Prins Charles had het er druk mee afgelopen week: al die (muzikale) dames de hand schudden op één dag.

Het begon donderdag overdag, toen prins Charles in Buckingham Palace in vol ornaat de MBE’s uitreikte, een onderscheiding die staat voor Member of the Order of the British Empire. Onder anderen zangeres Emeli Sande kreeg er een voor haar verdiensten in de muziek. Zielsgelukkig was ze, dat haar ‘belachelijk ambitieuze droom’ werkelijk was geworden. Sandie Shaw, de zangeres die ooit (in 1967) het songfestival won met Puppet on a String, ontving er ook een.

Daarna ging de Prince of Wales door naar St. James’s Palace voor de ‘Invest in Futures’ receptie van The Prince’s Trust om de nu eenjarige samenwerking te vieren met L’Oréal Paris en het ‘All worth it’-programma. En wéér werden er handen geschud. Met muzikale diva’s als Cheryl Cole en Beverly Knight en filmdiva Helen Mirren. En vele vele anderen natuurlijk, waaronder zanger Tom Jones. De prins en muziek, en de prins en de dames, ze waren altijd al een goede combinatie.

 

 

Ons koningspaar is vandaag op streekbezoek in Zeeland, en geniet daar zichtbaar van het zonnetje.

Máxima droeg een fonkelnieuwe rok van Claes Iversen die haar outfit naast rood-wit-blauw ook een beetje roze en geel meegaf. wat Máxima betreft mag het zo te zien een kleurig najaar worden!

De Oranjes maakten het meeste van het stralende nazomerweer (mag het nog nazomer heten eigenlijk?) tijdens hun drukke dag in Schouwen-Duiveland. Ze bezochten achtereenvolgens Renesse, Kerkwerve, Bruinisse, Sint Philipsland, Sint-Annaland en Tholen.

Later vanmiddag moeten ze met gierende banden weer terug naar Den Haag - vanavond wacht ze een ontmoeting met voormalig secretaris-generaal van de VN Ban Ki-Moon en zijn echtgenote Ban Soon-taek.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Hij is nog klein, maar hij is er echt: Meghans babybump. Harry en Meghan begonnen gisteren (maandag) aan hun Australische tour, en gunden ons gelijk een kijkje op hun babygeluk.

Daar is-ie hoor: de bump!

De twee waren in Sydney, waar ze onder andere het beroemde Opera House aandeden. En naar een zoo gingen voor de verplichte maar oh zo leuke koala-ontmoeting die royals Down Under nou eenmaal altijd even aftikken.

Het was wel duidelijk dat niet alleen de omstanders baby Sussex on the brain hadden, maar ook papa en mama zelf: een beetje onwennig maar groot grijnzend namen ze de eerste babycadeautjes in ontvangst: een knuffelkangoeroe mét kleintje, en een minipaar Uggs.

Niet geheel onverwacht koos de duchess op haar eerste dag in Australië voor Australisch design. Haar jurk is van Karen Gee.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in