Deze week stond natuurlijk helemaal in het teken van het Staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk van Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en prinses Mabel. En laat het maar aan Máxima over om alle ogen op zich gericht te krijgen. Zelfs de buitenlandse pers schoot woorden tekort.

Warm ontvangst 

De Oranjes werden dinsdagochtend eerst verwelkomd door prins Charles en Camilla. Máxima draagt voor de dag een nieuwe mantel van Claes Iversen.

Article continues after the ad

Daarna wachtte hen de officiële ontvangst door Queen Elizabeth.

Na die plechtigheid werd er geluncht in Buckingham Palace. Aansluitend hield koning Willem-Alexander een toespraak in het Britse Parlement en sprak het koningspaar met een aantal parlementariërs.

Daarna gingen ze spoorslags naar Clarence House. In de woning van Charles en Camilla werden ze namelijk verwacht voor de afternoon tea.

Maar het klapstuk was natuurlijk het Staatsbanket op Buckingham Palace die avond. Dé gelegenheid voor de royals om eens goed uit te pakken met juwelen en stijlvolle ensembles.

Máxima stal ab-so-luut de show. Onze koningin straalde werkelijk in deze Jan Taminiau. Én het Stuart-diadeem met diamant niet te vergeten. 

Lees hier alles over het Staatsbanket én de wereldberoemde Stuart-diadeem

Voor dag twee van het staatsbezoek koos Máxima voor een felroze Oscar de la Renta. De dag begon met een ontbijt bij de burgemeester van Londen, Charles Bowman. Ook de count en countess of Wessex waren daarbij aanwezig. Die vergezelden Willem-Alexander en Máxima ook de rest van de dag.

Daarna was het op naar de Theems, waar ter ere van het 45-jarig bestaan van de Nederlands-Britse militaire eenheid UK/NL Amphibious Force een demonstratie werd gegeven door de beide Marinierskorpsen.

Er werd nog even geluncht met premier Theresa May op Downing Street.

Daarna nam het koningspaar afscheid van Queen Elizabeth. 

Wij moeten echt even bijkomen van zoveel pracht en praal deze week. Máxima en Willem-Alexander vast ook!

En dit zei de wereldpers over Koningin Máxima

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in