Vrijdag blaast prinses Amalia vijftien kaarsjes uit. Daarom houden we op Nouveau.nl deze week Amalia-week. Met vandaag: de peetouders van de kroonprinses in beeld.

Toen kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima op 7 december 2003 naar het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag snelden, wisten ze dat de monarchie zou veranderen. Ze verwelkomden in de middag hun eerste dochter en de toekomstige kroonprinses: Catharina-Amalia der Nederlanden. En voorzagen haar van een zorgvuldig uitgezochte groep peetouders. De peters en meters op een rij.

More content below the advertising

Kroonprinses Victoria van Zweden

Al jaren een goede vriendin van Willem-Alexander (en zelfs een gefluisterde ex van onze nu-koning). Ook een professioneel meter: Victoria is óók peetmoeder van prinses Ingrid van Noorwegen, prins Konstantinos-Alexios van Griekenland, prins Christian van Denemarken en prinses Eléonore van België.

Samantha van Welderen, barones Rengers-Deane

Jeugdvriendin van koningin Máxima, die ze in Buenos Aires leerde kennen op de kleuterschool, en met wie ze ook op Northlands College zat. Zij is binnenhuisarchitect in Londen, en trouwde in 2004 met een baron.

Prins Constantijn

De jongste broer van Willem-Alexander. Willem-Alexander en Máxima zijn peter en meter van zijn zoon Claus-Casimir en dochter Leonore.

Martín Zorreguieta

De (iets) jongere broer van Máxima, die afgelopen Prinsjesdag samen met zijn moeder María aanwezig was in de Ridderzaal.

Herman Tjeenk Willink

Destijds de vicepresident van de Raad van State (ook wel de onderkoning genoemd) en nu minister van Staat. De minister is ook een familievriend, en hecht bevriend met prinses Beatrix.

Marc ter Haar

Een studievriend van Willem-Alexander. Hij was ook getuige tijdens het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima. Samen met zijn vrouw Carien is Marc ook goed bevriend met Máxima.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in 

 

De duchess verschijnt de laatste weken in de prachtigste mode: bij de BAFTA's schitterde ze in Giambattista Valli, deze week koos ze voor een design van Gucci.

Zoals we eerder deze maand al vaststelden zijn roze- en paarstinten helemaal de trend onder de royals dit voorjaar. En ja, daar wil Kate natuurlijk óók graag aan meedoen. En dat deed ze in overtreffende trap.

More content below the advertising
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kate looks GORGEOUS in @Gucci for the 100 Women in Finance Dinner tonight in London. 😍

Een bericht gedeeld door instylemagazine (@instylemagazine) op

Voor een gala-avond in Londen trok ze een Gucci met allerlei rozetinten uit haar royal garderobekast. Ze maakte de look af met een frambooskleurige clutch van Prada, en zilveren glitterschoenen van Oscar de la Renta. En deed ons verlangen naar de lente. Well done, Kate!

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Meghan en Harry zijn dolverliefd. Maar deze Valentijnsdag vieren ze helaas niet samen.

De prins is vandaag in Noorwegen, bij een trainingkamp op een Britse militaire basis ergens in de poolcirkel. Ver van huis, en van zijn Valentijntje dus.

More content below the advertising

Dat is jammer voor Meghan, die in haar bloggerstijdperk nog vertelde dol te zijn op 14 februari. "Ik ben een sucker voor Valentijnsdag", schreef ze op The Tig. Maar er gloort hoop, liet ze ook toen al weten. "Ik vind eigenlijk dat je vooral je eigen Valentijn moet zijn."

Een warm bad, veel kaarsjes en chocolade dus. Prima plan, dachten we zo.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in