De Oranjes zijn zondag in Paleis Huis ten Bosch getrokken, waar de koninklijke standaard nu trots wappert. Het betekent voor Willem-Alexander en Máxima het einde van een tijdperk.

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters hebben er lang op moeten wachten. Maar zondag was het dan zover: de laatste dozen én de familie gingen over naar Den Haag. Bye bye Wassenaar.

More content below the advertising

Het nieuwe paleis is compleet gerenoveerd en wordt vanaf nu gebruikt als woonpaleis én voor officiële ontvangsten van hoogwaardigheidsbekleders. Voor de meiden is het lekker dichtbij school (behalve voor Ariane die nog een jaartje in Wassenaar op de basisschool zit). En er is een zwembad aanwezig in het paleis. Dus reken maar dat de drie A's blij zijn met hun nieuwe paleis.

Voor hun ouders is het meer wennen, voorspelden ze allebei al tijdens hun laatste zomerfotosessie op De Eikenhorst. ",We hebben hier vijftien prachtige jaren gehad en bijzondere momenten beleefd. De Eikenhorst betekent heel veel voor ons”, zei de koning toen. "Dit is echt ons thuis, we hebben al heimwee van tevoren", voegde Máxima toe.

Beeld: RVD - Freek van den Bergh

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Prinses Caroline van Monaco was al jaren goed bevriend met Karl Lagerfeld, die dinsdag op 85-jarige leeftijd overleed. Zo schitterden ze onder andere elk jaar samen op het Rozenbal.

Een modeprinses en een talentvolle designer: natuurlijk klikte het tussen Caroline en Karl. Of het nou op een groot bal, front row of privé was: de twee waren jarenlang onafscheidelijk. Het mooiste van Caroline en Karl nog een keer in beeld.

More content below the advertising

(Klik op het pijltje voor meer beelden) -->

Hoofdfoto: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Máxima was vanochtend in het Zeeuwse Vlissingen. En werd daar omringd door honderden kinderen.

In de Lasloods in Vlissingen werd het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs ondertekend, waar Máxima erevoorzitter van is. En daar waren natuurlijk ook héél veel blije kinderen bij. En de band Bløf, want het is tóch Zeeland. Máxima zong uiteraard meteen lekker mee.

More content below the advertising

In het convenant staan afspraken over het vormgeven van muziekonderwijs in Zeeland de komende jaren. Momenteel krijgen kinderen op veertig procent van alle basisscholen in Zeeland structureel muziekles, in 2021 moet dat tachtig procent zijn.

Máxima droeg een top uit de collectie van Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in