Hollandser wordt het niet

Dat Willem-Alexander een volbloed Nederlander is, dat zie je zo. Maar in zijn natuurlijke habitat – op een fiets – zagen we ‘m nog maar zelden.

De koning reisde dinsdag af naar Nijmegen om daar de internationale fietsconferentie Velo City te openen. Daar praten beleidsmedewerkers en mensen uit de fietsindustrie over ‘de fiets’, en worden allerlei fietsactiviteiten georganiseerd.

Lees ook: Koning Willem-Alexander gunt klein kijkje in privéfeest

De koning had er in elk geval zichtbaar zin in, en sprong buiten direct op de fiets om een stukje van het RijnWaalpad richting de prachige Betuwe te bewonderen. Het leverde een buitengewoon Hollands tafereeltje op. Misschien toch nog maar een keer terug met Máxima?

Paola, de voormalig koningin van België heeft gisteravond (dinsdag) in Italië een herseninfarct gekregen. Ze wordt vandaag (woensdag) nog teruggevlogen naar België.

De 81-jarige moeder van koning Filip was in Venetië toen ze het infarct kreeg, meldt de Belgische zender RTBF. Ze zou buiten levensgevaar zijn.

Het paleis heeft in een verklaring laten weten dat de koningin naar een ziekenhuis in Brussel wordt vervoerd. Er wordt echter niet gerept over de precieze aard van haar medische toestand.

Paola is de echtgenote van koning Albert. Ze was van 1993 tot 2013 koningin van België, waar het gebruikelijk is je titel ook na de regeerperiode te behouden.

Beeld en bron: ANP

Koningin Máxima voerde gisteren (dinsdag) voor de derde keer gesprekken met Ivanka Trump. In New York lieten de vrouwen maar weer eens zien hoe goed ze met elkaar door een deur kunnen.

De koningin en first daughter kwamen bijeen voor een bijeenkomst over het ‘Women Entrepreneurs Finance Initiative’ (We-Fi). Een initiatief waar Máxima en Ivanka allebei al sinds de oprichting bij betrokken zijn.

We-Fi richt zich op betere toegang tot financiering voor vrouwelijke ondernemers in ontwikkelingslanden, waar zeventig procent van de vrouwen geen betaalbare lening kan aanvragen voor het opstarten of uitbreiden van een eigen bedrijf.

Máxima koos voor de meeting voor een spetterende outfit van Natan, die ze in bijna dezelfde samenstelling (een andere stof cape?) vorig jaar droeg tijdens een bezoek aan Amersfoort.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in