Het wordt druk voor Will, Kate en Harry

Grote veranderingen binnen het Britse koningshuis: vanaf het najaar moeten de jonge Windsors van oma Elizabeth flink aan de bak.

Als prins Philip in het najaar afzwaait, valt er een groot gat in de opvulling van royal engagements (lees: lintjes knippen, goede doelen bezoeken, jubilea bijwonen). Dus moet de volgende generatie van koningin Elizabeth maar eens aan het werk. Will, Kate en Harry (en wie weet Meghan Markle...) krijgen het druk!

“De koningin ziet haar kinderen en kleinkinderen als vervanging voor haar man”, deelt een paleisbron met Vanity Fair. 'Team Windsor', zo wordt de volgende generatie volgens insiders genoemd binnen de paleismuren. “Het is hoog tijd dat zij van de reservebank afkomen en haar gaan helpen. William en Kate doen al steeds meer bezoeken en gaan na de zomer nog een tandje bijschakelen. We zullen William ook steeds vaker aan de zijde van zijn oma zien.”

Dat is prima timing: Kate en William verhuizen deze zomer definitief terug naar Londen, omdat zoontje George (3) vanaf het najaar naar school gaat in de Britse hoofdstad. Dat brengt natuurlijk ook verplichtingen met zich mee, maar gelukkig voor Elizabeth hoeft ze niet alleen maar op haar kleinkinderen te leunen. Het is ook de verwachting dat haar eigen kinderen prins Edward (53) en prinses Anne (66) steeds vaker met hun moeder door het land zullen reizen.

 

Ons koningspaar is vandaag op streekbezoek in Zeeland, en geniet daar zichtbaar van het zonnetje.

Máxima droeg een fonkelnieuwe rok van Claes Iversen die haar outfit naast rood-wit-blauw ook een beetje roze en geel meegaf. wat Máxima betreft mag het zo te zien een kleurig najaar worden!

De Oranjes maakten het meeste van het stralende nazomerweer (mag het nog nazomer heten eigenlijk?) tijdens hun drukke dag in Schouwen-Duiveland. Ze bezochten achtereenvolgens Renesse, Kerkwerve, Bruinisse, Sint Philipsland, Sint-Annaland en Tholen.

Later vanmiddag moeten ze met gierende banden weer terug naar Den Haag - vanavond wacht ze een ontmoeting met voormalig secretaris-generaal van de VN Ban Ki-Moon en zijn echtgenote Ban Soon-taek.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Hij is nog klein, maar hij is er echt: Meghans babybump. Harry en Meghan begonnen gisteren (maandag) aan hun Australische tour, en gunden ons gelijk een kijkje op hun babygeluk.

Daar is-ie hoor: de bump!

De twee waren in Sydney, waar ze onder andere het beroemde Opera House aandeden. En naar een zoo gingen voor de verplichte maar oh zo leuke koala-ontmoeting die royals Down Under nou eenmaal altijd even aftikken.

Het was wel duidelijk dat niet alleen de omstanders baby Sussex on the brain hadden, maar ook papa en mama zelf: een beetje onwennig maar groot grijnzend namen ze de eerste babycadeautjes in ontvangst: een knuffelkangoeroe mét kleintje, en een minipaar Uggs.

Niet geheel onverwacht koos de duchess op haar eerste dag in Australië voor Australisch design. Haar jurk is van Karen Gee.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in