Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De nieuwe koningin van Roemenië

Koning Michael van Roemenië is op 5 december overleden. Waardoor het land nu een nieuwe koningin krijgt: zijn dochter Margareta. Voor de duidelijkheid: het koninklijk huis van Roemenië heeft geen officiële rol in het land sinds de monarchie daar in 1947 werd afgeschaft. Toch schijnen er in het la...

De nieuwe koningin van Roemenië

Koning Michael van Roemenië is op 5 december overleden. Waardoor het land nu een nieuwe koningin krijgt: zijn dochter Margareta.

Voor de duidelijkheid: het koninklijk huis van Roemenië heeft geen officiële rol in het land sinds de monarchie daar in 1947 werd afgeschaft. Toch schijnen er in het land buitengewoon veel mensen te wonen die hopen dat hun monarchie op den duur weer terugkeert.

Symbolisch
Margareta (68) is de oudste dochter van de koning, en wist als zodanig al een tijdje dat haar ‘troonbestijging’ er aan zat te komen. Koning Michael werd liefst 96 jaar oud. Ze komt aan het roer te staan van een koninklijk huis met een symbolische rol, maar ze mag wel in het Elisabeta-paleis in Boekarest gaan wonen.

Geen kinderen
Dat doet ze samen met haar echtgenoot Radu (foto hierboven), met wie ze sinds 1996 getrouwd is. Het stel heeft geen kinderen. De volgende troonopvolger is daardoor Magareta’s zusje Elena (67).