Trump wilde het na zijn verkiezing al, maar nu komt het er dan toch eindelijk van: Donald en Melania ontmoeten vrijdag koningin Elizabeth. En hoewel het er vast niet aan af te zien is, belooft het tussen de keurige lijntjes door stevig te knallen.

Toen president Trump aan het begin van zijn presidentschap werd uitgenodigd om bij de queen op bezoek te gaan, leverde dat veel onrust op in Groot-Brittannië. Er kwam een petitie die meer dan een miljoen keer ondertekend werd, waarna er een debat volgde in het parlement. Uiteindelijk oordeelde de overheid dat de president de queen gewoon mocht ontmoeten.

Morgen is het dus zover. Dan treffen Donald en Melania (die laatste ontmoette vorig jaar al wel prins Harry) majesteit bij Windsor Castle. Hun eerste ontmoeting na een jarenlang moddergooifeest tussen The Donald en de fellere leden van het House of Windsor. Een overzicht.

Trump vindt Kate maar een aansteller
Toen Will en Kate het opnamen tegen het magazine dat in de zomer van 2012 toplessfoto's van Kate publiceerde, had The Donald daar uiteraard een mening over.

Article continues after the ad

Waar eigenlijk iedereen vond dat Kate's privacy in het geding was, vond Trump het een gevalletje eigen schuld, dikke bult. Hij had hetzelfde gedaan als Closer Magazine.


Meghan Markle vindt Trump een vrouwenhater

Trump deed al meermalen zijn verhaal over zijn 'liefde' voor Diana
Volgens de Britse journalist Selina Scott, maakte Trump echt jacht op Diana toen bleek dat ze bij Charles weg was. Diana, die Trump ooit een keer had ontmoet, zou er angstig van zijn geworden. Scott: "Trump zag haar overduidelijk als de ultieme trophy wife. De rozen en orchideeën stapelden zich op in haar appartement, en ze wist echt niet wat ze moest doen. Het was bijna alsof hij haar stalkte."

Een paar jaar na Diana's dood sprak Trump - in de show van Howard Stern dus - over hun 'band'. Hij vertelde onder andere dat hij dacht dat ze het bed wel met hem had willen delen. Om nog even toe te voegen: "Ze was wel gek, maar dat zijn details."

Donald heeft geen trek in de rest van Groot-Britannië
Nadat er een petitie rond ging om de president te weren uit het land, belde hij zelf zijn bezoek af. Netjes, zou je zeggen. Ware het niet dat hij daarna met Theresa May zou hebben gebeld. Dat hij pas weer wou komen als haar volk zich gedroeg. Het is overigens niet de verwachting dat dit gaat gebeuren, daarom mijden de Trumps tijdens hun bezoek Londen als de pest uit angst voor protesten. Hè, gezellig zo'n tripje naar de queen.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in