Een Maleisische droombruiloft

Vandaag (maandag) is het hun grote dag: de Nederlandse Dennis Muhammad Abdullah (voorheen Dennis Verbaas) trouwt met sultansdochter Aminah in het Maleisische Johor Bahru.

De Lissenaar (28) en prinses Aminah (31) geven elkaar het jawoord voor de ogen van zo’n 1200 genodigden, en op de straten van Johor Bahru hangen grote schermen zodat er nog veel meer mensen mee kunnen genieten van de plechtigheden. De straten zijn er versierd: het is een grote dag, voor het sultanaat. Aminah is de enige dochter van sultan Ibrahim.

More content below the advertising

Dennis en Aminah ontmoetten elkaar in een café, en zijn alweer een aantal jaar samen, zo valt te lezen in een officieel persbericht van het Royal Press Office van Johor. De prinses is voorzitter van een voetbalclub waar Dennis werkte. De vonk zou direct over zijn gesprongen.

Nederlandse werklust
In 2015 bekeerde Dennis zich tot de islam en nam hij zijn nieuwe naam aan. Een goede beslissing, zegt hij in het persbericht. “Ik ben Allah dankbaar dat hij mij de gelegenheid geeft meer te leren en dit geloof te volgen. Ik ben rustiger geworden en heb vrede met mezelf."

Ook zegt Dennis na zijn sprookjeshuwelijk gewoon te blijven werken. Je kunt de jongen wel uit Nederland halen, maar Nederland blijkbaar niet zomaar uit de jongen. Dennis: "Dat heb ik van mijn vader geleerd. Het is belangrijk om hard te werken en zelf je inkomen te verdienen."

Prinses Christina is vandaag 72 geworden. Wij doken in de archieven voor de leukste nostalgische foto's van de jongste zus van prinses Beatrix.

Kerstvakantie op Paleis Soestdijk, in 1959

More content below the advertising

Christina trouwt met Jorge, 1975

Met mama Juliana, in 1982

Met Viktoria en Jaime de Bourbon de Parme in Italië, in 2017

Beeld: ANP/RVD - Jeroen van der Meyde

Ze zal er flink van balen, maar eens op film is altijd op film. Er komt een nieuwe film met Meghan Markle in de bioscoop. Maar dan wel een oudje waar ze zich flink voor geneert.

Ver voordat ze prins Harry tegen het lijf liep, en zelfs voor ze bekend werd door de serie Suits, maakte Meghan de film The Boys & Girls Guide To Getting Down. Die kwam in 2011 als tv-film uit in de VS, maar werd in Europa niet uitgebracht. Tot nu.

More content below the advertising

Want ja, de makers van de film zien wel brood in hun film, over een groep twintigers die gaat stappen in Los Angeles. Meghan speelt er party girl Dana, en dat zou voor heel wat gênante momenten tussen haar en de queen kunnen zorgen.

Haar verleden kan ze natuurlijk niet uitwissen, en de release van de film is ook niet tegen te houden. Het is de verwachting dat de film aanvankelijk alleen in Groot-Brittannië op het witte doek komt.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in