volgen. Ik ben rustiger geworden en heb vrede met mezelf."

Ook zegt Dennis na zijn sprookjeshuwelijk gewoon te blijven werken. Je kunt de jongen wel uit Nederland halen, maar Nederland blijkbaar niet zomaar uit de jongen. Dennis: "Dat heb ik van mijn vader geleerd. Het is belangrijk om hard te werken en zelf je inkomen te verdienen."

Het is al een tijdje stil rondom ons koningspaar, vanwege de zomervakantie natuurlijk. Maar komende week keren de Oranjes dan toch eindelijk weer terug naar Wassenaar. Al is het de vraag wanneer we Máxima voor het eerst weer aan het werk zien.

Het is nog heel even vakantie, in De Eikenhorst. De meiden hoeven pas maandag de 27e weer naar school, en op die dag begint ook het werkschema van de koning weer. Die opent die dag het mbo-jaar 2018-2019 in Tilburg.

Agenda
Voor Máxima staat echter pas op 10 september een eerste werkverplichting in de agenda: dan opent zij een theater in Meierijstad. Overigens is het heus de verwachting dat de koningin voor die datum alweer gespot wordt. Er zullen de komende weken meer agendapunten worden toegevoegd voor Máxima, en ze staat er ook om bekend regelmatig onaangekondigd ergens op bezoek te gaan. Zodra het zover is, lees je er uiteraard over hier op Nouveau.nl.

Hoe lang we precies nog moeten wachten op de eerste foto's van Máxima post-vakantie, is dus nog niet bekend. Maar gezien de schema's van de meiden en Willem-Alexander, lijkt het wel zeker dat de royals komende week in elk geval terugkeren op Nederlandse bodem. We hebben ze gemist deze zomer.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

De moeilijke prinsessenstart van Meghan komt door haar eigen familie, maar voor de meeste prinsessen is hun start in de royal family niet eenvoudig. Sofia van Zweden spreekt er openhartig over.

“Toen mijn relatie met Carl Philip bekend werd, kreeg ik een gigantische haatstorm over me heen”, vertelt de 33-jarige prinses tijdens een tv-interview. “Mensen hadden meningen over mij, mijn relatie en nog veel meer. Dat verraste me, en ik was er ook een tijdje echt ondersteboven van.”

“Het was een moeilijke tijd”, zegt de prinses die inmiddels alweer ruim acht jaar samen is met het broertje van kroonprinses Victoria. “Mensen vielen overal over: over wat ik deed, en ook over hoe ik eruit zag.

Voordat ze voor de knappe prins viel, werkte Sofia als glamourmodel en zat ze in de realityshow Paradise Hotel. Het royal koppel ontmoette elkaar in een nachtclub in Stockholm. Niet iedereen was gecharmeerd van het model, maar inmiddels is ze een populaire royal, moeder van twee mooie kindjes en happily married. Sofia: “Het was liefde op het eerste gezicht.”

Beeld: Kungahuset.se

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in