Vrijdag blaast prinses Amalia vijftien kaarsjes uit. Daarom houden we op Nouveau.nl deze week Amalia-week. Met vandaag: de peetouders van de kroonprinses in beeld.

Toen kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima op 7 december 2003 naar het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag snelden, wisten ze dat de monarchie zou veranderen. Ze verwelkomden in de middag hun eerste dochter en de toekomstige kroonprinses: Catharina-Amalia der Nederlanden. En voorzagen haar van een zorgvuldig uitgezochte groep peetouders. De peters en meters op een rij.

Kroonprinses Victoria van Zweden

Al jaren een goede vriendin van Willem-Alexander (en zelfs een gefluisterde ex van onze nu-koning). Ook een professioneel meter: Victoria is óók peetmoeder van prinses Ingrid van Noorwegen, prins Konstantinos-Alexios van Griekenland, prins Christian van Denemarken en prinses Eléonore van België.

Samantha van Welderen, barones Rengers-Deane

Jeugdvriendin van koningin Máxima, die ze in Buenos Aires leerde kennen op de kleuterschool, en met wie ze ook op Northlands College zat. Zij is binnenhuisarchitect in Londen, en trouwde in 2004 met een baron.

Prins Constantijn

De jongste broer van Willem-Alexander. Willem-Alexander en Máxima zijn peter en meter van zijn zoon Claus-Casimir en dochter Leonore.

Martín Zorreguieta

De (iets) jongere broer van Máxima, die afgelopen Prinsjesdag samen met zijn moeder María aanwezig was in de Ridderzaal.

Herman Tjeenk Willink

Destijds de vicepresident van de Raad van State (ook wel de onderkoning genoemd) en nu minister van Staat. De minister is ook een familievriend, en hecht bevriend met prinses Beatrix.

Marc ter Haar

Een studievriend van Willem-Alexander. Hij was ook getuige tijdens het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima. Samen met zijn vrouw Carien is Marc ook goed bevriend met Máxima.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in 

 

Máxima was nog niet gewend aan de nieuwe tijdzone (hoe doet ze dat toch?!) na haar terugkomst uit Argentinië of het volgende werkbezoek stond alweer op de agenda. Verder was er vooral veel te vieren deze week!

Dinsdag verscheen Koningin Máxima opgetogen in Waddinxveen voor een werkbezoek bij Eosta. En koos daarvoor een wel heel beestachtig printje van Natan. 

Op donderdag had Máxima double duty. Ze toog 's middags naar de hoofdstad, waar ze op olijke wijze het duurzame gebouw van de Goede Doelen Loterijen opende. Hiervoor koos ze voor een fleurige creatie van Natan.

Daarna sloot ze aan bij Willem-Alexander, Prins Constantijn, Prinses Beatrix en prinses Mabel voor het uitreiken van de Prins Claus Prijs. Hiervoor ging ze stijlvol in het rood met een broek van Max Mara.

Vrijdag was een bijzondere dag, want de oudste dochter in Villa Eikenhorst, Amalia, werd 15. Volgens Máxima vieren ze het met familie en een paar vriendinnen van de jarige.

 

Lees ook: Amalia 15, de mooiste momenten

's Middag stond nog de tweede Uitblinkerslunch van 2018 op het programma. Genodigden waren onder andere Monique van de Ven, Beau van erven Dorens en Wesley Sneijder.

Volgende week staan nog het Staatsbezoek van de president van Kaapverdië op het programma en de doop van Vox Amalia van Van Oord in Rotterdam. Daarna is het ook voor de Koninklijke familie even kerstvakantie.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Prinses Madeleine van Zweden straalde van trots toen haar vierjarige dochter Leonore danste in De Notenkraker. Het Zweedse prinsesje sprong naar hartenlust in witte tutu tussen de andere danseresjes.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Our very own Nutcracker ballerina! 🎄🍭🎁🎄

Een bericht gedeeld door Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) op

Madeleine en haar man Chris O'Neill verhuisden deze zomer naar Florida. Ze hoopt daar haar kinderen op te laten groeien in anonimiteit.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

At Solliden earlier this summer. ☀️ Photo: Anna-Lena Ahlström

Een bericht gedeeld door Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) op

Ze probeert veel te ondernemen met haar dochter, omdat de kleine Leonore zo energiek is. Madeleine post vaker op Instagram over haar vrijwilligerswerk en haar familie.

De vorige keer dat ze iets plaatste was tijdens Halloween. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Halloween 👻🎃

Een bericht gedeeld door Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) op

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in