Máxima heeft de gave om altijd te stralen. Zoals afgelopen week. Ze vloog van hot naar her om 'acte de présence' te geven en deed dat steeds weer vol klasse en energie. Een paar foto's...

De week werd maandag 9 april in Groningen afgetrapt met de opnames voor het Koningsdagconcert. En daar lopen Máxima en Willem-Alexander natuurlijk voor uit!

Op dinsdag 10 april een persoonlijk hoogtepuntje: de jongste dochter (tweede van links), Ariane werd al weer 11.

En tóch was er ook nog even tijd voor een werkbezoek aan het Concertgebouworkest.

Op woensdag kwamen 26 uitblinkers lunchen tijdens de jaarlijkse Uitblinkerslunch op Paleis Noordeinde.

De Koningin ging op een holletje door naar het MS-expertisecentrum van zorginstelling Nieuw Unicum. Ondanks de serieuze situatie, had ze toch een enorm vrolijk moment met een patiënt. (Waarbij we ons best een beetje nieuwsgierig afvragen waar de twee vrouwen het over hadden...)

Op donderdag een een-tweetje. Eerst bij de workshop digitaal componeren op de Pabo van de Hogeschool Leiden. 

En in de middag hield ze een bevlogen speech bij het jubileum van De Prins Claus Leerstoel. Prinses Beatrix was daar ook aanwezig.

Zo, dat was best een drukke week. Op naar een welverdiend weekend!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Koningin Máxima ging vandaag onverwacht op werkbezoek bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. En sprak daar geëmotioneerd over het verlies van haar jongere zusje Inés.

Koningin Máxima gaf in Groningen een korte verklaring aan de pers, waarvan hieronder de video te zien is. "Vandaag ben ik weer aan het werk na een moeilijke tijd", sprak ze.

"Ik ben eigenlijk blij dat ik dit bezoek aan het protonentherapiecentrum in Groningen heb kunnen doen omdat het zoveel betekent voor mensen met kanker. Mensen die ziek zijn, maar toch met hoop op genezing."

"Mijn kleine, lieve, begaafde zusje Inés was ook ziek. Zij kon geen vreugde vinden en ze kon niet genezen. Onze enige troost is dat ze nu eindelijk vrede heeft kunnen vinden.

Dank

En ik wil echt mijn hele grote dank uitspreken voor de talloze brieven, berichten en blijken van medeleven. Het heeft ons echt geholpen. En ik wil ook danken voor het respect dat iedereen heeft gehad voor mijn familie in deze hele zware periode. Dank, dank, dank."

Het werkbezoek van de koningin stond niet op de koninklijke agenda. Daar stond pas donderdag voor het eerst weer een bezoek van Máxima vermeld.

Eigenlijk zou ze op 8 juni naar het therapiecentrum in Groningen komen, maar dat bezoek werd geannuleerd in verband met het plotselinge overlijden van Inés.

Bron: ANP

Elke week het laatste nieuws over Máxima ontvangen in je mailbox? Schrijf je in

Die prachtige feestjurk na Meghans jawoord viel bij menigeen in de smaak. En zo te zien ook bij prinses Sofia van Zweden.

Meghans Stella McCartney werd zó populair dat hij nu in zeer beperkte oplage aan te schaffen is in de Stella-winkel in Londen, en het is wachten tot lookalike jurken overal in de winkels hangen. In Zweden is het kennelijk al zover, tenminste voor dames met een goede personal shopper en een fijn kledingbudget.


Prinses Sofia, de vrouw van prins Carl Philip, koos bij de uitreiking van de Polar Music Prize in Stockholm voor een wel heel gelijkgestemd design. Prachtig. Zo willen wij ook wel copycatten.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in