Koningin Máxima had een volle week met uitreikingen en de G20 in haar geboorteland Argentinië. Maar onze koningin straalde onverminderd en haar viel een bijzondere eer ten beurt door de positie die ze kreeg toebedeeld door de Argentijnse president.

De week begon meteen goed met de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2018. En ze deed dat in een wel heel vrolijke outfit van Claes Iversen.

Woensdag zette Koningin Máxima een royal trend in de spotlight: de koninklijke cape. Dit exemplaar van modehuis Natan droeg ze bij de uitreiking van de Erasmusprijs bij het Paleis op de Dam.

De koningin vertrok daarna naar haar geboorteland Argentinië voor de G20, die vrijdag begon.

Donderdag schoof ze eerst aan bij het side event 'The Role of Finance for Women’s Economic Empowerment, dat ze samen met president Macri hostte. Voor de gelegenheid droeg ze een speelse nieuwe jurk van Michael Kors.

De koningin kreeg van haar gastheer president Mauricio Macri een prominente plek bij de 'familiefoto' die op de trappen van het operahuis van de gasten en hun partners werd genomen.

Máxima stond op de tweede rij, pal achter het Argentijnse presidentieel paar. Ze werd geflankeerd door minister-president Mark Rutte en de Franse president Emmanuel Macron.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tijdens de G20-top in Argentinië kreeg koningin Máxima gister wel een heel speciaal plekje op de groepsfoto. Normaal gesproken staan alle wereldleiders met hun partner op de foto. Dit keer kreeg onze koningin van de gastheer en president van Argentinië, Mauricio Marci, een opvallende plek in het midden naast premier Mark Rutte. De koningin is in haar VN-functie door Macri gevraagd naar haar geboorteland Argentinië te komen. Máxima is speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties op het gebied van inclusieve financiering. Wat ons betreft is het een goede keuze geweest om onze koningin op deze plaats te zetten. Want zeg nou zelf: ze ziet er weer prachtig uit! 👑✨ #G20 #argentina #koninginmaxima

Een bericht gedeeld door NU.nl (@nu.nl) op

Op de eerste rij stonden behalve president Macri en zijn vrouw Juliana Awada verder de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Russische president Vladimir Poetin, de presidentsparen van China en Amerika, en de Japanse premier met zijn echtgenote. De gele creatie die Máxima draagt, is van Natan.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Queen Maxima (@queenmaxima_fashion) op

Volgens geruchten bezocht ze ook nog een reünie van haar klasgenoten op het Northlands College.

Aankomende week zit ook weer vol met evenementen

Als Máxima terug is in Nederland, staat dinsdag 4 december het eerste werkbezoek van december op de agenda. De koningin gaat dan naar Eosta in Waddinxveen. 

6 december zijn Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, Prinses Beatrix, Prins Constantijn en Prinses Mabel allemaal aanwezig bij de uitreiking van de Grote Prins Claus Prijs 2018 bij het Koninklijk Paleis op de Dam.

Die middag is ze toch al in de buurt, want Koningin Máxima opent donderdagmiddag 6 december 2018 in Amsterdam het nieuwe kantoorgebouw van de Goede Doelen Loterijen.

Je leest het laatste nieuws op Nouveau.nl

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Máxima was nog niet gewend aan de nieuwe tijdzone (hoe doet ze dat toch?!) na haar terugkomst uit Argentinië of het volgende werkbezoek stond alweer op de agenda. Verder was er vooral veel te vieren deze week!

Dinsdag verscheen Koningin Máxima opgetogen in Waddinxveen voor een werkbezoek bij Eosta. En koos daarvoor een wel heel beestachtig printje van Natan. 

Op donderdag had Máxima double duty. Ze toog 's middags naar de hoofdstad, waar ze op olijke wijze het duurzame gebouw van de Goede Doelen Loterijen opende. Hiervoor koos ze voor een fleurige creatie van Natan.

Daarna sloot ze aan bij Willem-Alexander, Prins Constantijn, Prinses Beatrix en prinses Mabel voor het uitreiken van de Prins Claus Prijs. Hiervoor ging ze stijlvol in het rood met een broek van Max Mara.

Vrijdag was een bijzondere dag, want de oudste dochter in Villa Eikenhorst, Amalia, werd 15. Volgens Máxima vieren ze het met familie en een paar vriendinnen van de jarige.

 

Lees ook: Amalia 15, de mooiste momenten

's Middag stond nog de tweede Uitblinkerslunch van 2018 op het programma. Genodigden waren onder andere Monique van de Ven, Beau van erven Dorens en Wesley Sneijder.

Volgende week staan nog het Staatsbezoek van de president van Kaapverdië op het programma en de doop van Vox Amalia van Van Oord in Rotterdam. Daarna is het ook voor de Koninklijke familie even kerstvakantie.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Prinses Madeleine van Zweden straalde van trots toen haar vierjarige dochter Leonore danste in De Notenkraker. Het Zweedse prinsesje sprong naar hartenlust in witte tutu tussen de andere danseresjes.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Our very own Nutcracker ballerina! 🎄🍭🎁🎄

Een bericht gedeeld door Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) op

Madeleine en haar man Chris O'Neill verhuisden deze zomer naar Florida. Ze hoopt daar haar kinderen op te laten groeien in anonimiteit.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

At Solliden earlier this summer. ☀️ Photo: Anna-Lena Ahlström

Een bericht gedeeld door Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) op

Ze probeert veel te ondernemen met haar dochter, omdat de kleine Leonore zo energiek is. Madeleine post vaker op Instagram over haar vrijwilligerswerk en haar familie.

De vorige keer dat ze iets plaatste was tijdens Halloween. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Halloween 👻🎃

Een bericht gedeeld door Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) op

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in