Koningin Máxima had een volle week met uitreikingen en de G20 in haar geboorteland Argentinië. Maar onze koningin straalde onverminderd en haar viel een bijzondere eer ten beurt door de positie die ze kreeg toebedeeld door de Argentijnse president.

De week begon meteen goed met de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2018. En ze deed dat in een wel heel vrolijke outfit van Claes Iversen.

Article continues after the ad

Woensdag zette Koningin Máxima een royal trend in de spotlight: de koninklijke cape. Dit exemplaar van modehuis Natan droeg ze bij de uitreiking van de Erasmusprijs bij het Paleis op de Dam.

De koningin vertrok daarna naar haar geboorteland Argentinië voor de G20, die vrijdag begon.

Donderdag schoof ze eerst aan bij het side event 'The Role of Finance for Women’s Economic Empowerment, dat ze samen met president Macri hostte. Voor de gelegenheid droeg ze een speelse nieuwe jurk van Michael Kors.

De koningin kreeg van haar gastheer president Mauricio Macri een prominente plek bij de 'familiefoto' die op de trappen van het operahuis van de gasten en hun partners werd genomen.

Máxima stond op de tweede rij, pal achter het Argentijnse presidentieel paar. Ze werd geflankeerd door minister-president Mark Rutte en de Franse president Emmanuel Macron.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tijdens de G20-top in Argentinië kreeg koningin Máxima gister wel een heel speciaal plekje op de groepsfoto. Normaal gesproken staan alle wereldleiders met hun partner op de foto. Dit keer kreeg onze koningin van de gastheer en president van Argentinië, Mauricio Marci, een opvallende plek in het midden naast premier Mark Rutte. De koningin is in haar VN-functie door Macri gevraagd naar haar geboorteland Argentinië te komen. Máxima is speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties op het gebied van inclusieve financiering. Wat ons betreft is het een goede keuze geweest om onze koningin op deze plaats te zetten. Want zeg nou zelf: ze ziet er weer prachtig uit! 👑✨ #G20 #argentina #koninginmaxima

Een bericht gedeeld door NU.nl (@nu.nl) op

Op de eerste rij stonden behalve president Macri en zijn vrouw Juliana Awada verder de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Russische president Vladimir Poetin, de presidentsparen van China en Amerika, en de Japanse premier met zijn echtgenote. De gele creatie die Máxima draagt, is van Natan.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Queen Maxima (@queenmaxima_fashion) op

Volgens geruchten bezocht ze ook nog een reünie van haar klasgenoten op het Northlands College.

Aankomende week zit ook weer vol met evenementen

Als Máxima terug is in Nederland, staat dinsdag 4 december het eerste werkbezoek van december op de agenda. De koningin gaat dan naar Eosta in Waddinxveen. 

6 december zijn Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, Prinses Beatrix, Prins Constantijn en Prinses Mabel allemaal aanwezig bij de uitreiking van de Grote Prins Claus Prijs 2018 bij het Koninklijk Paleis op de Dam.

Die middag is ze toch al in de buurt, want Koningin Máxima opent donderdagmiddag 6 december 2018 in Amsterdam het nieuwe kantoorgebouw van de Goede Doelen Loterijen.

Je leest het laatste nieuws op Nouveau.nl

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in