Deze week stond in het teken van het staatsbezoek van president Halimah Yacob van Singapore. Dat betekent voor Koningin Máxima heel wat keren verkleden. Het hoogtepunt was de rode Claes Iversen die ze droeg bij het staatsbanket. Een jurk met symboliek.

Maar eerst stond woensdag het officiële ontvangst op het programma op de Dam in Amsterdam. Máxima droeg een mantel van modehuis Natan die zich goed leende voor het gure weer. Ook de kleur is helemaal de trend van het moment en de hoed van Fabienne Delvigne maakt de look af.

Article continues after the ad

Na de kranslegging en een bezoek van Koning Willem-Alexander en president Halimah bij Prodock, een innovatiehub voor startups, stond het staatsbanket op het programma.

Het Nederlandse koningshuis was goed vertegenwoordigd met het koningspaar, prinses Beatrix, wiens komst erg op prijs werd gesteld door de president van Singapore, prinses Margriet, prins Constantijn en prinses Laurentien.

Koningin Máxima droeg een nieuwe a-symmetrische jurk van Claes Iversen in robijnrood. Ook in haar juwelen, de pauwenstaart, kwam rood terug. Een ode aan de vlag van Singapore.

De brede ceintuur op de jurk, zien  we de laatste tijd steeds vaker bij de koningin.

Donderdag ging de koningin met de president op bezoek bij Horticultural Centre in Bleiswijk. Waar ze tussen de tulpen belandden. Het ensemble van Natan dat ze droeg, werd even ontsierd door de verplichte overall, maar dat mocht de pret niet drukken.

De dag werd afgesloten meteen regeringsdiner waar premier Rutte de gastheer van was. Hiervoor trok Máxima een kleurrijk jumpsuit uit de kast.

Na het diner nam het koningspaar afscheid van het presidentieel paar van Singapore. 

Volgende week

Op maandagmiddag reikt Koningin Máxima in Muziekgebouw aan ’t IJ de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2018 uit aan dirigent en componist Reinbert de Leeuw. Je leest er alles over op Nouveau.nl.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in