In de nieuwste Nouveau draait het allemaal om de Britse herfst. Geen enkel materiaal vertelt zo goed dat het herfst is, als plaid (geruite wollen stof). En wie draagt het beter dan de royal family? Van Queen Elizabeth II en duchess Kate terug naar de jaren ’80 look van prinses Diana: dit zijn de beste looks van de familie door de jaren heen.

Koningin Elizabeth II
Queen Elizabeth kent bijna elke ruit, die zij het liefst draagt bij de paardenwedstrijden. De ruit past zij toe in haar jas en rok en ze is niet bang om de ruit te combineren met haar hoofddoek. Samen met haar echtgenoot gaat zij plaid-to-plaid bij officiële gebeurtenissen. De koninklijke familie heeft zelfs hun eigen Balmoral tartan, ontworpen door de echtgenoot van koningin Victoria in 1853. De grijze, rode en zwarte ruit kan alleen worden gedragen door de koningin en haar persoonlijke doedelzakspeler, plus een paar andere leden van de koninklijke familie. Altijd moet de koningin daar eerst toestemming voor geven!

Prins Charles, prins William en prins Harry
Deze Balmoral tartan is te zien op een jonge prins Charles. Hij gaf het ook weer aan zijn zoon door. Van jongs af aan wist prins William de plaid perfect toe te passen, zoals te zien is aan zijn paraplu en een Barbour jas. Echter, prins Harry lijkt niet zo’n groot fan te zijn als de rest van zijn familie. Harry zal je daarom niet spotten in deze plaid. Wel hebben wij een goed idee van hoe Harry erin kan uitzien door de bebaarde momentopname van zijn vader in 1976.

Prinses Diana
Niemand droeg plaid zo stijlvol als prinses Diana. Terwijl de meeste royals zich vasthielden aan de traditionele tartans, waagde Diana zich aan elke denkbare kleur, geheel in de tijdsgeest van de jaren ’80, zoals paars, rood en geel (van het merk Escada). Ook wanneer prinses Diana meer ingetogen kleuren droeg, droeg zij de ruit groots.

Kate Middleton
Will en Kate hebben ook hun eigen tartan. Sinds hun Schotse titels, de graaf en gravin van Strathearn, laat Kate haar trots zien in verschillende outfits met deze gele en rode Strathearn tartan. De duchess is zo chic dat zij de plaid zelfs neutraal kan maken. Hoewel wij vermoeden dat zij een paar modetips heeft gekregen van de Queen zelf.

Bron: Town&Country

Ons koningspaar gaat deze week op staatsbezoek in Luxemburg. Dus pakt Máxima deze Tweede Pinksterdag alvast haar koffer. Met misschien wel deze outfits erin.

Het was in mei 2013 een van haar eerste kennismakingsbezoeken in het buitenland. Leuk dus, dat Máxima zo kort na haar vijfjarig jubileum als koningin weer terugkeert. Destijds gooide ze hoge ogen in Natan, en geheid dat die designer ook nu weer in de garderobe meereist.

Net als wellicht Máxima's andere favorieten Claes Iversen en Jan Taminiau. Nouveau dook in hun collecties op zoek naar pareltjes die Máxima nog niet gedragen heeft, maar wie weet wel debuteert, op Luxemburgse bodem. Wij zien haar in elk geval wel shinen in (variaties op) deze beauties.

Van Natan:Van Jan Taminiau:


Van Claes Iversen:

Beeld: ANP/Jan Taminiau/Natan/Claes Iversen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Ja, we zwijmelen gewoon nog even door hoor. Nu er steeds meer beelden van het huwelijk binnendruppelen, viel ons die bijzondere momenten op waarbij het stel echt even alleen oog lijkt te hebben voor elkaar... 

1. Meghan naast haar prins:

2. Hand in hand in de koets:

3. Volgens liplezers zegt Harry op dit moment: "You look amazing... I'm so lucky."

4. Prachtig beeld van Harry die zijn bruid naar buiten begeleidt...

 

Een bericht dat is gedeeld door @cmillertiu op

5. Het gelukkige stel in de kerk voordat de ceremonie begint...

 

Een bericht gedeeld door Clem (@lclemenstagram) op

6. Harry helpt Meghan galant de auto in:

 

Een bericht gedeeld door AL’ NYAH (@al_nyah) op

7. Vlak voor dé kus:

8. Harry doet voorzichtig Meghan's sluier af. Meghan kijkt hem aan en hij zegt schattig: "Hi". Zucht...