Onze Oranje leeuwinnen gingen er met de Europese titel vandoor, maar voor de Deense vrouwen was er wel een leuke troostprijs: hun kroonprins Frederik reisde speciaal af naar Enschede om ze aan te moedigen.

Enthousiast poseerde Frederik met Deense voetbalfans, en op de tribune wisselde hij ook nog wat vrolijke woorden met Mark Rutte, maar daarna werd het een serieuze aangelegenheid, voor de Deense fans. De Nederlandse vrouwen veroverden de titel in de Grolsch Veste met een 4-2 overwinning. Ze worden vanmiddag gehuldigd. 

De Denen gingen met de tweede plek naar huis, maar leken na afloop van de wedstrijd evengoed blij met de komst van hun leuke kroonprins (die vorige week nog op vakantie was). De Oranjes waren niet bij de overwinning van de Leeuwinnen en lieten Mark Rutte en Prins Pieter-Christiaan de honneurs waarnemen. Ze waren wél bij de openingswedstrijd. 

 

Ons koningspaar is de komende dagen op staatsbezoek in Luxemburg. En werd daar vanochtend groots onthaald.

Het programma van de eerste dag in gezelschap van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa is stevig. Na de welkomstceremonie bij het Groothertogelijk Paleis in Luxemburg-Stad leggen Willem-Alexander en Máxima (alweer prachtig in zijde!) een krans bij het nationale oorlogsmuseum.

In de middag ontmoeten ze de voorzitter van het parlement, de minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken. Ook staat er een meeting met de burgemeerster van Luxemburg op de planning. En een mooie stadswandeling door de werelderfgoedstad.

Daarna is het hop, naar het hotel, waar Máxima en Willem-Alexander geen tijd hebben om met de voetjes omhoog te gaan. 's Avonds verschijnen ze namelijk alweer bij een staatsbanket in het paleis. Wij hebben nu alvast zin in de foto's van die glamourous avond. En alle andere outfits die Máxima gaat dragen tijdens haar drie dagen in Luxemburg natuurlijk.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Meghan en Harry hebben gisteren (dinsdag) hun eerste evenement bijgewoond als de Duke and Duchess of Sussex: de newlyweds maakten hun debuut op een tuinfeestje ter gelegenheid van de 70e verjaardag van prins Charles.

De toekomstige koning is pas in november jarig, maar dat wordt nu her en der al gevierd. Met een garden party bij Buckingham Palace bijvoorbeeld. Waar naast Charles en Camilla ook het nieuwste royal stel, Harry en Meghan dus, op de gastenlijst stond.

Dat zag er nog een beetje onwennig uit voor Meghan (die vast liever op huwelijksreis was gegaan dan naar dit niet zo spannende fuif), maar de kop is er nu af: haar eerste officiële duchess-taak zit erop. Bovendien: nadat Charles haar naar het altaar liep, was ze hem wel een tegendienstje verschuldigd, toch?

Beeld: ANP