Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De jongste koningin ter wereld

Koningin Elizabeth is de oudste koningin ter wereld, maar wie is eigenlijk de jongste? Ze was nog maar 21 jaar oud toen ze dankzij haar huwelijk met een koning plots koningin werd. Inmiddels is Jetsun Pema van Bhutan 27, en behoort ze in het Verre Oosten tot een van de meest populaire royals ooit...

De jongste koningin ter wereld

Koningin Elizabeth is de oudste koningin ter wereld, maar wie is eigenlijk de jongste?

Ze was nog maar 21 jaar oud toen ze dankzij haar huwelijk met een koning plots koningin werd. Inmiddels is Jetsun Pema van Bhutan 27, en behoort ze in het Verre Oosten tot een van de meest populaire royals ooit.

Jetsun is de echtgenote van koning Jigme Khesar (37), en sinds een jaar ook moeder van nóg een heel populaire royal in Bhutan en omstreken: het drakenprinsje.

Het koningspaar wordt wel eens ‘de Will en Kate van de Himalayas’ genoemd, en dat is ook ongeveer hoe populair ze in hun thuisland en omliggende landen zijn. Voor de beeldvorming: de viering van hun royal wedding werd bijgewoond door 50.000 landgenoten (in een stadion).

Dit komt door hun achtergronden (Jetsun was een doodnormale studente toen ze viel voor de koning), maar ook door hun openlijke verliefdheid. “Ik ben zeker weten met de juiste vrouw getrouwd”, zei de koning ooit al in een interview over zijn echtgenote, die hij zou hebben ontmoet toen zij nog maar zeven was. “Ik heb niet voor niets zo lang op haar gewacht.”