Komende maandag is het weer tijd voor de jaarlijkse royal fotosessie in Lech. Nouveau dook in de geschiedenis van de Oranjes met het luxe skioord.

Als Willem-Alexander, Máxima en hun drie meiden maandagochtend klaarstaan voor een heel leger fotografen, doen ze dat uit ware traditie én uit liefde voor hun favoriete skioord.

De Oranjes komen hier namelijk al sinds 1959. In dat jaar ontmoette prins Bernhard hoteleigenaar Erich Moosbrugger uit Lech, tijdens een skitrip naar een ander Oostenrijks dorp.

Lech was toen nog meer boerendorp dan skilocatie, maar daar kwam, mede dankzij Moosbrugger en de Oranjes, al snel verandering in.

Prins Bernhard, prinses Beatrix, prins Claus, koningin Juliana en Willem-Alexander in 1968.

Gewoon naar de supermarkt
Decennialang was het een waar toevluchtsoord voor de koninklijke familie, een plek waar ze gewoon zelf naar de supermarkt konden, en waar geen foto’s van ze werden gemaakt behalve tijdens de afgesproken fotosessie.

In 2012 werd Lech voor de Oranjes daarnaast een plek vol noodlot, toen prins Friso verongelukte tijdens een lawine. Hij was aan het skiën met jeugdvriend Florian Moosbrugger (de kleinzoon van Erich), die zichzelf wist te bevrijden uit de sneeuw.

Oude liefde roest niet
Even leek het uit met de Oranje-liefde voor Lech, maar oude liefde roest blijkbaar, zelfs onder zulke heftige omstandigheden, niet. Ook dit jaar weer checken de Oranjes in bij het luxe Gasthof Post, het hotel van de familie Moosbrugger.

Dat is inmiddels een van de meest chique hotels van heel Lech en thuisbasis van menig celebrity en royal tijdens de wintersport.

Gewoon op Booking.com
Voor de Oranjes is daar altijd een plekje gereserveerd, maar ook normale stervelingen kunnen er terecht. Het hotel staat gewoon op Booking.com (maar kost in het seizoen zo 1.500 euro voor een nachtje met twee personen).

Prinses Laurentien is één van de inspirerende sprekers van de Nouveau Matinee. Op 14 juni in het Concertgebouw te Amsterdam geeft ze een korte lezing. Daar kun je bij zijn.

Als auteur en oprichter van de Missing Chapter Foundation deelt Laurentien de beste levens- en leiderschapslessen uit het boek dat ze samen met Jeroen Smit schreef: Nog lang en gelukkig, Voorleesboek voor volwassenen die de weg een beetje kwijt zijn, waarin kinderen CEO's advies geven. 

We zijn ontzettend blij zijn we dat we prinses Laurentien aan het rijtje inspirerende sprekers kunnen toevoegen.

Bestel hier je tickets

En verder?

Succesvol fotografe Sacha de Boer vertelt hoe zij middenin een topcarrière als journalist en nieuwslezeres haar passie volgde en de overstap maakte naar fotografie.

Barbara van Beukering gaat in gesprek met kunstenares Ans Markus (bekend van de prachtige schilderijen van personen in windsels) en Hedy d'Ancona over belangrijkste inzichten en gelukkig ouder worden. 

Daarnaast wil je ongetwijfeld de charismatische schrijver en Nouveau-columnist Tommy Wieringa ontmoeten. Wie kan er beter voorlezen uit eigen werk? Vergeet ook je eigen ‘Wieringa’ niet, want wellicht weet je een handtekening van Tommy te scoren.

Er zijn beauty workshops door Sisley, zangeres Ntjam Rosie treedt op en filosoof Lammert kamphuis deelt zijn filosofie voor een weergaloos leven. We sluiten af met een gezellige borrel.

Kortom, het wordt een leuke en inspirerende middag. Er zijn nog een paar kaarten! 

Klik hier voor meer informatie

De trouwjurk van prinses Mabel is te bewonderen bij een nieuwe tentoonstelling in Rotterdam. En dus kwam de powervrouw 'm ook zelf even bewonderen.

De tentoonstelling in de Kunsthal viert het 25-jarig jubileum van designduo Viktor & Rolf, dus zijn enkele van hun beroemdste stukken er te bewonderen. Natuurlijk hoort  Mabels strikkenjurk daarbij, net als haar 'rouwjapon' (met de witte mouw).

Mabel toog zaterdag zelf naar Rotterdam om de tentoonstelling te openen, en stond ineens zichtbaar geëmotioneerd oog in oog met haar jurk. In haar speech vertelde ze ook hoe mooi Friso de jurk gevonden had. Bekijk dat bijzondere moment hieronder. 

De jurken van Viktor & Rolf zelf bewonderen? Dat kan tot en met 30 september.

Beeld: ANP
Bron: Blauw Bloed

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in