Deze week stond natuurlijk helemaal in het teken van het Staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk van Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en prinses Mabel. En laat het maar aan Máxima over om alle ogen op zich gericht te krijgen. Zelfs de buitenlandse pers schoot woorden tekort.

Warm ontvangst 

De Oranjes werden dinsdagochtend eerst verwelkomd door prins Charles en Camilla. Máxima draagt voor de dag een nieuwe mantel van Claes Iversen.

More content below the advertising

Daarna wachtte hen de officiële ontvangst door Queen Elizabeth.

Na die plechtigheid werd er geluncht in Buckingham Palace. Aansluitend hield koning Willem-Alexander een toespraak in het Britse Parlement en sprak het koningspaar met een aantal parlementariërs.

Daarna gingen ze spoorslags naar Clarence House. In de woning van Charles en Camilla werden ze namelijk verwacht voor de afternoon tea.

Maar het klapstuk was natuurlijk het Staatsbanket op Buckingham Palace die avond. Dé gelegenheid voor de royals om eens goed uit te pakken met juwelen en stijlvolle ensembles.

Máxima stal ab-so-luut de show. Onze koningin straalde werkelijk in deze Jan Taminiau. Én het Stuart-diadeem met diamant niet te vergeten. 

Lees hier alles over het Staatsbanket én de wereldberoemde Stuart-diadeem

Voor dag twee van het staatsbezoek koos Máxima voor een felroze Oscar de la Renta. De dag begon met een ontbijt bij de burgemeester van Londen, Charles Bowman. Ook de count en countess of Wessex waren daarbij aanwezig. Die vergezelden Willem-Alexander en Máxima ook de rest van de dag.

Daarna was het op naar de Theems, waar ter ere van het 45-jarig bestaan van de Nederlands-Britse militaire eenheid UK/NL Amphibious Force een demonstratie werd gegeven door de beide Marinierskorpsen.

Er werd nog even geluncht met premier Theresa May op Downing Street.

Daarna nam het koningspaar afscheid van Queen Elizabeth. 

Wij moeten echt even bijkomen van zoveel pracht en praal deze week. Máxima en Willem-Alexander vast ook!

En dit zei de wereldpers over Koningin Máxima

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Prinses Caroline van Monaco was al jaren goed bevriend met Karl Lagerfeld, die dinsdag op 85-jarige leeftijd overleed. Zo schitterden ze onder andere elk jaar samen op het Rozenbal.

Een modeprinses en een talentvolle designer: natuurlijk klikte het tussen Caroline en Karl. Of het nou op een groot bal, front row of privé was: de twee waren jarenlang onafscheidelijk. Het mooiste van Caroline en Karl nog een keer in beeld.

More content below the advertising

(Klik op het pijltje voor meer beelden) -->

Hoofdfoto: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Máxima was vanochtend in het Zeeuwse Vlissingen. En werd daar omringd door honderden kinderen.

In de Lasloods in Vlissingen werd het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs ondertekend, waar Máxima erevoorzitter van is. En daar waren natuurlijk ook héél veel blije kinderen bij. En de band Bløf, want het is tóch Zeeland. Máxima zong uiteraard meteen lekker mee.

More content below the advertising

In het convenant staan afspraken over het vormgeven van muziekonderwijs in Zeeland de komende jaren. Momenteel krijgen kinderen op veertig procent van alle basisscholen in Zeeland structureel muziekles, in 2021 moet dat tachtig procent zijn.

Máxima droeg een top uit de collectie van Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in