Logeren in Buckingham Palace. Het overkwam de Obama’s, in 2011. Nu deelt Michelle hoe dat precies was.

Michelle, Barack en hun dochters waren in 2011 op staatsbezoek in Groot-Brittannie. En sliepen daar niet in een hotel, maar bij de queen en prins Philip op het paleis. Dat onthulde de voormalig first lady vorige week tijdens een event in New York.

Hoe dat precies was? Michelle: “Tegen die tijd hadden we al vaak contact met ze gehad. Het meest verrassende is dat ook zij gewoon als normale mensen behandeld willen worden. Ze zijn blij als iedereen weg is, ze willen ook gewoon een knuffel, een aanraking. En ze roddelen ook als ieder ander.”


Article continues after the ad

Vol trots toonde koningin Elizabeth haar paleis aan de Obama’s. “Alles is er van goud. We zijn ook in de goudkamer geweest – een kamer waar ze alle gouden spullen bewaren. Het was mijn dochter Sasha’s verjaardag, en de queen opende haar huis voor ons en liet ons overal binnen kijken.”

Ze was zeker onder de indruk van de royal family en hun gouden pracht, deelde Michelle ook. Maar een verbeterpuntje zag ze evengoed wel. “Ik wil natuurlijk niemand beledigen”, deelde ze in New York, “maar Amerikaans eten is simpelweg beter. De queen heeft wel weer beter porselein.”

Beeld: Getty Images