Máxima recyclede in 2017 (zoals altijd eigenlijk) flink en haalde de lijst niet, maar deze drie royal dames gooiden de afgelopen twaalf maanden hun kleedgeld wél stevig in de strijd.

De een vindt het eeuwig zonde geld, de ander geniet van alle pracht en praal. Niets zo polariserend als de kledingkasten (en vooral ook kosten) van de koningshuizen. Deze drie royals gaven in 2017 het meest uit aan hun kledingkast.

Op nummer 3: Mary van Denemarken
Besteedde: bijna 100.000 euro

Nummer drie met een asterisk, want eigenlijk had Mary misschien wel op de tweede plek gemoeten. Zij spendeerde in 2017 bijna een ton aan 174 nieuwe kledingstukken. Maar: van meer dan veertig van haar nieuwe aankopen is de prijs niet bekend. En dus ook niet meegerekend in haar eindtotaal.

Op nummer 2: Kate Middleton
Besteedde: 130.000 euro

Droeg vorig aar meer dan honderd nieuwe stukken, veelal van bekende designers en dus met een duidelijk prijskaartje. Gemiddeld gaf ze per stuk zo’n 1500 euro uit. En natuurlijk moest ze ook wat nieuwe zwangerschapsitems inslaan, wat de kosten verder opdreef.

Op nummer 1: Koningin Rania van Jordanië
Besteedde: 270.000 euro

Rania werd in 2017 gespot in maar liefst 191 nieuwe kledingstukken, en van het merendeel van die stukken is het prijskaartje gewoon bekend. Daarnaast droeg ze ook nog eens 29 handgemaakte outfits waarvan de waarde niet bekend zijn, en die dus niet zijn meegerekend in die bijna drie ton.


Bron: ufonomore.com

De Deense kroonprins is generatiegenoot van onze eigen Willem Alexander. Op diverse officiële en officieuze gelegenheden wordt duidelijk dat beide koningshuizen het goed met elkaar kunnen vinden. 

Frederik André Henrik Christian wordt op 26 mei 1968 geboren in Kopenhagen als oudste zoon van koningin Margrethe II van Denemarken en haar echtgenoot, de eerder dit jaar overleden, prins Henrik van Denemarken.

Prins Frederik is heel sportief en een fervent zeiler.

In zijn jonge jaren is het een behoorlijke wildebras wat hem de bijnaam 'Fast Freddy' oplevert, omdat hij enorm snel van vriendin wisselt. Tot de Olympische Spelen van Sydney waar hij wordt voorgesteld aan Mary.

Net als Máxima, komt zij niet uit het land van herkomst van haar prins en is ze ook niet van adel. Beide dames kunnen elkaar ook de hand schudden als het op stijl aankomt.

In oktober 2005 wordt hun eerste zoon, Christian, geboren. in 2007 volgt het tweede kindje. Dit keer een meisje: Isabella (hier op de foto). In 2011 bevalt Mary van een gezonde tweeling: Vincent en Josephine.

Ook in Denemarken heeft het Koningshuis een afspraak met de pers. In ruil voor een zomerse en winterse (in hun geval in Verbier) fotosessie wordt het gezin verder met rust gelaten door de media.

Tijdens een staatsbanket in Denemarken zien we dat Frederik en Máxima even een onderonsje hebben.

Frederik was vorig jaar voor het laatst in Nederland om het Deense Damesvoetbalelftal aan te moedigen in de finale tegen Nederland. Helaas voor hem, weten wij hoe dat afliep!

Op 26 mei wordt een groot gala georganiseerd ter ere van Frederik's 50ste verjaardag. Koningin Máxima en Koning Willem Alexander zullen daarbij aanwezig zijn wat de warme banden tussen beide koningshuizen weer verder onderstreept.

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Queen Elizabeth weet wel wat ze cadeau geeft: ze schonk prins Harry en zijn Meghan het prachtige York Cottage voor hun huwelijk.

De cottage staat op de gronden van haar landgoed Sandringham in Norfolk, waar de koningin zelf ook graag veel tijd doorbrengt. Zo’n geschenk is koninklijke traditie: Will en Kate kregen ook een buitenverblijf na hun jawoord.

Het idee is dat de newlyweds een plekje hebben waar ze naartoe kunnen gaan om te genieten van hun rust, zonder nieuwsgierige toeristen (die ze bij Kensington Palace natuurlijk volop hebben) en fotografen.

Ook als er straks eventueel babynieuws aankomt, kan zo’n huis goed van pas komen. Will en Kate kozen er bijvoorbeeld voor om hun kinderen de eerste jaren van hun leven te laten opgroeien op het platteland.

Zij keerden pas afgelopen september definitief terug naar Londen, omdat prins George daar naar de basisschool gaat.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in